ralieco Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Witam kolegów. Czy jest ktoś z warszawy czy okolicy kto przerabiał lub by pomogł w przerobieniu zakupieniu co potrzebne. Bo linki podane w postach są już nieczynne. Poprosze linki co gdzie kupić do przeróbki Temat pianownicy na forum zaczoł się 5 lat temu czy w chwili obecnej jest coś gotowego na rynku taniego czy jedyna rada to przeróbka.
Przem@S Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Ten filmik działa i jest pokazane wszystko co jak zrobic
ralieco Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 gdzie kupić poda ktoś linki
Przem@S Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 np. tutaj https://ekosiarka.eu/produkt-opryskiwac ... .html?l=pl dostaniesz u nich wszystko
ralieco Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Który opryskiwacz wybrać chodzi mi o pojemność. Jaka pojemność wystarczy na auto osobowe. Czy 2000 wystarczy. Czy mogę prosić o link do drobnicy potrzebnej do przeróbki. Czy ten film to 100% sprawne i finalne przerobienie na pianownice.
Tommy Lee Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 ralieco, Kolego najtaniej wychodzi jak pójdziesz do sklepu ogrodniczego i tam zapytasz o Marolexa. Ja tak kupiłem swojego, a płaską dysze dali mi za free. Dokupiłem tylko na allegro lancę modułową i z wkładki do butów wyciąłem sobie dwa filce. Na twoim miejscu kupiłbym marolexa 3000, niewielka różnica w cenie, ale jest trochę efektywniejszy w pracy. Ewentualnie jeśli nie chcesz się bawić w przerabianie to poszukaj na Allegro pianownicy Kwazar, albo już droższej pianownicy Epoca u któregoś z partnerów forum.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Czy ktos powie jak zmodyfikować opryskiwacz cisnieniowy epoci 2l na pianownice? Dziewczyna zamawiała mi pianownice jako prezent a kupiła opryskiwacz Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Biszkopt Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 ralieco, nie bądź leniwy. Znajdź se na allegro, wszystko jest. Dla ułatwienia podam, że lanca to jest R01MR15, dysza niebieska a opryskiwaczy w bród. Zacznij od lancy, bo jest ich mało na alle i kup wszystko u jednego sprzedawcy. Jak nie chcesz na alle, to na stronie marolexa jest lista dystrybutorów. Teraz to bym chyba kupił 3000, bo w tej samej cenie a powietrza więcej wejdzie. Bo jak zrobię 1,5l roztworu, to i tak mi zostaje. Ale jak bym miał większy opryskiwacz, to by więcej powietrza można nabić... Na filmiku jest wszystko, praca na 5 minut. Ostatnio dwa takie przerobiłem, to razem z wycięciem filców zeszło mi może z 10-15 minut na oba.
ralieco Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Biszkopcie dziekuje za wstemp ale chce zrobic pianownice mogaca podać efekt sniegu i jednocześnie pianownice która można podłaczyć pod spreżone powietrze jak przerobić co zakupuć
Przem@S Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 ralieco Poczytaj sobie ten temat na spokojnie od początku i będziesz wiedział WSZYSTKO co Ciebie interesuje.
Mikua Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Kupiłem za ćwiartkę taki oto sprzet: Nada sie by coś z tego zrobic?
faraon3021 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Jesli znajdziesz miejsce na filc, i wystarczy Ci cierpliwosci na zgranie tego, to wszystko sie da.
Kstelmach Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Zmęczyłem za mocno rurkę platikową podającą w marolexie płyn z zbiornika do głowicy gdzie można taka rurkę zakupić lub zaadoptować zamiast seryjnej. Podobno jest stosowana większa rurka czy ktoś wie od czego.
wierzba Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Panowie, nie wiem co się stało z moim marolex'em. Przy dokręcaniu lancy spust zaczyna się obniżać i brakuje szczelności w trakcie wytwarzania ciśnienia. Czy u was mając włożoną nakładkę czerwoną na biały "cypek" jak spróbujecie napompować ciśnienie to marolex jest szczelny czy nie ? [mod=damian]Rozmiar zdjęć niezgodny z regulaminem[/mod]
faraon3021 Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Wyglada na problem z tym zaworkiem viewtopic.php?p=218600#p218600
wierzba Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 dziwne jest tylko to, że jeszcze w zeszłym roku takie rzeczy się nie działy - przeleżał w piwnicy, nie wiem czy niska temperatura miała jakiś wpływ??? pewnie pozostaje kupno kolejnego tylko zastanawia mnie teraz czy nie lepiej kupić glorię - od którego dystrybutora najlepiej zakupić ?
faraon3021 Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Jesli wczesniej nic sie nie dzialo, to wystarczy pewnie go rozebrac, wyczyscic i przesmarowac.
scarab Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Jakiś czas temu zrobiłem sobie pianownicę z Marolexa industry 2000, sprawuje się bardzo dobrze, ale od niedawna mam suva i obawiam się, że będzie trochę za mały. Jest sens wymieniać go na wersję 3000 czy może niewiele to zmieni?
faraon3021 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 To o polowe wiecej, w stosunku do tego co masz teraz.
wierzba Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 ktoś ma patent na okręcenie górnej części marolex'a aby dostać się do tłoka i zaworka białego - za cholerę nie mogę tego odkręcić a nie chcę połamać
faraon3021 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Odkrecasz glowice, trzymasz gore( nakretke) krecisz cylindrem tloka.
wierzba Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 dokładnie tak robię tylko trzymając nakrętkę cylinder nawet nie chce drgnąć. na filmiku ze strony marolex'a wymiana suwaka to chwila roboty a tu cholerstwo nawet nie drgnie, może to przez to, że większość czasu leżał
faraon3021 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 Na pierwszej stronie temau, Tworek wyjasnia co i jak. Nawet z fotkami. Trzeba odrobine sily i idzie.
szpyrek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Na pierwszej stronie ...Nawet z fotkami. Apropo fotek, czy tylko mi one się nie wyświetlają czy już prawie wszystkie wygasły? Mógłby ktoś zaktualizować je?
Rekomendowane odpowiedzi