linden Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Na pierwszej stronie jest informacja o tym że wersja industry ma wentyl do podpięcia kompresora, niestety zdjęcia wygasły. Czy mógłbym prosić o wskazanie lokalizacji tego wentyla?
faraon3021 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Na pierwszej stronie jest instrukcja jak dodac wentyl Wentyl powinien znajdowac sie nad lusterm cieczy zeby jej dodatkowo nie spieniac i zeby nie mogla sie cofnac do przewodu zasilajacego. Moze jutro znajde czas to poprawie fotki.
linden Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Czyli "fabrycznie" nie ma gotowego wentyla, trzeba nawiercić otwór i zamontować wentyl samochodowy tak?
Przem@S Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Orginalnie jest to zwykły opryskiwacz , trzeba samemu przerabiać pod wentyl i modyfikować żeby służył Marolex jako pianownica .
Prezesikszczecin Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Czy Jest ktos z poznania będę tam w przyszłym tygodniu i znajdzie ktos chwile żeby pomoc mi ogarnąć mój opryskiwacz bo coś słabo pianę daje? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piotr@sta Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witajcie kupiłem marolexa ergo 3000 i mam pytanie do posiadaczy tego modelu czy widoczna na fotce czerwona gumka jest w tym modelu?
Przem@S Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 To nie jest gumka tylko plastikowa wkładka ze tak nazwę
piotr@sta Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udało się marolex ergo posiada miękki wężyk i po zrobieniu dziurki dziurka się "zasklepiała" po wypaleniu dziurki pianuje.
Dreamer42 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 piotr@sta nowy marolex ergo nie ma tej "wkładki", to też pozwala "zainstalować" filce z Glorii bez dodatkowej lancy. Trzeba tylko trochę bardziej podszlifować plastik z filcami, bo nie wchodzi
Mexes123 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Czy niebieska dysza marolex działa tak samo jak DYSZA TEEJET DO PIANOWNICY FOAM MASTER FM10 ?
Dreamer42 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Czy tak samo, nie wiem. Ale daje takie same efekty. P.S. W Auchan w JG zestaw dysz Marolexa na wyprzedaży kosztował 8 zł
faraon3021 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Jesli ma podobne parametry to oczywiscie tak. Z tego co pamietam FM10 daje troche szerzej. Nie jest to jakas wielka roznica. Ladniej wypada na YT
Mexes123 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ok, dzieki wielkie za informacje
MaWe Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 wlasnie planuje zakup opryskiwacza i przeróbkę, jak szukam dysz to w komplecie są 3, jaka jest miedzy mini różnica że akurat niebieska a nie czerwona. Rozumie że jak odwrócimy rurkę na drugą stronę dziurką w dół to mamy zwykły opryskiwacz którego możemy używać np do jakiegoś hydrowosku, albo po prostu do spłukiwania pod ciśnieniem np elementów pod maską które myjemy Czy w wersji z ciężarkiem na końcu można też tą rurkę bez problemu przemienić ??
Tommy Lee Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 662352 wlasnie planuje zakup opryskiwacza i przeróbkę, jak szukam dysz to w komplecie są 3, jaka jest miedzy mini różnica że akurat niebieska a nie czerwona. Różnią się ilością filcu potrzebnego do wytworzenia piany, z tego co pamiętam w niebieskiej jest go najmniej. Wszystko zależy od roztworu roboczego i zastosowanej wkładki.
faraon3021 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Roznia sie wydajnoscia i szerokoscia oprysku. Gdzies w temacie sa tabelki. Czerwona tez da rade. Niebieska daje efekt najbardziej zblizony do dyszy z Glorii FM10.
MaWe Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Czy ktoś kto ma wersje z giętką rurką i ciężarkiem może potwierdzić czy mod działa Chce kupić marolex master 3000, czy takiej wielkości zbiornik wystarczy na całe auto ?? http://allegro.pl/opryskiwacz-marolex-m ... 91711.html W pierwszym poście jest filmik o dołożeniu lancy 15 cm, czym to jest spowodowane, jest więcej miejsca w lancy na filce czy jak Czy ten zestaw dysz jest odpowiedni jeżeli tak to może ktoś się skusi na wspólne kupno z okolicy Katowic Po co kupować zestaw 3 różnych jak można 3 te same z tego co pisze w opisie to są MF3.110 czyli te same które w zestawie herbicydowym Czy zamiast filców można użyć tych wkładek, jak tak to gdzie jest zamontować w (za dyszą tam gdzie filce wejdą średnicą normalnie do lancy) Czy w nieprzerobionym MAROLEXIE da się jakoś płynnie sterować strumieniem wody (mgiełka do ciągłego strumienia tak jak to jest w opryskiwaczach z metalową dyszą) czy tylko i wyłącznie trzeba zmieniać za każdym razem dysze Sorry za tyle pytań ale wątek jest już dosyć pokaźny żeby cały go przejrzeć
Dreamer42 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ja mam wersję z miękką rurką, mod działa. Nie trzeba do tego dokupowac lancu. Pisałem to wcześniej. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
faraon3021 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Sorry za tyle pytań ale wątek jest już dosyć pokaźny żeby cały go przejrzeć Pewnie nikt tu sie gniewal nie bedzie, ale przepisywanie po raz kolejny, odpowiedzi na Twoje pytania dodatkowo go "zamula". Pytasz o podstawowe sprawy. Poszukaj troche odpowiedzi w temacie(sam czasem wspomagam sie przez szukajke google, bo z forumowa roznie sie dogaduje), a jesli mimo wszystko polegniesz na detalach, chetnie pomozemy.
MaWe Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Ja mam wersję z miękką rurką, mod działa. Nie trzeba do tego dokupowac lancu. Pisałem to wcześniej. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka "Dreamer42" lub ktoś inny odpowiedzcie czy da się odwrócić zabieg przełożyć ten ciężarek na drugą stronę żeby powstał zwykły opryskiwacz Dodane po 3 minutach 15 sekundach: piotr@sta nowy marolex ergo nie ma tej "wkładki", to też pozwala "zainstalować" filce z Glorii bez dodatkowej lancy. Trzeba tylko trochę bardziej podszlifować plastik z filcami, bo nie wchodzi Mówisz o plastiku z filcami czyli o tych nowych wkladkach plastikowcych z glorii
Dreamer42 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Tak mozna odwrócić i odwrócić mod (sprawdze jutro na wszelki wypadek). I tak, mowie o tych wkladkach z Glorii. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
MaWe Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Bede wdzięczny za sprawdzenie to ze efekt w normalnym da sie odwrócić to doczytałem tylko nikt nie pisał a wersji plus która Ty masz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dreamer42 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Wszystko jest na tak. Da sie odwrócić mod bez problemu. I jeszcze kilka zdjęć z tego, jak wygląda mod z wkladkami Glorii i jak je trzeba szlifować na średnicy. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
MaWe Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Dzięki za fotki i sprawdzenie marolex kupiony był na miejscu to sprawdziłem osobiście odwracalność przed kupnem ale fotki super napewno sie przydadzą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KrzysiekBB Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Witam, chciałem sobie zrobić pianownicę jednak trochę większą z Maro Pro5. Tylko po obejrzeniu lancy, której nie chciałem używać nie wiem jak podłączyć małą lance modułową do tego zawodu dozującego. Ktoś coś podobnego wykonywał? Znajdę taką złączkę w jakimś sklepie hydraulicznym?
Rekomendowane odpowiedzi