rustin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Kupiłem zestaw od muzycom, i ciężko się nim pracuje tzn, po nałożeniu cienkiej warstwy gąbką jest ok, kolor jest czarny,przeschło z 10min i suszarką suszyłem. Nakładałem kolejne warstwy i zaczęły się schody , ciężko było pokryć równomiernie powierzchnię bo zostawały jaśniejsze ślady jeżeli gąbką już nie miała w sobie farby i nakładałem cienkie warstwy, widać ślady po niej. Czy to się po kilku godzinach wyrówna? Druga sprawa po jakim czasie nakładać utwardzacz? Po 30min podczas nakładania, farba się ściera.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 13 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Jeśli Ci farba schodzi przy nakładaniu versiegelungu znaczy, że nie ma przyczepności. Wyślij mi zdjęcie kierownicy najlepiej przed i teraz w trakcie zabiegu. info@colourlock.pl
rustin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 A dlaczego nie ma przyczepności? Cała kierownica przejechana tym zmywaczem. Nie mam fotki kierownicy przed a juz zrobiłem. była tylko w jednym miejscu przetarta ok 2cm delikatnie ale nie tak jak u innych , ze do białego , nie naruszona byłą nawet skóra. Zrobiłem całą kierownicę.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 13 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Przyczyn może być wiele: Najczęstszy powód - źle przygotowana powierzchnia (jeśli robią Ci się smugi to zwykle znak, że farba łączy się nierównomiernie z powierzchnią), tłuszcze, za grubo nałożona farba. Wyślij proszę zdjęcia jak dokładnie teraz wygląda kierownica i jak się farba ściera. Pomożemy.
rustin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Jutro zrobię fotkę i wstawię. Sam nie wiem jak w dzień będzie wyglądać ale teraz wygląda ok. Jak może być źle przygotowana powierzchnia jak przejechałem rozpuszczalnikiem gdl w zestawie aż zaczęła się kleić skóra lekko. Ile trzeba czekać pomiędzy nakładanymi warstwami farby i potem utwardzacza? Po godzinie nałożyłem 2 warstwy utwardzacza a wcześniej 3 cienkie warstwy farby z odstępami 15 minutowymi aby się równo pokryło.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 13 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Nie ma określonego ściśle czasu. Ma byś sucho. Wątpię aby problem był w nakładaniu. Choć wiele pytań się nasuwa. Jeśli farba nie nakładała się równomierni, znaczy w różnych miejscach było różne łączenie z powierzchnią. W jednym miejscu łączyła się ze starą farbą w innych "mazała" i powstawały smugi. Postaramy się ustalić co jest tego przyczyną. Potrzebuje zdjęć smug, ewentualnie tego jak schodzi farba. W jaki sposób dokładnie się ściera. Jak to dostanę potrzebuje nr telefonu i po kolei zrobimy analizę twojej pracy krok po kroku. Nie przejmuj się - to kierownica. Przez X lat codziennie miała do czynienia z potem, tłuszczami, solą. Generalnie nie ma gorszego elementu do renowacji i nawet zawodowcom zdarzają się z kierownicami problemy. Jeśli tylko będziemy w stanie - pomożemy
rustin Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Kierownica już pomalowana więc nie mam zdjęć ze smugami, nakładałem cienkie warstwy , po odczekaniu przy nakładaniu kolejnej równomiernie jak na filmiku gdzie niegdzie było widać zamiast czarnego koloru jakby jaśniejszy szary. Pomalowałem jak się udało, nakładałem cienkie warstwy niestety widać ślady malowania jakby po gabce. Wszystko robiłem jak na filmiku i oczyszczenie i malowanie. [ Dodano: 15 Maj 2013, 10:21 ] muzycom, jakieś rady? Coś źle zrobiłem ? Wszystko tak jak pisałem według instrukcji
icrew Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Witam. Posiadam BMW E90 320d z 2006 roku i mam do Was pytanie. Chodzi o odnowienie kierownicy bo u mnie ona wygląda nieciekawie - przetarcia na kole i schodzi trochę ta farba po srodku. TO NIE JEST MOJA KIEROWNICA ALE ZAZNACZYLEM GDZIE U MNIE TO WIDAC. JUTRO WSTAWIE FOTE SWOJEJ. Czy można takie cos naprawić jakims porządnym preparatem czy raczej nie ma sensu?
Fiszer Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 icrew, przetarcie czy wytarcie ?? wytarcie jeszcze można zamalować, przetarcie już tylko obszycie. jeśli o plastik chodzi, to skoro schodzi Ci farba, to tylko ponowne lakierowanie uważam wchodzi w grę
Dystrybutor muzycom Opublikowano 28 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Proszę podesłać zdjęcia swojej kierownicy
icrew Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Prosze zdjecie mojej kierownicy: Tak jak pisalem jest obtarta z lewej strony i po srodku schodzi ten czarny plastik... Da rade jakos to ogarnac zeby wygladalo ladnie?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 29 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2014 Kierownicę można naprawić należy ją wyczyścić: http://sklep.colourlock.pl/chusteczka-d ... dkich.html przeszlifować: http://sklep.colourlock.pl/pad-szlifujacy-do-skory.html zafarbować: http://sklep.colourlock.pl/zestaw-tonujacy-50ml.html Na plastik niestety nic nie poradzę
iljash Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Mam praktycznie taka sama sytuacje jak Ty ICREW i bede robil wlasnie zestawem zalecanym przez myzycom. Jeszcze mam tylko pytanie . W miejscu laczenia jakby jednego kawalka skory z drugim , sa nici, ktore przeszywaja i lacza te dwa kawalki. Miejsce to zostalo jakby naruszone i chcialbym te nici wzmocnic i zarazem uzupelnic to miejsce klejem do skor. Czy taki klej ( np klej elastyczny uzywany przez szewca ) po delikatnym zmaotowieniu, bedzie na takim leju trzymala sie ta farba do skor czy odejdzie ? Wiem , ze do wypelniania sa szapchle, specjalne, ale tutaj bardziej chodzi o wzmocnienie, anizeli wypelnianie.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 30 Maja 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Witam! Ciężko będzie wzmocnić nici. Można je wymienić lub zabezpieczać przed ścieraniem. Np versiegelungiem. Proszę wysłać zdjęcia to napiszę co da się zrobić.
patryczken16 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 z ciekawosci to jakie przebieg ma samochod ktorego zdjecie kierownicy widac?
icrew Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Kierownicę można naprawić należy ją wyczyścić: http://sklep.colourlock.pl/chusteczka-d ... dkich.html przeszlifować: http://sklep.colourlock.pl/pad-szlifujacy-do-skory.html zafarbować: http://sklep.colourlock.pl/zestaw-tonujacy-50ml.html Na plastik niestety nic nie poradzę Z tym czarnym co schodzi kolo przyciskow to juz nic nie zrobie? [ Dodano: 30 Maj 2014, 11:37 ] z ciekawosci to jakie przebieg ma samochod ktorego zdjecie kierownicy widac? Moj ma 167tys, 2006 rocznik. To zalezy jak wlasciciel uzywa auta... widac, ze byl jezdzony na krotkich odcinkach. Jak juz kupilem to tak bylo.
patryczken16 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Moj ma 167tys ciekawe ile realnie wiem,ze e90 jesli chodzi o wykonanie i materialy znacznie odbiega od np e39,ale bez jaj
icrew Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Moze byc tyle realnie... czytalem na forach i neiktorzy pisali, ze kupili 3 letnie auto ktore mialo 60tys i juz cos bylo widac.. a po 100tys juz mocniej. U mnie silnik w bdb stanie, sprawdzony, oleju nie bierze, chodzi rowno, nigdzie nie jest mokry itd.
patryczken16 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Dzis nie tak latwo potwierdzic przebieg auta
GR_BKP Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 ...i z drugiej strony dziś nie ma co się już tak szokować, że kierownica padnięta przed ~200kkm
SewerynD Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Moim zdaniem ta kierownica nadaje się tylko do obszycia bo efekt farbowania będzie mizerny. Te wytarcia po lewej stronie na skórze dziurkowanej, nawet po farbowaniu będzie słabo wyglądało
GR_BKP Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Z tym czarnym co schodzi kolo przyciskow to juz nic nie zrobie? A to jest taka, w dotyku, powłoka jakby gumowata? Jeśli tak, to możesz spróbować tej samej metody co w E46. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 5&t=192661
icrew Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Moim zdaniem ta kierownica nadaje się tylko do obszycia bo efekt farbowania będzie mizerny. Te wytarcia po lewej stronie na skórze dziurkowanej, nawet po farbowaniu będzie słabo wyglądało Chcac zachowac oryginalnosc kierownicy nie za bardzo chce ja obszywac. Moze tego farbowania sprobowac bo te dziurki po lewej stronie tez sa widoczne normalnie... jak sie pofarbuje bedzie podobnie jak po prawej. Czy takie pofarbowanie na dlugo wystarczy zanim sie znowu zetrze?
bienek Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Przecież mogą Ci obszyc idealnie jak w oryginale. Poszukaj firmy BM customs.
Rekomendowane odpowiedzi