gienek122 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 sobka01 wiem o co chodzi bo ostatnio pracowalem na lakierze opla i fakt roznica jest ... a odnosnie mojego efektu to fakt lape mam jak pudzian ale robilem maszynowo
xxManiekxx Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 ja położyłem ostatnio angela body waxa a na to QD angelwaxa i jak efekt? bardziej daje głębię czy lustro? i jak odpycha wodę bo z tego co widziałem na filmikach to wodę. a tak wogóle.. to na zimę body waxa? da radę? czy poprostu taka była wola klienta?
Biedrona Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Parę wcześniej obiecanych fotek V50 zrobionych na szybko pod domem
gienek122 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 lakier powalil mnie na kolana pieknie
xxManiekxx Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Biedrona jak z wydajnością tego Reload? na ile aut może wystarczyć? no i jak z trwałością.. bo chyba nie stosujesz po każdym myciu? ;D
martinezzg Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 ja położyłem ostatnio angela body waxa a na to QD angelwaxa i jak efekt? bardziej daje głębię czy lustro? i jak odpycha wodę bo z tego co widziałem na filmikach to wodę. a tak wogóle.. to na zimę body waxa? da radę? czy poprostu taka była wola klienta? ja kładłem go już jakiś czas temu - wrzesień początek jakoś - co do efektu daje głębie fajną na czarnym lakierze MB - wodę zlewa pięknie !
Biedrona Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Biedrona jak z wydajnością tego Reload? na ile aut może wystarczyć? no i jak z trwałością.. bo chyba nie stosujesz po każdym myciu? ;D Co do trwałości to nie sprawdzałem bo używam go średnio co 2 tygodnie (producent podaje do 30 dni) (na srebrnym tez dobrze sobie radzi ) Produkt bardzo wydajny ja na jeden element stosuje 1 "psiknięcie". Na maskę daje 2 dlatego że od niej zawsze zaczynam, a fibra swoje musi pobrać. Bardzo fajny preparat o przyjemnym zapachu. PS W moim asortymencie posiadam Meg Last Touch i CG Pro-detailer with carnauba porównując Rekoad'a do nich jest on zdecydowanie bardziej wydajny i nadaje większą głębie koloru, oraz lustro które na Megsie i CG nie uzyskałem.
Shmatan Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Bo reload to chyba spray sealant, a nie qd jak P40 czy LT
grzes12 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 właśnie co to jest ten reload? bo ładny efekt:)
bobas Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Biedrona, hmmm...bardziej spray sealant niż QD.
Biedrona Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 bobas, producent nazywa go QD http://showcarshine.pl/1298-car-pro-cqu ... 100ml.html ale w tym samym sklepie znalazłem http://showcarshine.pl/622-car-pro-relo ... fibra.html w tytule mamy sealent spray a w opisie QD
bobas Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 jako, że zawiera SiO2 to bym go typowym QD nie nazwał. Można go traktować jako QD dla powłoki.
Mirko Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 właśnie co to jest ten reload? grzes12, nie odbierz tego jako osobista wycieczka, ale naprawde zachęcam Ciebie i wszystkich "początkujących" do przeczytania od deski do deski przede wszystkim działu Testy, odpuścić sobie Luźne rozmowy a zgłębiać wiedzę... gdybyś trochę poczytał, pomyszkował w sklepach partnerów Twoja teoretyczna wiedza byłaby na takim poziomie..., że sam wiedziałbyś, że takie pytania powodują opadnięcie rąk co innego pytania o różnice pomiędzy konkretnymi produktami... owszem... zwłaszcza w takim temacie
Piotrek Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Reload daje fajny efekt. Piotrek się chyba nie obrazi za wstawienie zdjęcia. Doskonale widać gdzie jest taśma. Lewa Reload, prawa podobny produkt innej marki.
kamilgt Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 piotr13, jaki produkt po prawej? po "wyglądzie" mam swój typ
kamilgt Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 BSD? Na gimpadzie nie widzę różnicy między "taśmą" a prawą stroną.
Piotrek Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 kamilgt, Nie, Gyeon Cure. Też przyciemnia, ale mniej. Widać rożnicę i na żywo i na zdjęciu.
kamilgt Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 To idę zobaczyć na kompie Dalej nie widzę, żeby po prawej stronie było jakiekolwiek przyciemnienie
Administrator Evo Opublikowano 8 Października 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 To zdjęcie nie oddaje do końca efektu, prawa strona w realu odcicnała się wyraźnie od taśmy, chociaż zauważalnie mniej niż Reload.
Piotrek Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Może tu lepiej widać, taśma była wąska.
Rekomendowane odpowiedzi