Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i Panie macie jakieś opinie, recenzje na temat:

Dodo Juice Supernatural Infinity ? Lepsze to od Car Pro CQuartz UK Edition ?

Zastanawiam się co położyć na zimę.

Nie wiem czy już czytałeś to??:

KLIK

Tak czytałem i wynika że produkt jest jak najbardziej OK. Szkoda że tak mało jest informacji o tym produkcie.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zastanawiam się nad przetestowaniem powłoki, ale mam problem na którą się zdecydować:

- Opti 2.0

- Gtechniq C1

- CarPro UK

- Gyeon Mohs

Czy ktoś czytał może jakieś info odnośnie warstwowania OptiCoat'a? Nigdzie tego nie znalazłem. Ta powłoka zostanie pokryta OptiSealem/QuickWax'em z których jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o C1 to z arsenału mogę wybrać C1.5, Exo, Exo v2. Na Cquartz'a to Reload chociaż przyznam, że ten produkt do tej pory mnie jakoś nie oczarował, może na powłokach sprawdza się lepiej niż na woskach. Ostatnia propozycja to nowość, a że są teraz grupowe zakupy to można się pokusić o zakup :-] Chyba, że pójść w coś jeszcze innego jak PA, CeramicPro, Liquid Elements, Concours, Nanolex? Inne produkty, których w tym momencie nie ma jeszcze na rynku u nas raczej nie wchodzą w grę.

Chyba, że pójść w coś jeszcze innego jak PA

Również myślę o powłoce ceramicznej i pójdę chyba w PA Cosmic.

Niewiele informacji jest w necie ale wszystkie są pełne zachwytów nad tą powłoką: najgrubsza, najtrwalsza i najłatwiejsza do położenia.

Drugą opcją dla mnie jest Mohs-tu z kolei mamy pełen system do późniejszej pielęgnacji powłoki.

Z ciekawością czytam wszystkie informacje na temat tych powłok.

Nanolex ultra paint & alloy sealant

Test na błotniku, aplikacja łatwa tylko produktu nie można żałować. Z dotarciem żadnego problemu nie ma. Kropelki i śliskość na wysokim poziomi :) Dam jakieś foty na dniach. Producent podaje trwałość 2 lata, zobaczymy.

• 4 tygodnie później...

MatthewG, 1-2 woski odstresowywacze zostaną w arsenale, ale w planach jest biała fura, chcę położyć sobie powłokę i mieć spokój :-]

chętnie bym wziął PA za łatwość aplikacji ale nie wiem nic o wytrzymałości i utrzymywaniu się kropelkowania :o o tych "podstawowych" powłokach coś tam się dowiadywałem, teraz chcę poznać górną półkę 8-) jakieś Echelony, G'zoxy??? :o:o

Wiem, że święta już były ale może da się spełnić to życzenie. ;) Zwłaszcza, że brakuje czegoś takiego.

Czy któryś z kolegów detailerów mógłby zestawić w ranking różne powłoki pod względem efektu wizualnego, wytrzymałości, łatwości aplikacji i odprowadzania wody?

Jaka jest obecnie top top powłoka? :o :o najmniej się rysującą, najmniej się brudząca, najdłużej wow kropelkująca :o

Wiem, że święta już były ale może da się spełnić to życzenie. ;) Zwłaszcza, że brakuje czegoś takiego.

Czy któryś z kolegów detailerów mógłby zestawić w ranking różne powłoki pod względem efektu wizualnego, wytrzymałości, łatwości aplikacji i odprowadzania wody?

Mam podobny dylemat :oops:

I jako zgorzkniały i stary wyznawca wosków postanowiłem w najbliższym czasie przetestowąć i porównać kilka wiodących powłok :-] może wreszcie się do nich przekonam 8-)

Przy moich przebiegach chyba szybko wyjdzie co jest co warte :evil:

CDN :-] :-] :-]:-]

Ciężko porównywać powłoki bo mają różne właściwości. kamilgt, teraz testuję cqrtz uk vs gtechniq c1 i na chwilę obecną wnioski mam takie, że g techniq się mniej brudzi za to cqrtz lepiej kropelkuje. Też szukam czegoś top top naj ale spostrzeżenia mam takie, że jak będzie mocno kropelkować to będzie się mocniej brudzić. Test robię 50/50 na całym aucie.

• Dystrybutor

Ja też ostatnio zabrałem się za testowanie powłok :) Pierwsze wnioski są takie jak u kanara, czyli super kropelkowanie = większe brudzenie.

Mam położoną samą powłokę liquid elements Base1 vs liquid elements base1 + LE Schield który nadaje hydrofobowość. Tam gdzie jest sama powłoka jest zawsze dużo czyściej, chociaż ta strona wodotrysków nie robi podczas lania wody. Dużym plusem powłoki LE jest aplikacja. W sumie dociera się jak dobry wosk.

Oprócz tego mam ceramic pro light. Aplikacja fajna, bardzo mocno przyciemnia lakier, odprowadzanie wody nie najgorsze, ale szału też nie robi.

Zobaczymy jak to wszystko będzie się trzymało.

W kwestii Shield Base 1 / 2 z Shieldem ( w aerozolu ) lub bez mogę jeszcze dodać, że wersja "bez" dużo lepiej się samo osusza. W przypadku wersji z aplikowanym Shieldem w aerozolu woda długo stoi na lakierze, (nawet rozpędzając auto powyżej 100 km/h) co może powodować waterspoty. W przypadku wersji "bez" to zjawisko jest mocno ograniczone.