ARTurde Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Dlatego napisałem - lekki brud. Po prostu, ważne, kto jak często opryskuje. PS próbować i sprawdzać, a nie - ślepo lać 100 ml, bo tak trzeba!
driverIN Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Czy taka dysza jest również w 10l? Nie, wygląda ona nieco inaczej. Ja mam 10l i pomimo że nigdy nie wykorzystam całości, nie jest zła - nie muszę co chwila pompować Choć pewnie teraz wybrałabym sobie np. 5l - mieszkam w bloku bez wody w garażu, a jeśli pianuję to chodzę z baniakiem pod blokiem lub latam z nim dookoła auta na bezdotyku
zibi233 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Gdzie mogę kupić filce do glorii, bo nie mogę znaleść.
budrys Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jest ktoś kto aktualnie poradził sobie z 5L Marolexem ? Posty Tworka zostały bez zdjęć a chciałbym zobaczyć tą zwężkę.
komanch Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Nie, wygląda ona nieco inaczej. Przez tą dyszę mam dylemat, wziąłbym tą 5l, ale nie jestem pewny jak ta dysza się sprawdzi do wytwarzania piany to wygląda na jakieś sitko w dodatku okrągłe, w 10l jak to wygląda? są jakieś filce inny kształt?
driverIN Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 640599 w 10l jak to wygląda? Jest taka końcówka spieniająca - odkręcasz czarną nakrętkę i pod nią są okrągłe filce - w zestawie były 4, ja używam 1
komanch Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jest taka końcówka spieniająca - odkręcasz czarną nakrętkę i pod nią są okrągłe filce - w zestawie były 4, ja używam 1 Pięknie dziękuję. Z 1 filcem to mnie zdziwiłeś, kolega tu mówi że używa 4 http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=22&t=10505&p=640626#p640626
driverIN Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Chyba zdziwiłam, ale spoko, nie gniewam się Mam Magi, na początku próbowałam kombinować ze stężeniami i ilością filców. Najlepsza opcja dla mnie to ok 35 ml/l przy 1 filcu. Owszem, można mniej, ale wolę lepiej domyć brud. Przy tym stężeniu 2 filce to zdecydowanie za dużo - piana wyszła prawie sucha, jeśli wiesz co mam na myśli... Oczywiście przy innych pianach może być inna proporcja, a do tego zależy to też od preferencji, kto co lubi
komanch Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Chyba zdziwiłam, ale spoko, nie gniewam się ups, przepraszam i dzięki za pomoc w podjęciu decyzji, zamówiłem Epoce 10L
driverIN Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 640712 zamówiłem Epoce 10L Spoko, niech Ci służy - mam nadzieję, że będziesz zadowolony
faraon3021 Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jest ktoś kto aktualnie poradził sobie z 5L Marolexem ? Posty Tworka zostały bez zdjęć a chciałbym zobaczyć tą zwężkę. Tworek robil Marolexa 5l ?
budrys Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Jest ktoś kto aktualnie poradził sobie z 5L Marolexem ? Posty Tworka zostały bez zdjęć a chciałbym zobaczyć tą zwężkę. Tworek robil Marolexa 5l ? Przepraszam, rzeczywiście to Ty robiłeś marolexa 5L. Masz może jakieś zdjęcia z przeróbki ?
faraon3021 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 I to tez nie ja Ja robilem 12l Wiem ze byly tez takie mody i szlo to latwiej, bo zbiornik jest nizszy. Osobiscie nie sprawdzalem, ale nie rozni sie to wiele od modzenia Marolexa 3l Jesli trzeba, poszukam fotek z moich przerobek, ale wiekszosc jest na filmikach na YT
patys Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 jakie stężenie k2 active foam na litr do marolexa plus z czego robicie filce i jaka ilość
SzymonVWGolf Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Chce sobie przerobić Marolexa , tutaj jest za 60zł z przesyłką i lancą w zestawie http://allegro.pl/opryskiwacz-marolex-m ... 37784.html , tylko teraz moje pytanie: Czy potrzebuje GLORIA DYSZA TEEJET DO PIANOWNICY FOAM MASTER FM10 oraz ZESTAW FILCY DO PIANOWNICY?? czy mogę mieć jedno z dwóch? Może i banalne pytanie ale ważne ponieważ nie ma sklepu gdzie mógłbym kupić dysze i filce a kupować w dwóch sklepach to podwójna wysyłka więc i koszty podwójne EDIT: A drugie pytanie czy lepiej kupić marolexa o pojemności 2 czy 3 litrów?
jendrek1975 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Sam jestem na etapie kupowania pianownicy i nurtuje mnie jedno pytanie, tutaj mamy pianownicę gotową do działania za 103 zł, http://shiningcar.pl/pl/p/Zestaw-Mr.-Fo ... tywna/1134 minus piana aktywna za 32 zł,daje nam to 71 zł za pianownicę,więc jaki sens kupować Marolexa za 60 +dysze+filce http://www.shinygarage.pl/ru/shiny-gara ... ph-1l.html
komanch Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 więc jaki sens kupować Marolexa za 60 +dysze+filce Wskazana przez Ciebie pianownica ma 1.5l pojemności, nie jest to dużo. Marolex 3l jest już całkiem ok. Od siebie polecę coś o pojemności 10l -> 2x napompujesz i oblatujesz całe auto
SzymonVWGolf Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Proszę bardzo o odp na moje pytanie we wcześniejszym moim poście. Pilne
faraon3021 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2016 Potrzebna Ci dysza plaskostrumieniowa. Twoja decyzja co kupisz. W temacie znajdziesz chyba wszystkie mozliwe kombinycje. Podobnie z filcem: zestaw Glorii, meblowy, gabki ... trzeba troche poczytac. Ja bym kupowal Marolexa 3l
SzymonVWGolf Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Dobra, zdecyduje się na 3litrowego marolex'a, do tego dysza TeeJet od Glorii oraz wkładki do Glorii z filcami [3szt wkładek]. Zamawiam w poniedziałek. Zamawiał ktoś coś od użytkownika "rolno-ogrodniczy" na allegro?``````
Grz3siek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Brałem od nich Marolexa 3000 z lancą. Chyba za 52 zł + wysyłka. Działa, przyszedł szybko - nie wiem co mogę powiedzieć więcej. Polecam, tak jak wyżej koledzy dysze z Glorii + wkładki z Glorii. Wchodzą do lancy 15cm po delikatnym spiłowaniu i przycięciu plastiku
SzymonVWGolf Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Też wezmę od nich marolexa 3000 z lancą bo właśnie wychodzi najkorzystniej - 52zł + 8zł paczkomat. Do tego dysza i wkładki też będą, w pon rano kupuje a sprawa techniczna, delikatnie spiłować tzn wokół lekko spiłować, dobrze rozumie?
Grz3siek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak, musisz wkładkę z glorii zrobić "węższą". Ja akurat w warunkach spartańskich nie miałem pilnika, więc użyłem nożyka. Obciąłem ten kołnierz i przyciąłem boki do mniejszej średnicy. Polecam na początek eksperymenty z czerwoną wkładką, fajnie sobie radzi ze spienianiem.
Rekomendowane odpowiedzi