faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Rozebrac, przesmarowac, poskladac. Kupic docelowa piane, ustawic stezenie i ilosc filcu... cieszyc sie pianowaniem
Krzysztof a4 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 A powiesz co przesmarować wszystko jest nowe pierwszy raz użyte. Jaka piane polecasz?
faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Przeczytaj prosze chociaz pierwsza strone. Od lat nic innego u nie robimy tylko doradzamy. Wszystko juz bylo analizowane na wszelkie mozliwe sposoby.
Krzysztof a4 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 czytałem ale niewiele jeszcze rozumiem. Jestem świeży i zielony.
faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Nie przesedzaj, tam sa fotki i rysunki .
cianek Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Swoją drogą mam temat już za sobą, ale trzeba przyznać że wiele fotek z początku tematu już nie istnieje. Nie negujmy ludzi którzy chcą się uczyć, po to jest to forum i ten temat :-)
Krzysztof a4 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 ok widziałem przeglądam jeszcze raz bo ni holery nie wiem czemu on może się zacinać i niby co mu przesmarować. a dzięki rysunkom naprawiłem swojego starego marolexa 1500 a miałem go wywalić .
faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zasada dzialania jest identyczna wiec Moze sie blokowac jedynie mechanizm spustu. Przytarty, albo ma wade odlewu. Najczesciej ten bialy element (na schemacie chyba nr 19) i czerwone uszczelnienie (15) Lub inne wady odlewu, ktore mozna wykryc dokladnie ogladajac opryskiwacz. Swoją drogą mam temat już za sobą, ale trzeba przyznać że wiele fotek z początku tematu już nie istnieje. Nie negujmy ludzi którzy chcą się uczyć, po to jest to forum i ten temat :-) Fakt fotosik namieszal. KIedys musze sie za to zabrac i przekopac stare dyski. Jednak przepisywanie bez konca przerabianych juz tematow, zasmieca go i konczy sie "...ale tu nic nie mozna znalezc"
Prezesikszczecin Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Faraon wyedytuj pierwszy post i dodaj fotki i nie będzie bałaganu A czy zamiast przerabiać to może kupić takie jak myślicie https://mrcleaner.pl/pianownice-i-oprys ... oCx1fw_wcB Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jak juz wspomnialem, kiedy bede miach chwile tak wlasnie zrobie. Na pierwszej stronie sa tez fotki kolegi Tworek, a moje zdjecia sa w filmikach. Tak ze bez przesady. Mozna sie odrobine wysilic i poszukac, tak ze zwyklego szacunku dla tych, ktorym chcialo sie cos opracowac i opisac na forum. O wielokrotnym odpisywaniu na identyczne pytania i setkach PW nawet nie wspomne.
Prezesikszczecin Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Któregoś dnia siądę do kompa i przeoram te 3000 postów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
faraon3021 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 No widzisz. 5 lat zbieralismy
Krzysztof a4 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 647185 Któregoś dnia siądę do kompa i przeoram te 3000 postów I będziesz miał bałagan w głowie jak ja dopiero jak ktoś cię w tyłek kopnie lukniesz drugi raz i wtedy znajdziesz to czego szukasz w tym temacie. Dzięki faraon za kopas w dup... Idę pany testować dalej lipa Piana strasznie wodnista szybko spływa.
faraon3021 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Sprawdz dziurke czy sie nie zasklepila(zatkala) najlepiej ja wypal. Kombinuj z ustawieniami, na docelowej chemii. Wiecej piany albo filcu. Albo tego i tego.
Krzysztof a4 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wysępiona nowa flaszka piany Daerg Bays Wash. Filce zrobione z zmywaka kuchennego 6 szt. Proporcje piany 1 l wody i zacząłem od 20 ml 40 60 ...100ml Powiększyłem dziurkę, pomniejszyłem dziurkę zrobiłem 2 dziurki i ku.....dalej lipa Nie jest mi dane posiadać tego ustrojstwa Wan też filce wchodzą w końcówkę ? może tu jest problem.
Prezesikszczecin Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jest ktos ze Szczecina komu udało sie to ustrojstwo zrobić i działa jak powinno? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
faraon3021 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wywal ten zmywak bo po kazdym pianowaniu bedzie wracal problem regulacji. Kup normalne filce, albo cos o jednolitej grubosci.¨Filc nie moze byc wcisniety w koncowke bo bedzie lipa. Regularne dobrze ulozone krazki. Tysiace ludzi na calym swiecie sobie radza, to i Ty sobie poradzisz
ARTurde Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Panowie, u mnie też nie działało od razu! Po pierwsze, filce, te ze zmywaka, według mnie - nie nadają się w ogóle. Po drugie, bez uszczelki, filce mają tendencję do przedostawania się z lancy do dyszy i zatykania jej. Podsumowując, dobre filce i uszczelka za teejet'em, która uchroni przed zatykaniem dyszy.
Krzysztof a4 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Mam dysze z filcami bodajże od glorii (z filmiku) na nich też była lipa. Filce z glorii też wpychały mi się w końcówkę (testowane na niebieskiej końcówce z akcesoriów marolexa) posiadam jeszcze szarą teejet. A może nam złego marolexa ja mam aero. Wizualne różnice to inna bańka z wypustkami do jej odkręcenia inny zawór bezpieczeństwa miękka rurka cieczy i ciężkim sitkiem(sitko zdjęte) i jeszcze jedno nie mam (nie było) tej czerwonej części co jest na filmiku po odkręceniu duszy i czarnego plastiku (1.27)
faraon3021 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jest ktos ze Szczecina komu udało sie to ustrojstwo zrobić i działa jak powinno? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Daj jakis namiar. Jak bede w Szczecinie odezwe sie. Mam dysze z filcami bodajże od glorii (z filmiku) na nich też była lipa.Filce z glorii też wpychały mi się w końcówkę (testowane na niebieskiej końcówce z akcesoriów marolexa) posiadam jeszcze szarą teejet. A może nam złego marolexa ja mam aero. Wizualne różnice to inna bańka z wypustkami do jej odkręcenia inny zawór bezpieczeństwa miękka rurka cieczy i ciężkim sitkiem... To jakis wynalazek ktory nie musi pracowac w pionie. Nie spotkalem sie jeszcze z takim.
SSN774 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Mam do was pytanie, wczoraj chcialem zalac auto pianka i wyszlo cos niespodziewanego. Pianownica, zaczela przepuszczac powietrze, tak.nieszczelnosc na spuscie, nie wiadomo skad, pomijam fakt ze nic z nia nie robilem. Rozlozylem do napelnienia i dupa. Wiec postanowiłem uzyc silikonu dolaczonego do zestawu, rozebralem przesmarowalem ale to nic nie dalo. Czyzby czekala mnie wymiana tego bialego badziewia ktore dziala jako spust? Mam jeszcze na podmianke glowice z innej sztuki, taaak, tesciowa ma kilka tych cudow na stanie to nie zauwazy roznicy moze obejdzie sie bez wydatkow Wyslane z Huyawez P8
faraon3021 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Tak obrazowo Jesli cieknie przez koncowke, to najczesciej wine ponosi "to biale co wystaje z tego czerwonego" i nie miesci sie z filcem. Przez to wlasnie nie domyka sie zaworek. Naprawa - skrocic to co wystaje
SSN774 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Już to skróciłem, bo właśnie przeszkadzało filcom, przed tym jak zaczęło cieknąć Dwa opryski było oki i właśnie ten problem wystąpił
piotr@sta Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witajcie posiadam kwazar Venus 2 ze standardową końcówką. po wciśnięciu do niego filcu i zrobieniu 3 dziurek leci piana lecz to dalej nie to co powinno być. kupiłem i założyłem http://sklep.kwazar.com.pl/?prod=93&cat=87 jednak to nie ten rozmiar- gwint na opryskiwaczu to 16mm w nakrętce jest większy. Nie chciał bym kupować czegoś co nie będzie działało. Widziałem kilka fotek że działa kwazar jako pianownica ale nie znalazłem od czego mają być końcówki. "standardowa końcówka"
piotr@sta Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 znalazłem pod hasłem spieniająca dysza jednak czy "nowa" (niebieska) dysz będzie pasować do "starego" (pomarańczowo-czarnego) kwazar-a?
Rekomendowane odpowiedzi