Griffe Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Po co jakies "polepszacze" wypelniacze po korekcie
Piotrek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Beny, Red na BH, latem wytrzymał mi około miesiąca. Ja bym brał REDa, fajny letni wosk, ładnie pachnie, nie ma problemów z polerowanie gdy nałoży się za dużo.
miskun Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki wosk (do 100 PLN-ów) mogę nałożyć na politurę Porzelack? Moim celem jest uzystanie jak najlepszego połysku i odpychania wody Do tej pory stosowałem jedynie marketowe produkty, zaś latem szarpnąłem się na ów porzelack. Sama politura daje fajny dosyć efekt, ale gorzej z kropelkowaniem. Zastanawiałem się nad produktami Collinite/ Finish Kare, ale widzę, że dość mocno polecacie Natty Red Kolor fury srebrny Ale do odpicowania będzie również ciemna zieleń Ojca
atvmmz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja od siebie mogę polecić #16 megsa. Dobra pozycja na lato i zimę. Red mam ale jeszcze nie smarowałem.
Qub@ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jest tyle fajnych wosków na lato, a wy (mam tu na myśli głównie osoby "świeże") ciągle taplacie się w tych samych nazwach, red, colli, fk ... Testujcie, kupujcie, bawcie się, o to w tym wszystkim chodzi, bo co to za fun nałożyć w maju colli i potem powtórzyć to przed zimą
miskun Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie upieram się przy coli, chciałem coś dobrego, sprawdzonego jedynie Latem co 2 tygodnie woskuje gablotę.
kubik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Testujcie, kupujcie, bawcie się, o to w tym wszystkim chodzi, bo co to za fun nałożyć w maju Colli i potem powtórzyć to przed zimą +milion!
bienek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Latem co 2 tygodnie woskuje gablotę. To weź sobie coś z DODO JUICE, mają bardzo duży wybór super pachnących wosków. Jak często woskujesz to będziesz zadowolony.
miskun Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 No dobra, można się bawić w testowanie. Tylko po co jest to forum? Żeby tracić bezpowrotnie PLN-y? Tak przedstawia się sytuacja po normalnym myciu deszczówką i nałożonym Porzelacku (zdjęcie kilka dni po nałożeniu) Chciałbym uzyskać większą głębię, żeby aż szczypało w oczy [/img]
kubik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Żeby tracić bezpowrotnie PLN-y? To mówi tylko,że nie jest to Twoje hobby,kup colli lub FK i się ciesz,wszystko wyżej to fanaberie
miskun Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Akurat taką fotkę tylko mam Masz rację Kubik, nie jest to moim hobby... Dbam o auto, i lubię je mieć wypicowane, tyle Dla tego pytam Was, doświadczonych zapaleńców co wybrać... Na forum głównie przewalają się coli i finish kare, więc tylko o nich słyszałem. Jest też porównanie tych w/w środków. Oba zachowują się podobnie. Z FK dostępny jest tester (pink), który rzekomo daje fajny efekt.
Beny Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jest tyle fajnych wosków na lato, a wy (mam tu na myśli głównie osoby "świeże") ciągle taplacie się w tych samych nazwach, red, Colli, fkwiem ze jest dlatego pytam, miałem colli,dodo i teraz myślałem spróbować reda
yacek _b Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Chciałbym uzyskać większą głębię, żeby aż szczypało w oczy masz praktyczny kolor do codziennego używania auta , ale co byś nie kupił , cudownych wynalazków w szkatułkach , limitowanych serii i tak cudów nie będzie . na lato kup POORBOY'S WORLD Red lub Blue , lub coś DODO JUICE na zimę oklepane ale sprawdzone Colli bez konkretnej korekty lakieru i tak efekt będzie podobny - niestety .
Damianldz Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Chłopaki zadam to pytanie tu , będę nakładał wosk na nowy lakier (ciemny niebieski metalic) , lakier już jest jakiś czas na aucie , chce na razie sam valeting przeprowadzić , ale aktualnie zszedł mi cały cleaner , został mi tylko cleaner lekko ścierny Achillesa , lecz boję się go położyć na nowy lakier . Wszystko będzie robione ręcznie i tak myślę czy nie położyć by cherry glaze i na to dodo blue velvet , auto nie jeździ w zimę , będzie stało cały czas w garażu (tylko ma wyglądać ) .
Qub@ Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Każda opcja zda egzamin, oczywiście na Twoim miejscu położyłbym cherry i na to dodo, ale i achilles dałby rade. Ścierny cleaner niczego złego (przy odpowiedniej aplikacji oczywiście) na lakierze nie zrobi, jest groźny z nazwy.
Damianldz Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Qub@, dzięki bardzo zrobię jednak na razie kombinację cherry+dodo
JarekZKA Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Witam. W zeszłym roku pierwszy w sumie raz woskowałem auto. Po glinkowaniu poszedł cleaner Vertua-bond408 od CG a na koniec Pete's 53 black pearl. Jak na pierwszy raz uważam że bardzo fajnie to wyszło, bonda nanosiłem też ręcznie. Pytanie moje czy między bonda408 a Pete's53 można jeszcze coś dać w celu ulepszenia? Bo jak się ociepli to mam zamiar jeszcze raz użyć tych 2 środków bo ten zapach pete's tak wciąga że masakra No i nawet trochę to trzymało coś koło 2-3 miesięcy :-)
dzinkins Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Witam. W zeszłym roku pierwszy w sumie raz woskowałem auto. Po glinkowaniu poszedł cleaner Vertua-bond408 od CG a na koniec Pete's 53 black pearl. Jak na pierwszy raz uważam że bardzo fajnie to wyszło, bonda nanosiłem też ręcznie. Pytanie moje czy między bonda408 a Pete's53 można jeszcze coś dać w celu ulepszenia? Bo jak się ociepli to mam zamiar jeszcze raz użyć tych 2 środków bo ten zapach pete's tak wciąga że masakra No i nawet trochę to trzymało coś koło 2-3 miesięcy :-) Najlepszy efekt da pełna korekta a reszta to wisienka na torcie
grzes12 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 JarekZKA, masz jasny lakier? ja jeszcze używam PB BH, tyle , że to do ciemnego
JarekZKA Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 JarekZKA, masz jasny lakier? Dokładnie taki jak w moim podpisie a auto jak w opisie przy awatarze ;-) Najlepszy efekt da pełna korekta a reszta to wisienka na torcie Zgadzam się całkowicie, tylko mam jeszcze do zrobienia poprawki lakiernicze typu odpryski na przednim zderzaku, na rancie drzwi. Mimo tego myślę że latem wystartuje z tym wszystkim, zostało mi zrobić tylko zamówienie zestawu do korekty. Pozdrawiam
4afe Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Witam!ę Potrzebuję porady i nie chcę zakładać nowego wątku. Przymierzam się do kupna Auto Finesse Tripple, bo kiedyś używałem i byłem pod wrażeniem tego preparatu. Łatwość w nakładaniu i polerowaniu, super wyciąga kolor ( intensywność koloru, połysk, wyrazistość ), świetnie radzi sobie z ryskami i przy deszczu super efekt "kropelkowania". Ale pytanie brzmi - czy w podobnej cenie może dostanę coś lepszego ?
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 tenzi malina ale do pierwszego mycia coś tam jest w tym temacie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=396549
comando Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Potrzbuję pomocy w wyborze szmalcu. Parametry które mnie interesują to nie brudzenie plstików, płynna konsystencja, śliskość i łatwość polerowania nawet całkiem zaschniętego wosku/sealantu. To te najważniejsze ale jeżeli do tego szmalec cechował by się przyzwoitą trwałością był by idealny. Wstępnie po przeczytaniu forum nastawiłem się na buttera od CG ale postanowiłem najpierw poradzić się Was.
Rekomendowane odpowiedzi