coobah Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zakręć całość na Marolexa a żółta się odkręci wtedy dokładnie tak!
kamilgt Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 u mnie w ruch poszedł śrubokręt, żeby to zablokować od środka...
inarusbox Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zakręć całość na Marolexa a żółta się odkręci wtedy +1 Powinni to do instrukcji załączyć
malkolm Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 malkolm, ale co ma dac ezektor ? nie wiem pytam z ciekawości, ja wczoraj zamontowałem erzektor i nie radzę, piana cieknie bokami, spróbuje jeszcze bez dziury w rurce
Shaddy Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 spróbuje jeszcze bez dziury w rurce Bez dziury nic się nie spieni i będzie lecieć jak z klasycznego opryskiwacza.
Zybercik Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zybercik, Żaden z moich paluszków się tam nie zmieścił Jam jest z tych mniejszych... ale widać przydaje się czasem
faraon3021 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zakręć całość na Marolexa a żółta się odkręci wtedy +1 Powinni to do instrukcji załączyć Podlacza Pozbieraj to jakos ladnie w calosc i dolaczymy. Czekam tez na opis z fotkami z koncowka Kwazara
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Z tantiem rezygnuję na rzecz Faraona
faraon3021 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Dzieki minetoo, Lekko Ci to przyszlo Zwlaszcza ze nic z tego nie ma
Gość Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 faraon3021, Jestem filantropem nie?
Shaddy Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Mała poprawka jeśli chodzi o dysze Kwazara. Po dzisiejszych testach moim zdaniem znacznie lepiej wypada SF03 niż SF06 (obie kąt 110 st.). Kolor niebieski. Jest to dokładnie to samo co dysza niebieska u Marolex'a. Cena 3,5 zł/szt.
faraon3021 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Dawaj fotki i opis a najlepiej Video i podepniemy to pod instrukcje
Mirko Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 malkolm napisał/a: spróbuje jeszcze bez dziury w rurce Bez dziury nic się nie spieni i będzie lecieć jak z klasycznego opryskiwacza. nie jak z klasycznego bo eżektor będzie mieszał płyn z powietrzem Ja dziś zakończyłem z Marolexem 2000, wnioski: przede wszystkim odpowiednie filce, bawiłem się z częścią gąbki z Jana niezbędnego, siateczkami od spryskiwaczy itp., ale najlepszy efekt dał filc kupiony kiedyś u stolarza do podklejenia dużych powierzchni pod meblami. Ma grubość około 6 mm, wyciąłem odpowiednie krążki, przeciąłem w poprzek i włożyłem do dyszy około półtora grubości filcu w 3 krążkach (mam nadzieję że zrozumiecie). Działa zadowalająco z piana PH Netutral od ShowCarShine w stężeniu 3%. Gdy zakupię inną dam znać o efektach ale z tej jestem bardzo zadowolony Dzięki za patent, dla początkującego coś w sam raz
BiLu Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Mała poprawka jeśli chodzi o dysze Kwazara. Po dzisiejszych testach moim zdaniem znacznie lepiej wypada SF03 niż SF06 (obie kąt 110 st.). Kolor niebieski. Jest to dokładnie to samo co dysza niebieska u Marolex'a. Cena 3,5 zł/szt. SF06 to jest dokładnie to samo co zastosowany Teejet w Glorii jeśli chodzi o parametry przepływu.
malkolm Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Shaddy napisał/a: Mała poprawka jeśli chodzi o dysze Kwazara. Po dzisiejszych testach moim zdaniem znacznie lepiej wypada SF03 niż SF06 (obie kąt 110 st.). Kolor niebieski. Jest to dokładnie to samo co dysza niebieska u Marolex'a. Cena 3,5 zł/szt. SF06 to jest dokładnie to samo co zastosowany Teejet w Glorii jeśli chodzi o parametry przepływu. jaki kolor ma ta dysza w glorii i z marolexa?? tutaj są wydatki poszczególnych rozpylaczy przy danym ciśnieniu. temat jest mi dość dobrze znany z racji zawodu
faraon3021 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Prosze dysze Gloria Uploaded with ImageShack.us Marolex Uploaded with ImageShack.us
4miras4 Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 A tu z kolei opis dysz Marolex-a: Uploaded with ImageShack.us
malkolm Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 dysza w glorii jest dwukrotnie większy wydatek z tabelki którą przedstawił 4miras4, wynika że marolex niema odpowiednika tej z glorii, 06 są dość rzadko spotykane , 05 czyli brązowe są dość często używane. teejet jest dość średnim producentem, lepsze są lechrera, dokładniej wykonane ja w przyszłym tygodniu wypróbuje dwu strumieniowe takie
faraon3021 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 malkolm, Robi sie jeszcze ciekawiej Nigdy mnie to nie interesowalo ale wyglada ze Gloria i Marolex maja ten sam kat czyli 110° A ponoc Gloria pryska szerzej malkolm, Jesli zwiekszymy wydatek piany dzieki odpowiedniej koncowce trzeba bedzie zwiekszyc srednice otworkow w rurce a moze nawet dodac zwezke
malkolm Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Nigdy mnie to nie interesowalo ale wyglada ze Gloria i Marolex maja ten sam kat czyli 110° A ponoc Gloria pryska szerzej jest to możliwe, dysze mają tam jakąś tolerancje, nawet kilka stopni. niby 3 niebieskie powinny pryskać tak samo a w rzeczywistości mają nawet o 10% inny wydatek, zależy od producenta , przerabiałem już kilka firm.
faraon3021 Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 Moim zdaniem to i tak nie ma znaczenia Nie kilka stopni
baka Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Czy czerwona Marolex ma wydatek 04 ?
malkolm Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 Czy czerwona Marolex ma wydatek 04 ? o4 to tylko oznaczenie rozpylacza, ten czerwony ma wydatek od litra do 2,5 na minutę, zależnie od ciśnienia
BiLu Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2012 A może kąt 150 stopni uzyskany dwoma strumieniami? http://www.teejet.com/polish/home/produ ... utlet.aspx
Rekomendowane odpowiedzi