maziboss Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Panowie i Panie macie jakieś opinie, recenzje na temat:Dodo Juice Supernatural Infinity ? Lepsze to od Car Pro CQuartz UK Edition ? Zastanawiam się co położyć na zimę. Nie wiem czy już czytałeś to??: KLIK Tak czytałem i wynika że produkt jest jak najbardziej OK. Szkoda że tak mało jest informacji o tym produkcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Test "zapalniczki" na kilku powłokach. http://www.youtube.com/watch?v=aPFK2KoUiUE Od góry: FINEST, CQuartz UK, CeramicPro 9H, OptiCoat 2.0, Cosmic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Panowie jaka jest przewidywana trwałość Opti Coata 2.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Teoretycznie jest to powłoka permanentna. W praktyce widziałem relacje gdzie siedział dobrze po 4,5 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Evo orientujesz się może czy był czymś wspomagany, np Opti Sealem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Tu jest wszystko opisane,auto myte ONRem i szamponem Optimum, psikane od czas do czasu QD Optimum : http://www.autogeekonline.net/forum/product-reviews/72396-review-4-5-years-opti-coat-update-videos.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Tu jest wszystko opisane,auto myte ONRem i szamponem Optimum, psikane od czas do czasu QD Optimum : http://www.autogeekonline.net/forum/product-reviews/72396-review-4-5-years-opti-coat-update-videos.html Dzięki za link, zaraz obadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Z braku laku tutaj : http://www.tacsystemcar.com/eng/index.asp przyjrzyjcie się poszczególnym kategoriom i produktom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Podróba carpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Podróba carpro? Odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zastanawiam się nad przetestowaniem powłoki, ale mam problem na którą się zdecydować: - Opti 2.0 - Gtechniq C1 - CarPro UK - Gyeon Mohs Czy ktoś czytał może jakieś info odnośnie warstwowania OptiCoat'a? Nigdzie tego nie znalazłem. Ta powłoka zostanie pokryta OptiSealem/QuickWax'em z których jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o C1 to z arsenału mogę wybrać C1.5, Exo, Exo v2. Na Cquartz'a to Reload chociaż przyznam, że ten produkt do tej pory mnie jakoś nie oczarował, może na powłokach sprawdza się lepiej niż na woskach. Ostatnia propozycja to nowość, a że są teraz grupowe zakupy to można się pokusić o zakup Chyba, że pójść w coś jeszcze innego jak PA, CeramicPro, Liquid Elements, Concours, Nanolex? Inne produkty, których w tym momencie nie ma jeszcze na rynku u nas raczej nie wchodzą w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac56 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Chyba, że pójść w coś jeszcze innego jak PA Również myślę o powłoce ceramicznej i pójdę chyba w PA Cosmic. Niewiele informacji jest w necie ale wszystkie są pełne zachwytów nad tą powłoką: najgrubsza, najtrwalsza i najłatwiejsza do położenia. Drugą opcją dla mnie jest Mohs-tu z kolei mamy pełen system do późniejszej pielęgnacji powłoki. Z ciekawością czytam wszystkie informacje na temat tych powłok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zw1erz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Nanolex ultra paint & alloy sealant Test na błotniku, aplikacja łatwa tylko produktu nie można żałować. Z dotarciem żadnego problemu nie ma. Kropelki i śliskość na wysokim poziomi Dam jakieś foty na dniach. Producent podaje trwałość 2 lata, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jaka jest obecnie top top powłoka? :o najmniej się rysującą, najmniej się brudząca, najdłużej wow kropelkująca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Woski się znudziły weź PA, domyślam się że cenisz sobie tą markę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 MatthewG, 1-2 woski odstresowywacze zostaną w arsenale, ale w planach jest biała fura, chcę położyć sobie powłokę i mieć spokój chętnie bym wziął PA za łatwość aplikacji ale nie wiem nic o wytrzymałości i utrzymywaniu się kropelkowania o tych "podstawowych" powłokach coś tam się dowiadywałem, teraz chcę poznać górną półkę jakieś Echelony, G'zoxy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wiem, że święta już były ale może da się spełnić to życzenie. Zwłaszcza, że brakuje czegoś takiego. Czy któryś z kolegów detailerów mógłby zestawić w ranking różne powłoki pod względem efektu wizualnego, wytrzymałości, łatwości aplikacji i odprowadzania wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Jaka jest obecnie top top powłoka? :o najmniej się rysującą, najmniej się brudząca, najdłużej wow kropelkująca Wiem, że święta już były ale może da się spełnić to życzenie. Zwłaszcza, że brakuje czegoś takiego. Czy któryś z kolegów detailerów mógłby zestawić w ranking różne powłoki pod względem efektu wizualnego, wytrzymałości, łatwości aplikacji i odprowadzania wody? Mam podobny dylemat I jako zgorzkniały i stary wyznawca wosków postanowiłem w najbliższym czasie przetestowąć i porównać kilka wiodących powłok może wreszcie się do nich przekonam Przy moich przebiegach chyba szybko wyjdzie co jest co warte CDN :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ciężko porównywać powłoki bo mają różne właściwości. kamilgt, teraz testuję cqrtz uk vs gtechniq c1 i na chwilę obecną wnioski mam takie, że g techniq się mniej brudzi za to cqrtz lepiej kropelkuje. Też szukam czegoś top top naj ale spostrzeżenia mam takie, że jak będzie mocno kropelkować to będzie się mocniej brudzić. Test robię 50/50 na całym aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 kanar, testujesz gołe powłoki, czy kładłeś razem z Reloadem i C2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Aplikowałem reload i c2 24 h po aplikacji. Aplikacja https://www.facebook.com/media/set/?set ... 903&type=1 i pierwsze mycie https://www.facebook.com/media/set/?set ... 903&type=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 9 Lutego 2014 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ja też ostatnio zabrałem się za testowanie powłok Pierwsze wnioski są takie jak u kanara, czyli super kropelkowanie = większe brudzenie. Mam położoną samą powłokę liquid elements Base1 vs liquid elements base1 + LE Schield który nadaje hydrofobowość. Tam gdzie jest sama powłoka jest zawsze dużo czyściej, chociaż ta strona wodotrysków nie robi podczas lania wody. Dużym plusem powłoki LE jest aplikacja. W sumie dociera się jak dobry wosk. Oprócz tego mam ceramic pro light. Aplikacja fajna, bardzo mocno przyciemnia lakier, odprowadzanie wody nie najgorsze, ale szału też nie robi. Zobaczymy jak to wszystko będzie się trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roomioo Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 W kwestii Shield Base 1 / 2 z Shieldem ( w aerozolu ) lub bez mogę jeszcze dodać, że wersja "bez" dużo lepiej się samo osusza. W przypadku wersji z aplikowanym Shieldem w aerozolu woda długo stoi na lakierze, (nawet rozpędzając auto powyżej 100 km/h) co może powodować waterspoty. W przypadku wersji "bez" to zjawisko jest mocno ograniczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Początek testów Niedługo całe auto idzie w 50/50 przy moich przebiegach chyba szybko się okaże ile to tak naprawdę trzyma Jakieś sugestie co do testu? Jakie produkty? Na co zwrócić uwagę ? co pokazać dokładnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Tzw. test klienta użytkownika, śmigasz na bezdotyki i dajesz pianą za każdym razem Zapewne większość uzytkowników się z autem nie cacka na dwa wiadra i pianą snow foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi