martis Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca Co będzie najlepszym wyborem, do samochodu niczym nie zabezpieczonego, po umyciu samochodu na bezdotyku? Lepszy QuickWax czy może QD? Fajnie żeby produkt delikatnie podbił szklistość białego lakieru i nadał jakąś hydrofobowość.
drufi Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca @martis po samym myciu bezdotykowo? Waterless. 1
marcineke Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca @martis na bezdotyku oplukasz auto nie umyjesz, wjedziesz czymś co dotrzesz fibrą i masz cały lakier porysowany. Na takie akcje to tylko wosk w płynie typu Koch PW czy RVL Lab Prestige Wax. 1
martis Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca @marcineke Dokładnie chodzi mi właśnie o coś co nie trzeba docierać tylko spryskać i spłukać wodą. Jest jeszcze jakaś alternatywa dla Koch PW czy to będzie najlepszy wybór?
pablo15005 Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca @martis ewocar w-coat rozrobić 1:1 albo i lepiej zależy co ile będziesz stosował 1
martis Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca Czy taki Gyeon WetCoat też można aplikować na lakier po umyci na bezdotyku bez docierania? Jak Geyon wypada w porównaniu do Koch PW?
R3AVER Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca @martis Koch to raczej taki osuszacz, za to gyeon potrafi swoje poleżeć. Można aplikować na mokro bez docierania jednak jak chcesz aplikwoac na bezdotyku to trwałośc będzie lipna bo aplikujesz na brudny lakier, produk przyczepi sie do brudu a nie do lakieru. 1
Gardor Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Od dłuższego czasu ciężko mi znaleść nowy produkt który by mnie czymś zaskoczył. Ostatnio trafił mi w ręce DIY Detail Ceramic Gloss i powiem że jeśli ktoś szuka produktu który daje super śliskość to mogę go z czystym sumieniem polecić. Sporo jest produktów co daje piękne hydro ale lakier pozostaje tępy jak po odtłuszczeniu np. znany nam wszystkim bardzo dobry swoją drogą Sonax BSD. Po zaaplikowaniu na bogato Ceramic glossa moja testowa "fiolka" do sprawdzania śliskości ześlizguje się z maski momentalnie, tak samo mikrofibra pięknie się ślizga. Trwałości jeszcze nie znam do końca ale jeśli chodzi o śliskość to znajduje się w moim top 3
gprzesniak Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia @Gardor A jak hydro, aplikacja i szklistość ?
Zmudami Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia @gprzesniak Aplikowałem Ceramic Gloss 3 lipca, od tamtej pory auto myte tylko na bezdotyku i hydro dalej takie samo jak na początku, doły delikatnie gorzej, ale jak na szybkośc aplikacji i bezproblemowość to produkt meega. Szklistośc nie powala, duzo bardziej szklisty jest lakier po Gyeonie CD albo po Ultracoacie, ale mimo to nie najgorsza. Aplikacja banalna, czy na mokro czy na sucho, nie ma znaczenia, produkt mega przyjemny. Lakier pomimo, że nie był myty ręcznie tylko na bezdotykach to jest mega śliski po takim czasie. W moim przypadku również zauważyłem, że nie łapie ani kurzu, ani waterspotów. Samochód u mnie stoi pod chmurka i zawsze po deszczach miałem watersporty, a przy tym produkcie naprawde tego nie ma, samochód jest dużo czystszy po deszczu, niż wcześniej Widać, że to taki troche sealant bo przy aplikacji wydawał mi sie tłustawy, ale zero problemów przy dotarciu. Również jest wydajny, ja przy osuszaniu go troche za duzo dałem, a tak naprawde na element wystarczą dwa/trzy psiknięcia max i docierasz i koniec. Produkt mega przyjemny, na pewno jak skończe to kupie kolejną butle, szkoda że cena troche zaporowa, ale jak na taką wydajność i bezproblemowość zostanie u mnie na dłużej 1
gprzesniak Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia @Zmudami Dziękuję pięknie za wyczerpującą odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi