saddam Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 CAR CRAZY, Body Wrapa aplikowałem na grafitowy metalik i faktycznie, w kilku miejscach w słońcu było widać niedotarte powierzchnie. Według mnie, położyłem w tych miejscach za dużo produktu. Problem zniknął po pierwszym myciu.
JM63 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ja miałem podobnie z Duraglossem #111, również po pierwszym myciu wróciło do normy
Moderator rychu Opublikowano 28 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wczoraj kładłem na srebrnym o 18:00 a polerowałem ok. 18:30 i rzeczywiście zostawały takie kropelki zaschnięte. Ale myślę, że po pierwsze polerowałem za późno po nałożeniu i pora też już nieodpowiednia - za wilgotno już o tej porze.
jodan Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Mi również bo nałożeniu bordy wrapa zostały smugi, ale podobnie jak reszta z Was za późno się za to wziąłem, było już ciemno i duża wilgoć, w sobotę nałożę drugą warstwę, ale wezmę się za to dużo wcześniej. Wydaje mi się też, że za długo czekałem ze spolerowaniem wolf'a.
MM.MM Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Co dać pod FK1000, Cleaner Sonusa czy PB ? bo już sam nie wiem
bąku Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Co dać pod FK1000, Cleaner Sonusa czy PB ? bo już sam nie wiem Proponuję Car-lacka NSC, świetny cleaner pod sealant
Moderator rychu Opublikowano 29 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Zaaplikowałem na przednie drzwi Wolf's Body Wrap a na tylne Naviwax Light. Odpychanie wody i kropelki w obu przypadkach wyglądają super. Tylko mam nadzieję, że Wolf's będzie tak wytrzymały jak obiecują. Nakręciłem filmik jak to wygląda ale ostrzegam - jest długi, nudny i nic się nie dzieje. Jak to w polskim filmie
SzaKal Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 rychu, Było coś pod navivax ?
Moderator rychu Opublikowano 29 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Pod oba IPA dla równych szans.
89matthew89 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Jak się sprawuje AG SRP + AG EGP w trudnych warunkach ? Jakiego QD można używać ? Czy szampon SONAX Gloss go nie zmyje ?
_Shadow Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 ja uzywam takowego połączenia i jestem bardzo zarodolony, wytrzymuje ok 4 miesiecy czasami dłuzej za;ezy od pogody ja uzywa,m QD CG pro detailer i PB s&G Co do szamponu nie pomoge bo uzywam najtanszego nirgina
ma_ko Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Mam pytanko jak jest z "warstwowaniem" selalantów? Zasada jak z woskiem sensowne max 2 warstwy? Czy "dajemy" dalej...
MM.MM Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 2 warstwy w zupełności wystarczą.
89matthew89 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 To teraz sam sobie odpowiem na pytanie dla potomności Sonax Gloss(dawka zalecana przez producenta) chyba nie lubi sie z AG EGP po 2 tyg. i 2 myciach odpychanie minimalne albo ja coś źle zrobiłem
Bartek1985 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Siemka jaki mozecie polecić Sealant Chemical Guys jetSeal 109 bedzie dobrym wyborem czy może jakiś inny polecacie
Moderator rychu Opublikowano 13 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Jak myłem ostatni raz, czyli 8.11.2011 to miał się bardzo dobrze
W1Michal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 panowie mam pytanie, stosuje teraz Zymol HD i Zymol carbon, ale tak sie zastanawiam czy nie przejść na wosk syntetyczny. Miałem kiedyś Meguiarsa Quik Wax w sprayu i bardzo miło go wspominam, nie trzeba sie było napracować, a efekt był naprawde dla mnie zadowalający. do tego Ultimate Quik detailer. Pytanie tylko co da lepszą ochrone - carnauba czy syntetyk ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 W1Michal, Nie ma zasady, są sealanty słabsze od Carnauby, ale także są trwalsze od carnauby. Musisz najpierw podjąć decyzję na czym ci zależy: jaki efekt, jaka trwałość, jaka forma aplikacji itp itd...
W1Michal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 więc tak, nie mam za bardzo czasu i miejsca aby spędzać pół dnia na kładzenie Zymola HD (z którym ciężko mi sie pracuje) i jeszzce po tym carbon. Produkty w sprayu są mniej czasochłonne. W dodatku efekt po takim połaczeniu średnio mi sie spodobał. Wole chyba jednak efekt lustrzanego szklistego odbicia niż wet look. Dlatego zastanawiam sie nad meguiarsem quik wax, co do detailera, tu sie waham nad Megsem utlimate a czymś innym, co będzie dobrze współgrało z quick waxem, i jeszcze bardziej podkręci efekt lustra
bobas Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 jak chcesz coś w sprayu to ze swojej strony mogę polecić Werkstat Acrylic Jett Trigger i do tego cleaner Acrylic Prime.
W1Michal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 ok dzieki za propozycje, zerkne co to za środki
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 W1Michal, Jak chcesz przejść na Sealant-y i mieć dobrą ochronę to moim zdaniem użycie tylko produktów w spray-u nie da odpowiednio mocnej ochrony, najlepiej byłoby nałożenie normalnego trwałego sealantu np DG, FK itp, raz w miesiącu sealant w spray-u , a po każdym myciu QD na bazie polimerów. Dzięki takim zabiegom będziesz miał ochronę na bardzo długo.
W1Michal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 o i o taką odpowiedź mi chodzilo, dzieki. Zastanawiam sie nad kompletem Meguiarsa też - Ultimate Wax, Quik wax oraz Ultimate detailer
cocolino Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Drugi miesiąc stosuję FK 1000P i po myciu FK Extra Slick FBS. Póki co siedzi jakby wczoraj nałożony
Rekomendowane odpowiedzi