tomek909 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Test środków do mycia felg z MOTORuWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Wygrał najdroższy w stawce niemiecki środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurtaz Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Pojawił się u mnie mały problem, dostałem bardzo zajechanie alumy, bardzo dużo rdzy. Próbowałem tuga zielona, tuga czerwoną, wheel cleanerem excede, deironem z sonaxa i d-toxem. Efekty średnie, pozostało dużo rdzy. Najlepiej sprawdzał się d-tox (od razu zachodziła reakcja), ale pozostaje pytanie... czym ogarnąć te alumy żeby były "igła"? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 @gurtaz zapodaj zdjęcie jak to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurtaz Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Zdjęcie mogę dopiero w czwartek wrzucić, bo z nerwów na swoją bezsilność nie zrobiłem ani jednej fotki. Wszystkie felgi mają rdzawy nalot, jakby ktoś bez klocków hamulcowych jeździł. D-tox ,pedzel, płukanie i tak kilka razy, a przed tym pozostałe środki (tuga już prawie nie krwawiła, a d-tox cały czas bardzo). Potrzebuje czegoś co bardzo przyspieszy proces odszczurzania i nie zje lakieru.Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskun Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Dorzucę swoje 3 grosze - do typowych lekkich zabrudzeń felg Tenzi EN-JEE - tanie rozwiązanie ale w 3 autach które regularnie myje - efekt poezja. Przy grubszej robocie i rzadziej tylko SG D-tox - wiadomo to bardziej do metalicznych zabrudzeń ale po zwykłym ciśnieniowym zmyciu głównego brudu - daje radę pięknie. Wszelkie zakamarki i wnętrze felgi jednak załatwia bez porównania do Tenzi.....chociaż ten EN JEE taniutki jakby szukać budżetowych rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macmel Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 W dniu 13.03.2018 o 15:52, maskun napisał: Dorzucę swoje 3 grosze - do typowych lekkich zabrudzeń felg Tenzi EN-JEE - tanie rozwiązanie ale w 3 autach które regularnie myje - efekt poezja. Przy grubszej robocie i rzadziej tylko SG D-tox - wiadomo to bardziej do metalicznych zabrudzeń ale po zwykłym ciśnieniowym zmyciu głównego brudu - daje radę pięknie. Wszelkie zakamarki i wnętrze felgi jednak załatwia bez porównania do Tenzi.....chociaż ten EN JEE taniutki jakby szukać budżetowych rozwiązań. en-jee jest zasadowy. macie jakieś doświadczenia z tym jak reagują na niego wszelkie woski/powłoki? bardzo podjada? u mnie faworytem do mycia felg już od dawna tuga, ale cena jest dosyć spora niestety i często jest problem z dostępnością tego cuda w moich okolicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Panowie mam pytanie.Nie mogę usunać brudu z wewnętrznej strony felg aluminiowych.Vampire liquid i Tar&glue od Adbl nie daja rady.Brud koloru czarnego,taki jak od klockòw.Co bedzie lepsze wspomniany wyżej D-Tox czy ktòraś Tuga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Jeżeli Vampire nie dał rady to tuga i d-tox pewnie też nie zrobią na tym brudzie wrażenia. Spróbuj jakiegoś kwasu, np. czerwona tuga.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 @Piter80 Spróbuj ADBL wheel warrior. Mi właśnie pomógł na to podobne zanieczyszczenia jak opisujesz. Oczywiście psiknij odczekaj chwilkę i wypedzelkuj. Ewentualnie spróbuj tak jak pisze@Lewus089 Kwasu Czerownej Tugi. Albo najtańsze rozwiązanie Tenzi Alux zrób roztwór 1:3. I powinno być bajka potem Apc , deiroznier , pricbort glinka, Ipa, I na to wszystko wosk Hi Temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 A jak Alux nie da rady to polecam @cleantechco Clean Wheel. Bardzo mocny kwas. U mnie nie bylo przypadku żeby czegoś nie domył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Dziekuje za odpowiedzi.A króry środek będzie pewniejszy?Czerwonatuga czy wheel warrior? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 @Piter80 Excede UWC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 6 minut temu, Gesiu_15 napisał: @Piter80 Excede UWC Mocniejszy UWC od kwasow? Tez mam do ogarniecia felgi nie myte od 10 lat i do dyspozycji posiadam UWC,Tenzi alux,zielona Tuga.W jakiej kolejnosci byscie uderzyli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 polecam VP GEL w stężeniu 1:5, zawsze nim traktuję szczury przy których nie dają rady w/w środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zamòwię ValetPro blue gel i zobaczymy.Dziękuje Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Panowie a uzywaliście może tego środka do felg z lidla za 5.99?Jakie opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Panowie a uzywaliście może tego środka do felg z lidla za 5.99?Jakie opinie?5.99 i się pytasz? Kup i sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Właśnie kupiłem i w weekend wypróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Na plus sitko w atomizerze, co do samego specyfiku to efektu krwawienia tutaj nie ma. Do odszczurzenia trzeba wiecej zuzyc srodka i posluzyc sie jakims pedzelkiem, do czyszczenia srednio zabrudzonych felg sie nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Dzis była próba środka z lidla.Felgi myte juz vampire liquid i tar&glue.Po nich nie usunął nic wiecej niz te środki. Panowie przy polerowanym rancie jest sens używać kwasu?Inaczej wewnętrznej części felgi nie wyczyszcze,ale nie chce narobić bałaganu na polerowanej części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 2 godziny temu, Piter80 napisał: Dzis była próba środka z lidla.Felgi myte juz vampire liquid i tar&glue.Po nich nie usunął nic wiecej niz te środki. nic dziwnego... bo co miał usuwać jak preparat jest przeciętny? Zastosuj go najpierw a potem popraw powyższymi to zobaczycz co lidlowy preparat zostawił. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 19,99zł gięta, 30cm szczotka do felg Dunlopa z gumowa rączką. Znaleziona w TKMaxxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Chyba muszę w końcu do TK podjechać. Może coś trafię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 7 godzin temu, Fredi88 napisał: nic dziwnego... bo co miał usuwać jak preparat jest przeciętny? Zastosuj go najpierw a potem popraw powyższymi to zobaczycz co lidlowy preparat zostawił. Właśnie preparatów adbl używałem na tych felgach pare dni temu.Wczoraj najpierw ten z lidla.Odczekałem,pędzelkowanie i spłukanie.I zero efektów.Osuszone i vampire liquid.Krwawi,ale syfu nie usuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi