adr_ad Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Wg mnie KCh jest b. dobrym produktem, sam stosuję i jestem zadowolony. Przez chwilę myślałem, że to srebrne auto to moje.
LoozaQ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Wstęp do tej relacji jest TUTAJ Po krótce. Koła przed zimą umyte przy udziale Prickborta, wczoraj wpadł na felgin IronX, później całe wyglinkowane a następnie porządnie umyte Red Devilem 1:4 (opony kilka powtórzeń, aż syf zszedł). Po osuszeniu przyszedł czas na aplkację naszego bohatera KochChemie Nano Magic Plast Care Opona przed aplikacją: 50/50 po aplikacji pędzelkiem: 10 minut po aplikacji... i po dotarciu gąbką (zmywakiem do naczyń) 15 minut po aplikacji: Po kolejnych 10 minutach: I 50/50 po wysmalcowaniu drugiej połówki: I po kolejnych 10 minutach... i przetarciu gąbką I efekt po dotarciu całości fibrą, godzinę od rozpoczęcia aplikacji: Jak dla mnie to efekt jest znakomity. Opony są odżywione, wyglądają jak nówki z satynowym połyskiem. Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić.
kamilgt Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Na opony jeszcze nie próbowałem go wrzucać ciekawe jak się będzie spisywał
LoozaQ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 No powiem Ci, że sam jestem ciekaw jak to będzie podczas użytkowania. Na ulotce napisane, że do "tworzyw zewnętrznych i opon" więc powinno być dobrze
kamilgt Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 LoozaQ, jutro zmyje endurance'a i też nałożę NMPC
LoozaQ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 LoozaQ, jutro zmyje endurance'a i też nałożę NMPC Zrób 50/50 Ja mam jako drugie Back2Black, ale odpuściłem bo wydaje mi się, że to zupełnie inna liga produktów.
Birkhof Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 LoozaQ, jutro zmyje endurance'a i też nałożę NMPC Zrób 50/50 Ja mam jako drugie Back2Black, ale odpuściłem bo wydaje mi się, że to zupełnie inna liga produktów. A jak z trwałością Koch'a na oponach i plastikach ?
Birkhof Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 na plastikach mega a opony, testowałeś może ?
kamilgt Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 mi w opony strasznie szybko wsiąkał i jakoś nie robił wow
Birkhof Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 LoozaQ a jak u Ciebie z oponami po KochChemie? kamilgt dzięki za info
LoozaQ Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 LoozaQ a jak u Ciebie z oponami po KochChemie? Koła wrzuciłem na samochód 22 kwietnia i do wczoraj przejechałem łącznie ok. 170 km głównie w suchym i zakurzonym mieście. Za to dziś od rana, dzięki carOK.pl , pokonałem 550 km do Sopotu. Trasa w zdecydowanej większości (ok 350 km) w wielkim deszczu, trochę w małym i teraz wreszcie słonecznie. Moim zdaniem opony wyglądają bardzo dobrze (felgi pokryte Sonaxem PNS niemal czyste). Jutro zrobię fotki. Czeka mnie jeszcze trasa powrotna i w przyszłym tygodniu porządne mycie padła. Dam znać.
godles52 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Nalozylem na plastiki NMPC przemyte wczesniej APC SG 1:10 i po myciu w pewnych miejscach byly bialawe zacieki. Jaka moze byc tego przyczyna? Na tylnych oponach mam NMPC. Przelezalo ok 10 dni, ok 300 km na szosie, troche na szutrze, i ladnie kropelkuje i gumy sa ciemniejsze od przednich pokrytych czernidlem BLAG
Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Nalozylem na plastiki NMPC przemyte wczesniej APC SG 1:10 i po myciu w pewnych miejscach byly bialawe zacieki. Jaka moze byc tego przyczyna? Obstawiam wosk, cleaner lub jakas paste polerska, ktora najechales na plastik. Sprobuj to doczyscic porzadnie, pomocna moze sie okazac magiczna gabeczka.
LoozaQ Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Pora na mały update, niestety bez zdjęć. Dokładnie po 4 tygodniach od nałożenia na plastiki w Leonie i po drugim myciu od tego czasu (Magi z Marolexa + dwa wiadra) efekt znakomity. Kropling tych elementów poprawił mi dziś humor. Za to na gumowych uszczelkach wokół szyb i na oponach niestety nie bangla... Być może to efekt tego, że taki poważny dresing był nakładany po raz pierwszy na tych elementach. Na gumach wokół szyb będę nakładał ponownie i zobaczymy. Na opony szkoda... Dziś poszedł B2B, chociaż te kilka dni niech poleży
godles52 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Plastiki umylem porządnie i jest NMPC i super się trzyma. Na oponach też nie jest źle, chociaż jak wspomniał Loozaq szkoda go do tego celu
ShiningCar Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 godles52, jeśli NMPC mało to może PLAST STAR wystarczy na dłużej?
adr_ad Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 godles52, jeśli NMPC mało to może PLAST STAR wystarczy na dłużej? Przecież to jest to samo tylko dla innych odbiorców, w różnych grupach produktowych, no i różnica pojemności i ceny.
ShiningCar Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 adr_ad, Ty to wiesz i ja to wiem.... ... ale nie każdy jeszcze musi
TOM3 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 2 tygodniowy Koch na plastikach - po jednym bezdotyku i 1 myciu szamponem shiny garage
escimo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 TOM3, lepszy kropling niż na lakierze
TOM3 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 To fakt ale niestety lakier miał pecha bo po nałożeniu cieniutkiej warstwy nattys blue nie zdarzyłem nałożyć drugiej, a stał od razu przez dobę w ulewnym deszczu więc odpuściłem temat.. poczekam jeszcze z 2 tygodnie i się nałoży wszystko od nowa Na reszcie aut wosk pomimo, ze położony prawie 2 tygodnie wcześniej dużo lepiej kropelkuje
Birkhof Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Też zakupiłem go do zewnętrznych tworzyw sztucznych. Na pewno trzeba go uważnie aplikować na elementy (położyłem go również na uszczelki) - jest w miarę gęsty, aplikuje się go w miarę dobrze. Ładnie zrobił gumowe ramki przy oknach na czerń :-) Robiłem tak, że dobrze wcierałem "pędzelkiem" gąbkowym (takie pakowane po 5 sztuk) w element aby go dobrze pokryć całego, ale nie najechać na lakier / szybę, dawałem mu poleżeć tak ze 30 minut w tym czasei działając dalej i wycierałem mikrofibrą zwykłą delikatnie, robił się piękny mat :-) kropelkowanie boskie po deszczu, a zapach coca-cola jak dla mnie wcześniej APC devil 1:10-1:15 (lałem na oko) Polecam, kupił bym jeszcze raz. Całkiem wydajny, obawiam się, że wystarczy mi na kilka lat
Rekomendowane odpowiedzi