Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy mam pytanie.

Czy Alu-Teufel Spezial jest gorszy od TuningKingz Blood Wheel Cleaner ? Czy wymaga więcej pracy z felgą?

Ten pierwszy jest ciut droższy ale ma pojemność 1Litr a drugi 0,5l - czy to się przekłada na większą ilość myć?

Opublikowano

Polecam tuge ja kupiłem ją do codziennego mycia ale byłem w szoku jak poradziła sobie z felgami po sezonie letnim,no i cenowo jednak lepiej wychodzi jak TK Blood.

Opublikowano

U mnie TK krwawil średnio, mniej niż Roton bo z nim porownywalem ale lepiej niż ten k2 za to domywal.

Opublikowano

ja na felgach mytych raz w tygodniu używam rotona od K2 i radzi sobie bardzo dobrze, na felgi położony fusso 12 months

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem na etapie kupowania czegoś do felg tylko weź tu bądź mądry i wybierz coś..

Zwłaszcza jak nigdy nie czyściłem takimi środkami felg :o

Opublikowano
Polecamy nasz deironizer :) Iron Magic . Dostępny u partnerów forum :)

Kiedy poszerzenie dystrybucji?:-) czaje sie na Was, ale akurat w sklepach w ktorych kupuje niestety brak dostepnosci.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

jakim środkiem umyję te felgi ? stary pył z klocków, nie chce puścić tymi które mam, nie mam żadnego z efektem krwawej felgi, pedzelek, szczota, karcher i nie schodzi

bc19067e9803c.jpg

66d7151a9b280.jpg

Opublikowano

Albo jakiś deironizer albo jak nie szkoda felgi to troszkę pasty polerskiej i delikatnie spróbować na kawałku, może zejdzie.

Opublikowano

Rzeczywiście normalny deironizer takiego czegoś nie rusza - ostatnio zużyłem pół butelki Rotona na podobny wżarty nalot u kolegi i efekt prawie żaden. :thumbdown: Potrzebny mocny deironizer, np. Tenzi Alux albo czerwona Tuga - tutaj można co najwyżej uratować sytuację :)

Opublikowano

[ref=#ff3366]pawelg441[/ref], ja bym się nie bawił Alux 1:5 zacznij jak nie idzie to zwiększ stężenie . Pracuj w cieniu i używaj rękawic . Po naniesieniu Alux poczekaj chwilę z 1 min niech popracuje , pędzelek , szczoteczka zrusz brud i spłucz . Trzeba być cierpliwym , cierpliwość popłaca . Jak usuniesz sporo Aluxem to potem jakiś Iron + Prickbort :)

Opublikowano

Podpinam się do tematu - w czasie wczorajszego mycia felg z Meśka po zimie (kolejno APC 1:10, Prickbort, Tuga zielona) zostaje taki osad, który słabo krwawi i dopiero po ostrym szorowaniu zaczyna puszczać. Felgi są o tyle specyficzne ponieważ od wewnętrznej strony za ramionami jest rowek który widać od zewnątrz i do którego jest słaby dostęp.

Co sądzicie o czerwonej Tudze, może pomóc?

DSC09189.jpg

DSC09190.jpg

Opublikowano
Potrzebny mocny deironizer, np. Tenzi Alux albo czerwona Tuga - tutaj można co najwyżej uratować sytuację :)

To nie są deironizery. Oba są po prostu kwasowymi produktami do mycia felg.

Opublikowano
Tuga w obecnej cenie przestaje być już tak atrakcyjna

Dokładnie. Wolę sobie kupić Vampire Liquid 1l nie duża jest różnica a po aplikacji VL czuć poziomki czy coś takiego w każdym razie nie jest źle s dobrze działa :good: