cannonn Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Tak, ale też bardziej sucha i częściej trzeba pompować.
faraon3021 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Proponuje trzymac sie instrukcji z pierwszej strony i nie komplikowac sobie prostej modyfikacji. Im wiecej wprowadzamy zmiennych, tym latwiej o klopoty z pianownica. U mnie zostal tylko filc meblowy
cannonn Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Ja z modyfikacji polecam próbować z gąbką techniczną albo z aplikatora czarnego, takiego zwykłego. Mi bez niej leciało mleko, teraz fajna piana.
rafalk Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Ok, dzięki bardzo zobaczymy jak to wyjdzie
IroN_87 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Pytanie.. Marolex 2000 kosztuje 38zł, a 3000 40zł.. Lepiej brać 3000 i nawet nie uzupełniać do pełna, żeby wchodziło więcej powietrza? Czy taka 3000 to już trochę nieporęczna?
cannonn Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Mam 2000 i teraz wziąłbym jednak 3000 Na szybkie wyjazdy na bezdotyk 3000 byłby bardziej poręczny, można zalać od razu więcej piany jak ktoś lubi na bogato pryskać, no i nie trzeba tak często pompować.
Przem@S Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Bierz 3000 , jest poręczny Zalewam 1,5l i jeszcze mam miejsce na powietrze
pabloo1033 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Bierz 3000 , jest poręczny Zalewam 1,5l i jeszcze mam miejsce na powietrze mam też 3000 i polecam.
Aczek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Moja wersja budżetowa bez zmiany dyszy. W opisie filmu jest link do instrukcji wykonania (może komuś się przyda)
Jami Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 witam koledzy to mój 1 post ,mam pytanie poradźcie myślę tez zrobić pianownice z opryskiwacza MAROLEX z tym ze nie byłoby dołożyć troszkę kasy i kupić np; ten na 5 litrów http://www.pl.marolex.pl/produkt/kompre ... -7912.html albo może 7 litrów, chyba ze wystarczy zupełnie ten http://www.pl.marolex.pl/produkt/kompre ... -2000.html
faraon3021 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Ja robilem 12l i tu trzeba juz troche kombinowac. Mysle ze najlatwiej Ci bedzie ogarnac 5l.
Jami Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 dzięki Kolego Faraon ,tylko możesz poradzić czy jest sens iść w tym kierunku --może ten 3 litrowy wystarczy ,wiadomo trzeba dobijać powietrze częściej ? ale nie trzeba kombinować z tą rurką w środku -jak czytałem na forum hoc może ten 5 litrowy ma taką samą rurkę ( średnice jej ) jak ten marolex 3000 http://www.pl.marolex.pl/produkt/kompre ... -2000.html poradźcie który rodzaj piany MAGIFOAM wybrać -czy ten http://sklep.motogo.pl/pl/p/Autobrite-M ... na-5L/1636 bo są i tańsze /
faraon3021 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Jami Jesli bedziesz myl jednorazowo jedno auto (max 2l roztworu) Marolex 3l wystarczy.
tomix156 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A jaka jest różnica pomiędzy Glorią FoamMaster, a takim zestawem hand-made? Które z nich wypada lepiej? I pytanie 2: Czy to jest to, czego potrzebuję? http://autonablask.pl/produkt/gloria-wk ... fm10-fm50/ http://www.pl.marolex.pl/czesci-zamienn ... d15cm.html Gdzie dostanę taką dyszę? Muszę kupować komplet 3 lub 5 dysz? Pozdrawiam
Tommy Lee Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 tomix156, Tak to jest ta lanca i te filce, tylko musisz delikatnie się pobawić pilniczkiem żeby dopasować sobie filc do lancy modułowej. Co do samej dyszy to podjedź do sklepu ogrodniczego może coś podpasuje. Ja swojego marolexa kupiłem własnie w ogrodniczym, a dyszę dali mi za darmochę. Dokup sobie od razu smar sylikonowy, dobrze jest co jakiś czas przesmarować tłoczek.
tomix156 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A ta dysza płaskostrumieniowa to może być byle jaka? Bo w sumie mogę kupić oryginał, nie ma problemu, tylko żeby ktoś mi link z nią podał, bo nie mogę takiej znaleźć.
faraon3021 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 http://sklep.marolex.pl/zestaw-3-dysz-p ... 09j3p.html
emeni Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 HI guys, Sorry for the English post, but I don't speak polish. I've been following this subject for a while, and it seems that you guys are the only inventive ones. Probably like you I don't have access to a pressure washer, and I wanted to build my own foamer. I'm Romanian, and probably like you, can't really understand why I would pay 3 times more for a Gloria foamer. looked everywhere and finally I asked a polish colleague to help me get one from Poland, as Marolex isn't selling in Denmark or on ebay. I bought the 2000 (now i regret not getting the 3000), and the herbicide tips (blue one), but could not find the felt and he was in a hurry, so I decided to try with sponge. Two weeks later I had it, took it apart. Made a nice hole in the small line and removed the red filter. Took out the nozzle and attached the blue tip. Then I tried a lot of sponge types. Kitchen sponges, the soft part and the abrasive part, some other sponges I had from packaging, but nothing works. I was using it with Valetpro advanced ph neutral and some citrus was from chemical guys, but none of them work like in your videos. I want a foam which would stay on the car but also for it to be homogeneous. I tried all possible combinations. the black packaging sponge was so thick that the foam would barely come out, the soft part of the kitchen sponge was, I had it layered but was a little bit watery and the foam was nice on the ends of the spray but watery and chunky in the middle. tried the thinker part of the sponge, but the results were barely better. In all your videos you have a very consistent, uniform foam across the entire sprayer. Help a fellow out as I keep failing miserably. P.S. I'm using 70ml of Valetpro in 1.5 liters of water. I don't have the lance and the sponge was cut as big as the rubber washer (external diameter). Thank you in advance and once again my admiration for your inventivity.
funkoval Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Hej, Panie i Panowie, ktoś coś w temacie filców/gąbek do Marolexa poleci anglojęzycznemu koledze?
Lex Luthor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Emeni did you try felt pads, instead of sponge? I.e.: http://www.amazon.co.uk/dp/B00TIWCXU6?psc=1 You need to cut the adhesive side and cut the right diameter. Then try to use 2 or 3 pads into your foamer, depending on what kind of foam you prefer - more milky or dense foam.
emeni Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 thank you funkoval and lex_luthor for the fast response. I have some of those at home. I will give them a try when I get there, or tomorrow a the workshop at work is closed and the punching tool is missing. Should I cut them as wide as the rubber gasket of should they fit inside the hole of the rubber gasket.
Lex Luthor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 In my marolex felts have the same diameter as rubber gasket. Normally I use 3 felts and the foam is dense and "dry". Wysłano z Lumii 920
mazurm Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Panowie, czy oglądał ktoś opryskiwacze ciśnieniowe, które ostatnio dostępne są w biedronkach i lidlach. Cena jest mocno atrakcyjna ok 12zł, pytanie tylko czy gwint będzie odpowiedni aby dopasować dyszę i czy nie rozleci się ten sprzęcior po kilku użyciach.
faraon3021 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jesli pytasz o ten, to latwo go przerobic na panownice, ale jakosciowo szalu nie ma.
mazurm Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dokładnie taki, z czego dopasowałeś dyszę?
Rekomendowane odpowiedzi