CleShi Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jakiej chemii używacie do tornadora, chodzi mi o pranie podsufitki, boczków.
MRIskra Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Kupujac kompresor patrz na wydajnosc efektywna nie teoretyczna zazwyczaj producenci podaja teoretyczna ktora jest wieksza. Marketowe kompresory do 500zl sa do du... do recznego tornadora musisz liczyc sie z kosztem ok 1000zl zeby wycisnac z niego maksymalna wydajnosc przy ciaglej pracy. Co do tornadora do odkurzacza to mialem kompresor metabo 520-200d to i tak kompresor po 10-15 min nie doganial i cisnienie spadalo a koszt takiego kompresora to 2800zl.
PiterG Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Od pol roku zastanawiam sie nad zakupem tornadora. Widzialem u mx nowickich na stronie tornador ben bow...natomiast zastanawiam sie na roznicami ponizszych produktow. Czy ten za sto pare...rozni sie tylko od pozostalych "rurka" ? Jak ma sie ta plastikowa do tej metalowej wzgledem zuzycia ? Zaznaczam ze sprzet uzywany bedzie tylko przeze mnie przy dwoch autach przy systematycznym sprzataniu. Czy jest sens doplacac kolejna stowke (do tego z metalowa rurka) ? https://www.pielegnowacauto.pl/urzadzenia/benbow-torando-gun-classic.htmlhttps://www.pielegnowacauto.pl/urzadzenia/benbow-pro-cleaning-gun-classic.htmlhttps://www.pielegnowacauto.pl/urzadzenia/benbow-tornado-gun-premium.htmlWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
PiterG Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 U mnie wszystko dziala... oczywiscie przez smartfona. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Administrator AreK Opublikowano 26 Lutego 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Moim zdaniem nie ma sensu dopłacać. Sam używam tego za 100 pare zł . W firmie gdzie pracuje, te zwykle chodzą Non stop i żadnego problemu nie mamy. Na własny użytek będzie to wieczny sprzęt.
Gozdziu23 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Też mieliśmy plastikowe no name oraz metalowego no name na miejscu gdzie kiedys się pracowało, niestety przy nie szanowaniu sprzetu ten plastikowe odpadł z gry bardzo rzadkie czyszczenie zakatowało go na śmierc, zaś metalowy przy takim samym nie szanowaniu, dalej ma się dobrze. Jednak moc, działanie wszystko to samo więc jak bedziesz dbał to bierz tego tańszego
shinekamcar Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Spróbuj ten... według mnie to ten sam pistolet... używałem takiego i żądnych problemów https://sklep.skleptechniczny.pl/m/tornador-hcl-26-skleptechniczny,3,20061,19914
PiterG Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Dzieki za odpowiedzi. Popatrzylem wlasnie na znany portal aukcyjny i jest tego dosc sporo. Chyba postawie na sprzet z plastikowa rurka... bedzie on pracowal na dwoch autach ... bedzie wiec czas na spokojne czyszczenie. Zaoszczedzona kase wykorzystam na cos innego. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Ari Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Godzinę temu, SylPio napisał: Dzieki za odpowiedzi. Popatrzylem wlasnie na znany portal aukcyjny i jest tego dosc sporo. Chyba postawie na sprzet z plastikowa rurka... bedzie on pracowal na dwoch autach ... bedzie wiec czas na spokojne czyszczenie. Zaoszczedzona kase wykorzystam na cos innego. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Ja używam tego najtańszego od nowickich. Z tego co wiem, są oficjalnym dystrybutorem BenBow. W razie jakichkolwiek problemów pewnie będzie łatwiej z dostępnością części zamiennych. Przydatna rzecz.
Pit_Krk Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Czy ktoś używał taki sprzęt? Jak to się ma do "tradycyjnego? tornadora? @techkar.pl, a może Ty mógłbyś coś o tym napisać?
Kinker Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wygląda na zwykły tornador pod chemię tylko w dziwnym "opakowaniu". Jakby ktoś używał duży baniak na chemię (beczka), który ciężko ruszyć ma to jakiś sens. Ja mam zwykłego chińczyka.
Dario4 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam, czy jest możliwe, żeby tornador przestał kręcić ???? Kupiłem nowy,metalowiec, dobra spreżarka, pochodził 15 min i przestał kręcić :/!! Wali powietrzem ale nie kręci, rozkręcałem, czyściłem itd i nic, ktoś spotkał się z takim przypadkiem??
DZIADZIA Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 szukałem tornadora i kupiłem AUTO TOOL za 199pln, u Chińczyka 150pln. jest identyczny jak benbow za który przepłacamy 40pln, różnią się tylko naklejką na pojemniku napis na pistolecie dzisiaj testowane na maksymalnym szczurze i jest zajebiście. Zapotrzebowanie na powietrze konkretne, także nie ma co podbijać z kompresorem poniżej 100L. Zauważyłem, że ciśnienie robocze najniższe na jakim sobie można pozwolić to 5bar, czochra i nie robi za dużego rozrzutu. Przy 8bar miażdży, ale zadyma okrutna, jak dla mnie optymalnie to 5bar. 1
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 17 minut temu, rygryss napisał: nie ma co podbijać z kompresorem poniżej 100L. shit :( Mam benbowa ale kompresor 25l :(
DZIADZIA Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 14 minut temu, Domel napisał: Mam benbowa ale kompresor 25l pracowałeś już na nim?
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 1 godzinę temu, rygryss napisał: pracowałeś już na nim? stety/nie stety jeszcze nie. Przymierzam sie własnie.
DZIADZIA Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 prawdopodobnie szybciutko zabraknie wiatru
gurtaz Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 Na 50l też zdecydowanie za mało, testowałem. Za to idealnie pracuje ze starym polskim kompresorem WAN, ale to potwór 400l
V1RU$ Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam, A co o tym modelu powiecie: Tornador czy dopłacić kilka pln i brać ten z aluminiową końcówką, bo ta się szybko zużyje ?
DZIADZIA Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 dorzuć do tego i ciesz się czyszczonkiem https://allegro.pl/pistolet-do-prania-tapicerki-typ-alu-tornador-hcl-i7570577838.html?fromVariant=7570472711
gurtaz Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Zdecydowanie polecam ten za 199 aluminiowy. Mam aluminiowy używam już około roku, mam też plastikowy z przystawką do odkurzacza, badziew....
lvl3fisto Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 Cześć. Szukam tornadora, który da sobie radę także przy kosmetyce aut dostawczych, jedynie do kratek, podłogi, czasem podsufitek/materiałowych przegród czy mniej dostępnych zakamarków wnęk. Na rynku jest strasznie duży rozstrzał cenowy 100-600zł, a też nie chcę kupować szajsu, któy padnie po kilku autach. Dobrze by posiadał regulację powietrza. Ktoś z was z pewnością przerabiał ten temat i wie co w nich szybko pada i wynika z czystej eksploatacji, będę mega wdzięczny gdyby ktoś podrzucił sprawdzony model.
Arkeolowy Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2019 8 godzin temu, lvl3fisto napisał: Cześć. Szukam tornadora Numer oferty na alledrogo 6908900194 1
Crasher Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 @Arkeolowy Ciekawe aukcje, duzo tansze niektóre akcesoria niz w naszych sklepach z forum. Chociazby tornador z odciagiem.
Rekomendowane odpowiedzi