fipa Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Opisz dokładniej swoje spostrzeżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Było sporo rys,które określiłbym na 2-3 przejazdy fg500 i w rezultacie z daleka spoko,podchodzisz i jak rysy na wystawie... imo rzucały się w oczy bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 aaa tam, nie każdy musi mieć show car do jazdy na codzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Nie sposób się nie zgodzić,z tym,że to trochę energii psu w dupę Może patrzę na to inaczej,no bo owszem zabezpieczenie przed nowymi rysami jest,ale 250zł na powłokę i żeby efekt nie urywał,to słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Jak chciałeś efektu tu trzeba było zrobić korektę Ja też kupiłem C1+C1.5 i tak jak rickson pisze, nie robię show cara tylko 11 letnią Vectrę B z licznymi ogniskami korozji, głębszymi rysami, malowanymi elementami itp. Wyciągnę ile się da, przy jednoczesnym zachowaniu zdrowego rozsądku i mam nadzieję że będę się cieszył efektami powłoki przez dłuższy czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Ale to było w ogóle nie przygotowane 4letnie czarne auto po 200kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 To nie wiem czego Ty się spodziewałeś Za 250 miałbyś wszystko do ręcznej korekty + jakiś wosk itp. i efekt byłby o wiele lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 To nie wiem czego Ty się spodziewałeś Za 250 miałbyś wszystko do ręcznej korekty + jakiś wosk itp. i efekt byłby o wiele lepszy. Odnoszę dziwne wrażenie,że piszemy o czym innym. Na początku piszę,że widziałem kwarc położony na nieprzygotowane auto,a Ty jak bym to zrobił ja Chodzi o to,że dla mnie kładzenie kwarcu na takie auto,które nie ma korekty przynajmniej 60% to pieniądze w błoto,ale kto bogatemu zabroni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Chyba po następnym myciu poleci kolejna warstwa albo Gtechniq C1.5. Hard Body po 41 dniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 wtf? Pany znają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Nie napisał co to więc ciężko wydumać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 ceracoat ceramic nano protection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Nie jest nigdzie napisane, że to ten właśnie produkt leży na tym Audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 true, ale ciekawe co może dawać takie efekty, jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gtechniq Mike Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 W odpowiedzi na pytania, które były zadawane w tym dziale o EXO. EXO 180ml już jest! gorący towar układamy na półkach i rozwozimy do naszych dystrybutorów. Cena? W weekend pojawi się info w dziale Gtechniq oraz na FB, bądźcie czujni na start-up promo "stratup promo" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Gtechniq Mike, jedyna różnica jest w pojemności w stosunku do dużej puchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gtechniq Mike Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Gtechniq Mike, jedyna różnica jest w pojemności w stosunku do dużej puchy? EXO 180ml jest bardziej sexy. Inny jest tylko spryskiwacz (przypominający dezodorant). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Gtechniq Mike, ile potrzebuje EXO na średniej wielkości samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gtechniq Mike Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 gary, Wszelkie info znajdziecie w temacie EXO lub EXO 180ml (który powstanie w weekend), w dziale Gtechniq. P.S 410ml starcza na 6-7 aut, przy wymaganych 2 warstwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek85 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Podczas przeglądania poniższej relacji: http://www.detailersclub.no/forum/topic ... pro-light/ natknąłem się na powłokę CERAMIC PRO LIGHT firmy Nanoshine LTD (?). Na necie nie ma zbyt wielu informacji na jej temat, zdaje się że to jakiś ruski odpowiednik cquartz Ciekawa jest cena - jakieś 250zł za 50ml. Zakładając, że wydajność będzie podobna do innych powłok, cenowo wychodzi ok. Pytanie jak z jakością tj. nakładanie, polerowanie, efekt i trwałość. Czy ktoś słyszał coś na temat tego preparatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 a ja mam pytanie odnośnie OPTIMUM OPTI-COAT 2.0 Czy wymaga odpowiedniego czasu na utwardzenie? Oraz jak z trwałością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Tak ostatnio naszło mnie.Jak wiadomo CQuartz ma problem z water-spotami.Ostatnio odświeżając powłokę ,Reload nie dał rady miejscami.Jak dobrze wiemy ocet doskonale sobie radzi z water-spotami i pytanie czy można przetrzeć przed reloadem auto octem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 kubik, nie próbowałem octem, więc sie nie wypowiem... myślę, że nic dobrego dla powłoki nie zrobi. CQuartz miewa problem z waterspotami, ale bardzo rzadko w naszym klimacie. Po aplikacji powininen zostać przed wyjazdem z garażu przetarty ReLoadem, w sytuacji kiedy nie mamy reloada, przynajmniej zawoskowany czymś naturalnym typu RG, SV, Z. To pozwoli powłoce wyschnąć w 100% i uchroni przed powstaniem plam przez pierwszych kilka tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embargo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Jest jakiś pomysł na ożywienie ponad rocznego CQ ? bo trochę lubi trzymać brud. Myślałem nad dekontaminacją kompletną - apc/degrease, prickbort, glinka, nie powinno być problemu z ubytkiem/ściągnięciem powłoki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 embargo, oprócz usunięcia wszystkiego z lakieru, tzn. smoły, soków z drzew, opiłków (iron), należałoby zrobić finish choćby DA (o ile nie porysowaliśmy w międzyczasie lakieru) i położyć powłokę raz jeszcze. Rok to na prawdę jest moment, kiedy należałoby położyć ją raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi