faraon3021 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Zastosowałem filc samoprzylepny (bez usuwania kleju) + niebieska końcówka i piana jest ok. Przebilo sie przez klej??? A jak go chemia rozpusci nie bedzie problemu??
Zybercik Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Też mam z klejem, obydwa. Działa i na razie nic się nie rozpuszcza
faraon3021 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 obydwa. Obydwa czyli jakie ??
Zybercik Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 W 'pianownicy' mam obydwa filce pod meble. Jeden i drugi z klejem, nie ścinałem.
Domingo Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Przebilo sie przez klej??? A jak go chemia rozpusci nie bedzie problemu?? Na razie działa bardzo dobrze. U mnie wystarczyły dwie wkładki z nieco grubszego filcu samoprzylepnego. Akurat taki miałem - zakupiłem kiedyś w LeRoyu w innym celu. Klej nawet nieco ułatwia osadzenie filcu w dyszy opryskiwacza.
faraon3021 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 W 'pianownicy' mam obydwa filce Moja wina Jakos dziwnie do mnie dotarlo ze "obydwa" opryskiwacze. Myslalem ze ktos przerobil duzego Maroleksa
Shaddy Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Jakie wszyscy będziemy mieli czyste łazienki po modach Marolex'a Czy ktoś może potwierdzić czy Dysza Kwazara będzie pasować do Marolex'a? Pytam, bo wydać 3,7 zł a 17 zł to znaczna różnica, tym bardziej, że dwie pozostałe dysze z zestawu i tak są bezużyteczne.
faraon3021 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Chyba bedziesz musial wydac 3,7 zl zeby to sprawdzic Wiem ze mozna zalozyc koncowke pianujaca z Kwazara do marolexa ale to że dwie pozostałe dysze z zestawu i tak są bezużyteczne. Nie do konca Niebieska jest najlepsza ale pozostale tez daja rade
Shaddy Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Niech będzie Raz kozie śmierć. W poniedziałek kupię i dam znać czy pasuje i przede wszystkim jaki efekt.
Moderator Domel Opublikowano 19 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Korespondowalem ostatnio z firma MAROLEX. Zaproponowalem im te modyfikacje w standarcie. Odpisali, że zeszło roczne inwestycje byly tak duze, że nie planuja jak na razie nowych "projektów". Moze z czasem wprowadza PIANOWNICE reczną do swojej oferty Jak narazie modyfikacje musimy robic włąsnoręcznie
faraon3021 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Pisalem do nich dwa razy pytajac czy jest mozliwosc wprowadzenia do sprzedazy w ich e-sklepie opryskiwaczy wraz z koncowka herbicydowa (jako komplet) co moglo troche obnizyc koszt zakupu. I nic Nawet nie raczyli odpowiedziec Duzo wieksi na eropejskim rynku nie maja oporow przy odpisywaniu na maile niestety nie Marolex
Moderator Domel Opublikowano 19 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Mi sie udalo nawiazac konwersacje i bede drażyl temat dalej. Bo jak sie na cos upre to nie popuszcze
Gość Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 zawsze więcej osób może napisać - może jak poczuja rynek zbytu to się zainteresują - pianownica ręczna na stałe w ich ofercie - tańsza alternatywa z PL - super
Gość Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Jeśli Marolex wprowadzi pianownice to Faraon powinien zostać ich CEO
damian Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Jak wprowadzą to cena pewnie będzie powyżej 100zł, a i opryskiwacze mogą odrazu podskoczyć na cenie
faraon3021 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Jeśli Marolex wprowadzi pianownice to Faraon powinien zostać ich CEO Zartownis A tak powaznie to mam troche zal ze mnie"Nas" tak olali(tak sie poczulem po drugiej probie kontaktu) Nie wiem jakiego wysilku ze strony Marolexa wymagaloby dorzucenie tej nieszczesnej koncowki do kompletu ale, raczej nie wymaga to zmian w linii technologicznej, czy zatrudnienia setki pracownikow. Widocznie biznes ma sie na tyle dobrze ze lepiej nie trzeba Jak wprowadzą to cena pewnie będzie powyżej 100zł, a i opryskiwacze mogą odrazu podskoczyć na cenie Marolex jest dobry, ale nie jedyny na rynku
Biszkopt Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Dobra, ja też wykonałem zgondie z poradami "pianownicę Marolex" miałem trochę kombinacji, bo użyłem pianę Megs Hyper Wash poraz pierwszy, ale po paru próbach mam zadowalający efekt, stężenie to trochę mniej niż 1:15 (około 1:13-14). Jeszcze pokombinuje z rurkami, kupiłem igielitowy wężyk, żeby tylko średnicę zewnętrzną miał taką samą, żeby sobie potestować, ma większy prześwit, więc płynie więcej płynu i potrzeba więcej dziurek (dwie), czyli więcej powietrza i z filcami, ale to tak dla zabawy Niemniej jednak, nie używam fejsa a chciałem dać "pomógła" Faraonowi i chyba wychodzi na to, że nie mam jak tego zrobić... W takim razie dziękuję wszystkim piszącym w tym temacie za pomoc! Mam pianownicę za około 63 PLN! EDIT: jakby ktoś z okolicy chciał, to mam z wkładek do butów rozmiar 46 wycięte 3 kółeczka o średnicy wiadomej, więc filcem mogę się podzielić
yacek _b Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 a ja dzisiaj kolejny raz używałem marolex-a , pojechałem na bezdotyk bo pogoda pozwala i super fajnie wyszło , piana MagiFoam 40 ml , nie jestem znawca , ale na moje oko lepiej domywa syf z dolnych partii niż VP Neutral , co do marolex-a i efektów , to bezcenne miny kilku starszych panów ps. odnośnie jeszcze piany i jej zapachu , ten kto twierdzi że to " przyjemny bananowy zapach " powinien dostać bana na tydzień z forum za te herezje ...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 lepiej domywa syf z dolnych partii niż VP Neutral Dokładnie tak jest ps. odnośnie jeszcze piany i jej zapachu , ten kto twierdzi że to " przyjemny bananowy zapach " powinien dostać bana na tydzień z forum za te herezje
faraon3021 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Niemniej jednak, nie używam fejsa a chciałem dać "pomógła" Faraonowi i chyba wychodzi na to, że nie mam jak tego zrobić... Nie ma problemu. Dzalaj ze swoja nowa pianownica, testuj ja jak tylko sie da i dziel sie doswiadczeniami w temacie
Shaddy Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Jakie wszyscy będziemy mieli czyste łazienki po modach Marolex'a Czy ktoś może potwierdzić czy Dysza Kwazara będzie pasować do Marolex'a? Pytam, bo wydać 3,7 zł a 17 zł to znaczna różnica, tym bardziej, że dwie pozostałe dysze z zestawu i tak są bezużyteczne. Nabyłem dziś w/w końcówkę i pasje idealnie. Cena 3,5 zł (dla zainteresowanych z Wrocławia mają je w Kwiatonie na Opolskiej). Zmontowałem wszystko wg instrukcji (zastosowałem filc z podkładek meblowych), zrobiłem dwie dziurki średniej wielkości igłą i ... też już mam czyste kafle i kabinę prysznicową P.S. Jeszcze jeden mod. Wyciąłem siateczkę od nakładki spieniającej z Clin'a do mycia szyb i umieściłem ją pomiędzy dyszą, a filcem.
faraon3021 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Jesli mozesz daj fotki swoich modow z krotkim opisem koncowki roli i rodzaju siateczki i dorzucimy to do instrukcji zeby nie przepadlo gdzies w temacie Filmik tez nie zaszkodzi I bedzie jeszcze taniej
kojak Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Shaddy, no dokłądnie,pokazałbyś jaką robi różnice ta siateczka CLINowska.?
Shaddy Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Po krótkich testach nie widzę specjalnej różnicy pomiędzy opcją filc plus wspominana wcześniej siateczka od Clin'a Vs sam filc. Być może jak się w wolnej chwili zagłębię bardziej w temat będę w stanie napisać coś więcej. Niestety nie mam też filmów, jednak zrobiłem fotki. Tu zdjęcie dyszy z siateczką od Clin'a. Bardziej wydaje mi się widać różnicę w gęstości piany przy jednej lub dwóch dziurkach w rurce. Przy jednej mam wrażenie jest bardziej gęsta i wolniej spływa. I jak zauważyli już inni rzadziej trzeba dobijać ciśnienie. Co zaś się tyczy samej dyszy Kwazara to nie mam co prawda porównania z niebieską Marolex'a jednak moim zdaniem działa jak należy. Strumień równomierny, wykonanie bez zarzutu, pasuje idealnie, no i cena 3,5 zł zamiast 17 zł (co prawda za 3 szt, ale i tak używamy jednej). Co do koszów to mnie wszystko wyszło 46,50 zł (43 Marolex, 3,5 dysza, filc - znaleziony w skrzynce z narzędziami).
faraon3021 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 A jaka jest szerokosc strumienia z tej dyszy?? Chodzi mi czy jest porownywalny z dysza Marolexa ?? A siateczka moze byc o tyle dobrym pomyslem ze filc nie wchodzi w koncowke .
Rekomendowane odpowiedzi