Dimmu Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Panowie, a czy znacie jakaś powłokę która zrobi ewidentny szał na białej perle? Myślałem nad UNC-R ale on ponoć przyciemnia, natomiast UNC-v2 ponoć daje dużo szklistosci. UNC-R kładłem testowo na jasnym akrylu na Polonezie (na zdjęciu jest co innego). Przyciemnienia nie ma, kolor nieco się nasycił, ale zeby był ciemniejszy nie mogę powiedzieć. Zmiana wyglądu na plus. Wyobraźnia nie dopuszcza do mnie myśli, że na białym będzie przyciemnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Generalnie każdy kwarc który widziałem podbija szklistość, a tego właśnie biały potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1993 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Panowie, po jakim czasie od aplikacji C1 na lakier można spokojnie aplikować EXO ? 4-5 godzin wystarczy czy więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Info od Gtechniq Jeśli aplikujesz EXO w połączeniu z C1, musisz odczekać przynajmniej 3 godziny, lecz nie więcej niż 12, pomiędzy aplikacją C1, a EXO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsiu1972 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zastanawiam się nad zakupem powłoki i nie wiem którą wybrać. Co możecie polecić ? Auto to BMW a kolor to Carbonschwarz metallic (416) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Nakłada ktoś z was powłoki płatkami kosmetycznymi? Płatki nie zostawiają dziadostwa na karoserii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Platki sa nie ekonomiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 - dokładnie płatki zbyt dużo wsiąkają powłoki - niektóre zostawiają kłaczki po sobie - są niewygodne w aplikacji i nakładają nierównomiernie co może skutkować ciemniejszymi plamami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 To teraz z innej beczki szukałem w szukajce , ale zero znalezionych . Kto z Was przetrzymuje powłoki i w jaki sposób. Jak wiemy zawsze coś zostanie a czasem nawet połowa fiolki. Np C1 czy Mohs . C1 producent zaleca zużycie do 3m po otwarciu. Jak tłumaczy nie domkniemy już tak szczelnie nakrętki i jest obawa o skrystalizowanie się substancji. Lecz studia przetrzymują nawet i dłużej już "napoczęte" . Co to znaczy dłużej ? Jeśli macie jakieś doświadczenie akurat z tymi powłokami, które wymieniłem proszę o jakieś własne wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Można zawsze obrócić fiolkę aby korek był na spodzie i wtedy się nie będzie krystalizował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 I już to wszystko ? Odwracam buteleczkę na korek i może mi leżakować rok czasu? Ktoś sprawdzał ktoś ma jakieś doświadczenie tylko jedna osoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak107 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Panowie i Panie! Chciałem zapytać, czy miał ktoś styczność z jakże tajemniczym produktem jakim niewątpliwie (przynajmniej z opisu) jest Nano Ceramic Protect Hard 9H. Nie znalazłem niestety nic na forum o tym 'cacku'... Zaciekawiła mnie zwłaszcza wzmianka producenta- deklaruje nawet 5lat trwałości!!! Wrzucam link do strony producenta: http://samochodowe-kosmetyki.pl/nano-ce ... -felg.html Jak ktoś coś gdzieś słyszał/widział więcej niech się wypowie, ja chętnie poczytam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Cytat ze strony producenta: "PRODUKT DOSTĘPNY TYLKO U AUTORYZOWANYCH AGENTÓW NANO CERAMIC PROTECT". Także dla nas produkt raczej nie dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga_wr Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Panowie i Panie!Chciałem zapytać, czy miał ktoś styczność z jakże tajemniczym produktem jakim niewątpliwie (przynajmniej z opisu) jest Nano Ceramic Protect Hard 9H. Nie znalazłem niestety nic na forum o tym 'cacku'... Zaciekawiła mnie zwłaszcza wzmianka producenta- deklaruje nawet 5lat trwałości!!! Wrzucam link do strony producenta: http://samochodowe-kosmetyki.pl/nano-ce ... -felg.html Jak ktoś coś gdzieś słyszał/widział więcej niech się wypowie, ja chętnie poczytam! Cześć! Od połowy lipca powłoka ta leży u mnie na aucie. Od tego czasu zrobione jakieś 7tys km. Póki co jestem zadowolony. Odpycha ładnie wodę, usuwanie robali praktycznie samą wodą. Wrócę z urlopu to wrzucę fotki jak i co Mój znajomy jest dystrybutorem, więc brałem udział przy nakładaniu. Lekko nie było, bo samo ścieranie 9h to udręka, na to na koniec poszedł Soft i tu już było dobrze Czas prac to ok. 10h, przy czym auto miało wtedy miesiąc, lakier bez rys i nie było potrzeby korekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak107 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź! A jak cenowo to Ci wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
battalion Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam, jestem w rozterce i potrzebuję rady. Jaką powłokę nałożyć na czarne uni? Do wyboru mam Gtechniq crystal black serum i G'zox Hi-Mohs coat. Może nie ma różnicy? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kolega ma pod opieką czarne uni na BMW z Crystal Serum, zawsze myte tylko u niego i naprawdę to chroni, nie powstają po myciu te kolorowe ryski/hologramy, a to było najważniejsze bo jak wiemy lakier bez powłoki rysuje się od patrzenia. Regularnie je widzę więc mogę potwierdzić. Z Hi Mohs widziałem parę aut i nie wiem czy to nie działa jak powinno ale szału nie robi. Jak dla mnie na obecną chwile Serum nie ma konkurencji, a kilka powłok w życiu położyłem. Producent daje gwarancję, od studia, które aplikuje powłokę dostajesz numer powłoki i rejestrujesz sobie ją na stronie. Raz w roku wypada zrobić przegląd powłoki i wtedy w zależności od stanu albo się uzupełnia warstwę hydrofobową EXO albo tylko C2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Pany potrzebuje waszych podpowiedzi co wybrać, jak na półce za dużo rzeczy to się człowiek gubi Powłoki na półce: Optimum gloss coat, gyeon mohs, max protect unc-r Pacjent czarny civic ep1. Większość kilometrów to 70% trasa. Z myciem nawet zimą nie będzie problemów (ciepły garaż z odpływem). Możę ktoś zaproponuje coś lepszego od siebie, jest bardzo dużo firm ale czy jest sens przechodzić na inne ? Ja do tej pory z mohsem same pozytywne wrażenia. Gloss coat wydaje mi się ciut lepsze zrzucanie wody, max protect nie nakładałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Masz chłopie wybór Lubisz woskować? W sensie, że na powłokę co jakiś położyć jakiś wosk, dla przyjemności od tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Zymolami mogę codziennie smalcować chodzi o to jedno konkretne auto Inne auta to inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Żeby ułatwić wybór, myślałem, że może lubisz i to auto posmarować więc wtedy Gyeon Mohs śmiało by był trafnym wyborem bo można go smarować, po pełnym utwardzeniu, od tak dla zabawy . Myślę, że z każdej powłoki będziesz zadowolony. A jak chcesz zrobić porównanie dla siebie i innych, to nałóż na jeden bok Mohs, na drugi UNC-R, a zderzaki, maska, klapa i dach Optimum Innych powłok nie ma sensu szukać, bo różnicę są naprawdę małe do wychwycenia, między jedną, a drugą, więc smaruj tym co masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grobek Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ktoś podpowie jak przechowywać odpowiednio raz używaną powłokę kwarcowa: http://poradnik.telewizor.eu/chromowanie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Mocno dokręcić, trzymać w cieniu i chłodniejszym miejscu Niektórzy jeszcze obracają powłokę do góry nogami ale ja tego nie praktykowałem ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldik Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czy powłoka - Gyeon Mohs q2 - może wyparować ? Zaschnąć ? Chce kupić 100ml ale nie wiem kiedy to zużyję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 czy czysta IPA ściągnie powłokę Tenzi q7 cristal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi