Docent114 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Co myslicie o ty wynalazku? http://www.aliexpress.com/store/product/glass-coating-no-packing-box-9h-pencil-hardness-super-hydrophobic-and-high-gloss-100ml-Free-Shippment/1536114_32435202339.html?spm=5261.7049941.1998509440.22.qIYJ8i&sdom=101.329.388.0_32435202339 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1993 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Moi drodzy, czy jak położę na pół rocznego Gtechniq C1 np . SV Shield bez CF to posiedzi trochę a zarazem poprawi jeszcze look ? czy lepiej dokupić np CF regular i przejechać na da i wtedy wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azylybyly Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam, rowniez zastanawiam sie nad zakupem powloki. Czytam juz od paru dni ale dalej nie wiem na co sie zdecydowac. Wybieram miedzy optimum gloos coat a uncr. Opti to powloka polimerowa a uncr kwarcowa? I jaka jest tak lopatologicznke roznica miedzy kwarcem ceramika a polimerowa? Wolalbym, zeby powloka byla bez wspomagaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertix Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Co myslicie o ty wynalazku? http://www.aliexpress.com/store/product/glass-coating-no-packing-box-9h-pencil-hardness-super-hydrophobic-and-high-gloss-100ml-Free-Shippment/1536114_32435202339.html?spm=5261.7049941.1998509440.22.qIYJ8i&sdom=101.329.388.0_32435202339 . ja bym nie ryzykował, powłoka wychodzi taniej, ale po samych zdjęciach bym zrezygnował - gdzie porównanie lakieru po polerce/przed polerką jest opisane jako element z powłoką/bez powłoki.... sprzedający więc twierdzi że powłoka przykrywa wszystkie rysy, robi polerke i nie wiem co jeszcze, może zmienia kolor auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncheck Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Nie znalazłem nic o Nanocape - ktoś używał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonde87 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Czy ktoś poleci tańszą alternatywę dla Cquartz? przy nakładaniu na 10 aut robi się duży wydatek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Czy ktoś poleci tańszą alternatywę dla Cquartz? przy nakładaniu na 10 aut robi się duży wydatek... Uncr wydaje mi się bardzo wydajny , z 30ml bez problemu można ogarnąć 4 żeby już nie pisać 5 aut wielkości golfa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonde87 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dzięki zamówiłem UNC-R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Pytanie nr 1: Czy ktoś z Was testował może ArtDeShine Blue Lotion + Obsidian i może określić: - trwałość - brudzenie/ domywanie na bezdotyku? - jak sprawdza się na felgach? Szukam czegoś jako alternatywa między woskiem, a powłoką (długo leży, wygodne w aplikacji, znosi złe traktowanie, ale jest tańsze) Pytanie nr 2: Szukam powłoki, która mało się brudzi, fajnie kropelkuje, w miarę dobrze się aplikuje i daje bardziej wet look niż szklisty połysk (chodź to już bardziej jako dodatek). Miałem C1, Cosmica i UNC-r, teraz myślę o: - ADS (jest tego pełno, ktoś używał kilku i ma porównania?) - Migliore Strata (patrząc po internecie wizualnie bardziej przypomina Cosmica niż np C1, ale jak z pozostałymi właściwościami?) - Gyeon Mohs Wystarczy, że wytrzyma około roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Padawan Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 UNC-R nie jest wymagający do co ,,warunków`` aplikacji, utwardza się bardzo szybko. a co z aplikacją powyżej 20 st. ?? na brytyjskiej i polskiej stronie www producent odradza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iljash Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Powyżej jest ciezko, testowalem na sobie Moj uncr przez ostatnie pól roku nie widział innej myjni niz bezdotyk W związku z tym powloka się mega "zapchala" ( jeszcze po zimie ...) i teraz pora na reanimacje. Myc z duza ilością ludwika ? Jechac cale auto IPA po myciu ? Moze jakis odtluszczacz, który się aplikuje przed położeniem powloki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 O właśnie podłączę się pod to pytanie. Akurat nie uncr, ale jaka kol wiek powłoka "mega zapchana" mi niby wystarczył standardowy pakiet mycie plus lekka deironizacja, ale właśnie przed QD przelecieć IPą czy PW ? Po właśnie takiej pół rocznej stagnacji detailingowej po zimie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 glinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iljash Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Niektórzy piszą o hologramach, które można porobić, jak to jest z tym ? Zakladajac np. użycie delikatnej megsowej glinki. Czy czysta IPA to dobry pomysł lub inny zmywacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Padawan, Jak ma się wprawę to i powyżej 25 stopni można nakładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Niektórzy piszą o hologramach, które można porobić, jak to jest z tym ? Zakladajac np. użycie delikatnej megsowej glinki. glinkowałem gejonem i hologramów nie zostawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthaj Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Pytanie moje używał ktoś może powłoki KUBE BOND 9h Diamond jak i korzystał z usług Diamond Wash Studio Detailingu w Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Panowie chciałem zapytać o opinie takich powłok jak Q-Glym Premium Q Glass Coating AIO oraz Siramik SC15 Glasscoat? Jakoś u nas na forum mało o tym a na FB w sumie już sporo firm pracuje na Q-Glymach i ładnie te auta wyglądają, Japonia chyba by lipy nie zrobiła co nie? A znów Siramik na DW fajne opinie zbiera, stosował ktoś? U nas na forum tylko Geyon, Gtechniq i UNC-R a w końcu tych powłok tak dużo jest na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Crystal Serum Light - ktoś już smarował? Bo mam w koszyku i nie wiem czy klikać. Z tego co widzę to najlepiej zrobić kanapkę z EXO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Smarowałem i raz myłem. Krycie drobnych rysek, przyciemnienie, wygląd i ochrona, dosłownie idealnie pomiędzy C1 z EXO, a Crystal Serum z EXO. Łatwa aplikacja, ładne szkiełko daje. Jak chcesz dobrą hydrofobę to zdecydowanie dołóż EXO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rtezz Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Podbijam pytanie arthaja, co powiecie o kube bond? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Padawan Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 I to jest właśnie to, warstwowanie, dokładnie wzmacniaczy jak Exo, koszty dla detailera za produkty uwielbiane duże, nie mówiąc już o ostatnim odbiorcy, a i tak co pół roku albo cześciej uzupełnianie powłoki masakra, jest masa innych produktów na rynku które mają jedną warstwę prostą aplikacje a przede wszystkim świetne właściwości ochronne i ciekawe doznania wizualne. Może niech ktoś zrobi test na zarysowania, uderzanie kluczem?? Powłoki to ochrona, a z tego co widać na forum to czasami wrażenie że kropelki są ważniejsze. Po co powłoki jak są QD i woski.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbakr Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Osobiscie odkad zaczolem sie tym interesować w dziele "z zewnatrz" sa woski i inne bajery.. Nie ma jako takich powłok. Trza ich szukac po forum. Jest np temat o UNC-R . Ale nie ma jednego zbiorczego na temat cerammiki bądź ogolnie powłok. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 I to jest właśnie to, warstwowanie, dokładnie wzmacniaczy jak Exo, koszty dla detailera za produkty uwielbiane duże, nie mówiąc już o ostatnim odbiorcy, a i tak co pół roku albo cześciej uzupełnianie powłoki masakra, jest masa innych produktów na rynku które mają jedną warstwę prostą aplikacje a przede wszystkim świetne właściwości ochronne i ciekawe doznania wizualne. Może niech ktoś zrobi test na zarysowania, uderzanie kluczem?? Powłoki to ochrona, a z tego co widać na forum to czasami wrażenie że kropelki są ważniejsze. Po co powłoki jak są QD i woski.... A te wylewane żale to z jakiegoś konkretnego powodu? EXO na powłokach Gtechniq po pół roku wygląda jak nowe więc nie wprowadzaj zamieszania, że co tak często trzeba uzupełniać. Po za tym dla użytkowników, którzy sami dbają i psikają C2, Reload etc. bez EXO spokojnie się obejdzie, a niestety większość ludzi, którzy mają powłokę, nie mają czasu dbać sami i myją na myjniach, gdzie na większości QD jest czymś obcym. Ty tak serio? Powłoka i ochrona przed uderzeniem kluczem? I może żeby jeszcze sama się myła? Za duże wymagania. Powłoki bardziej lub mniej chronią przed drobnymi ryskami od złego mycia czy wycierania, a nie uderzeń kluczy. Daj przykład tych produktów, gdzie przy 1 warstwie po roku wszystko będzie super żyło na aucie. Tutaj masz jak wygląda po 10 miesiącach, na BMW M5, które nie myje się na myjniach detailingowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 fireman, Nie mógłbym lepiej ująć odpowiedzi do kolegi wyżej Powłoki ułatwiają mycie auta, mniej auto z nimi się brudzi i w odróżnieniu od wosków wytrzymują xx tys. kilometrów, i troszkę lepiej chronią auto przed zarysowaniami ale nie uchronią przed uderzeniem kluczem no bez żartów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi