bienek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Raz testowo po odtłuszczeniu i wytarciu czarnego lakieru zostawiłem takie delikatniutki hologramki i nałożyłem powłokę. Efekt był taki że powłoka wypełniła te hologramki i nie było ich wcale widać. Zrobiłem to dla testu, bo wiem że najczęściej przy używaniu eraserów można zostawić delikatne holoski nawet używając bardzo delikatnej MF i robiąc to uważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 http://showcarshine.pl/1914-detailer-s- ... alant.html Pod powłokę nie stosowałem, ale soft99 siedzi bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 @xxManiekxx Z powodzeniem używam squeky clean pod Sonax'a PNS. Nie zauważyłem, żeby go osłabiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Bo już ta sprawa z tymi mikro ryskami staje mocno nie fajna.. Ostatnio siedziałem do 3 w nocy bo zrobiło się kilka rysek przy docieraniu pasty Finiszowej.. Mówię nie.. Trzeba je ściągnąć.. Ok było pięknie.. Odpuszczenie i znowu to samo.. Oczywiście nie dużo.. Ale np na panelu po 2, 3 ryski które są bardzo widoczne takie ostre a w gruncie rzeczy są bardzo delikatne bo finiszem spokojnie się je ściąga.. bienek a jaka to była powłoka.. Bo C1 nie zakryje takich rysek. W takim razie muszę na testy zamówić tego duraglosa i zrobić jakiś test na panelu na trwałość takiej powłoki nałożonej po nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 To przy Mohsie było ale tam idzie co najmniej 2 warstwy, choć już po 1 nie było nic widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Może mohs ma lepsze właściwości kryjące. C1 jak dla mnie nie kryje.. A nawet wręcz przeciwnie potrafi uwydatnić jakiś defekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 30 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mohs przykrywa delikatne swirle nawet Rowniez przetestowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 UNC-R zakrywa zmatowienia i swirle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 O UNC R też już to słyszałem ale chyba nie aż tak bardzo co? ;-) jeszcze trochę i korekty nie trzeba Będzie robić Troszkę jednak odbieglismy od mojego pytania.. Ktoś jeszcze ma coś Sprawdzonego..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Może mohs ma lepsze właściwości kryjące. C1 jak dla mnie nie kryje.. A nawet wręcz przeciwnie potrafi uwydatnić jakiś defekt Może masz za duże wymagania, bo poziom krycia obu powłok jest dość podobny. Większość powłok kryje drobnicę, a nie uwydatnia i dlatego po przetarciu jakimś "eraserem" nie ma co się przejmować i wyrywać włosy z głowy bo powłoka to przykryje (oczywiście w granicy rozsądku, żeby nie było, że ktoś nie pomyślał, że powłoka korektę za niego zrobi lub zakryje grubasy jakieś). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Nie nie ja nawet nie wymagam tego by powłoka kryła, nigdy z takiego założenia nie wychodziłem. Dlatego nie widzę problemu w tym że powłoka nie kryje a to czym najbezpieczniej sprawić by lakier był jałowy pod powłokę. Jak narazie najlepiej współpracuje mi się z PW. Łatwo się nim pracuje i dobrze odpuszcza, TAC Oil Zero jest strasznie tępy. Ale co by nie było czym by się nie przetarło to zawsze drobną rysę może zrobić fibra. Mimo że nowa i bardzo delikatna. Dlatego stąd pytanie o coś do przygotowania pod powłokę do odtłuszczenia lub jako primer na maszynę by przed samą aplikacją uniknąć pocierania fibrą. Mohsa nie używałem ale jak dla Mnie C1 nawet mikro rysek nie kryje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 PA ma pod Cosmica i powłoki Primera nakładanego maszynowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Wiem już kiedyś myślałem nad PA. Teraz widziałem że mają nowe powłoki Vicing Shield i Vicing Coat. Ciekaw jestem ich bo z tego co widziałem po opisie to Shield jest na bazie krzemu i tytanu czyli coś w stylu BC 04 ;-) bo BC 04 to rzekomo powłoka kwarcowo tytanowa. A jak widać po relacjach.. robi robotę. A próbował ktoś może robić takie testy że użył np. primer od PA czy P-01 i na to innej firmy powłokę? Ciekawi mnie jak wiązanie na primerze innej firmy niż na kompletnie jałowym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskra1 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 U mnie po użyciu cleaner-a od duraglossa lakier nadal kropelkował Po korekcie. Tac-oil jest ok ale jest tak jak mówisz, przy delikatnych lakierach łatwo coś porysować. Na następną powłokę mam scruba od 4nano i mam nadzieje że to będzie to czego potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 A jak widać po relacjach.. robi robotę. W jakim sensie robi robote ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pod kątem wizualnym i wypowiedzi kilku znajomych co kładą. Osobiście niestety nie widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Na następną powłokę mam scruba od 4nano i mam nadzieje że to będzie to czego potrzebuje. Pamiętaj tylko proszę, że nie każda powłoka lubi w pełni jałową powierzchnię Jeżeli chodzi o samo działanie środka, polecam zrobić typowe 50/50, najlepiej przed korektą i zobaczyć róznicę przed/po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskra1 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Na następną powłokę mam scruba od 4nano i mam nadzieje że to będzie to czego potrzebuje. Pamiętaj tylko proszę, że nie każda powłoka lubi w pełni jałową powierzchnię Jeżeli chodzi o samo działanie środka, polecam zrobić typowe 50/50, najlepiej przed korektą i zobaczyć róznicę przed/po Rozumiem że masz na myśli powłoki typu cosmic i modesta... czyli te z dedykowanymi cleanerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Na następną powłokę mam scruba od 4nano i mam nadzieje że to będzie to czego potrzebuje. Pamiętaj tylko proszę, że nie każda powłoka lubi w pełni jałową powierzchnię Jeżeli chodzi o samo działanie środka, polecam zrobić typowe 50/50, najlepiej przed korektą i zobaczyć róznicę przed/po Rozumiem że masz na myśli powłoki typu cosmic i modesta... czyli te z dedykowanymi cleanerami. Nie mam na myśli konkretnych powłok, a ogółem technologię wykonania i sposób wiążania, ale w najprostszych słowach właśnie o to chodzi, niektóre metody aplikacji wymagają dedykowanego podkładu aby powłoka mogła należycie związać z powierzchnią na którą jest aplikowana. Warto o to dopytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Scrub naprawdę ładnie jałowi lakier. Raz się tylko sparzyłem bo coś mi podeszła pod gąbkę finiszową lub nie wiem co innego powodem było i narobiłem mikro holsów i musiałem jeszcze raz przejechać finiszem. Denerwuje mnie ten fakt że robi się to na mokro i nie ma się podglądu na to czy z lakierem wszystko ok. Dlatego szukam alternatywy na jakiś preparat który ładnie odtłuści stosując "na sucho" maszynowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Panowie jest jakaś powłoka, która może być nałożona na dobrze umyty, odsmolony lakier + polerka pastami 3M (środkowa+finish). Czy lepiej w takim wypadku położyć jakiś "supersealant" ? Krótką mówiąc. Szukam powłoki, która bedzie wyraźnie trwalsza niż "hardkorowy" wosk typu Collinite ale jednocześnie ze względu na to, ze nie miał styczności z niczym innym niż woski to chciałbym zeby powłoka była bardzo łatwa w aplikacji zeby czegoś nie popsuć. Do tego coś do konserwacji. Myśle o takich: -Duragloss Ceramic Coating System -DETAILER'S PRO Paint Coating 120ml ( +Coating Prep Polish) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dlatego szukam alternatywy na jakiś preparat który ładnie odtłuści stosując "na sucho" maszynowo. Z przyczyn czysto fizycznych jest to problem, "tłuszcz" można neutralizować na wiele sposobów jednak dalej trzeba go fizycznie zmyć, a nie wcierać. Dodatkowo, cały proces nie może być zbyt agresywny bo wyjdą kwiatki. Ugryźliśmy już ten temat z innej strony, szczegóły już niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 kuchar jedna i druga będzie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedź. Czy jedna z tych powłok: -Duragloss Ceramic Coating System-DETAILER'S PRO Paint Coating 120ml ( +Coating Prep Polish) wystarczy na dwa samochody ? (Bmw serii 3 i 5, sedany). Zastanawiam się jeszcze nad GYEON Q2 PRIME KIT (30ml lub 50ml) bo też pisżą, że łatwy w aplikacji. i jeszcze pytanie: Muszę polakierować błotnik w swoim aucie. Auto zostanie porządnie umyte, wyglinkowane i oddane do lakiernika. Po lakierowaniu przejdzie delikatną polerkę pastami 3M następnie porządne mycie odtłuszczanie + cleaner z zestawu + aplikacja powłoki. Czy na tym lakierowanym elemencie 3-4 dni po lakierowaniu już mogę kłaść powłokę ceramiczną (lub wosk ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 14 dni to minimum po lakierowaniu jesli chodzi o powloke. Wosk mozna zaaplikowac. Mohs 50ml jak na dwa auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi