rafalk Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W jakich proporcjach rozcieńczacie Aluxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W jakich proporcjach rozcieńczacie Aluxa? Ja 1:3 oczywiście praca w cieniu nie w słońcu Grube rękawiczki + różne szczotki . Efekt po Alux , Iron Magic + Prickbort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Dzięki, widzę że jeszcze mechanicznie trzeba ruszyć bród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Szczura od środka nie domyjesz bezdotykowo Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 [ref]Gesiu_15[/ref], ładnie domyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark_ Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zwracam się z prośbą o pomoc. Zarażony, dzięki forum powolutku doprowadzam swoje auto do znośnego stanu. W weekend padło na letnie felgi. Pacjent to oemowe felgi hondy nie czyszczone od wewnętrznej strony od nowości (5 lat). Przed operacją: Czyszczone Tenzi Alux 1:3 na suchą felgę > Alux 1:2 > zielona Tuga > Atack Autoland Szorowane szczotą z twardym włosiem dość intensywnie. Niestety efekt słabiutki... poniżej: Dla porównania zimówki, które doczyściłem idealnie tym samym zestawem. Jakaś podpowiedź czego użyć i w jaki sposób? Iron x? Jakaś zasada mocna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Prickbort, wygląda na to że tam jeszcze sporo smoły siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark_ Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Niestety Prickbort tego nie rusza. Co prawda domył tłuste plamy, kropki i resztki smoły ale główne zabrudzenie nadal siedzi mocno. Może Alux bez rozcieńczania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 [ref]mark_[/ref], spróbuj 1:1 Alux lub jakiś mocny deironizer np ADBL Vampire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 [ref]mark_[/ref], mam podobnie na swoich letnich alusach, z tym że u mnie to na własne życzenie jak co roku felgi od środka zabezpieczałem fk1000 jednak w zeszłym roku nie chciało mi się i taki osad mam teraz tylko na felgach z przedniej osi (tył elegancko się domył). będę testował 3 środki do tego celu: kwas solny, tenzi truck clean extra oraz tenzi gran smog. dam znać czy któryś specyfik dał sobie z tym radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 To ja zapytam z innej bańki, jak umyć felgę tył w motocyklu, felga głównie brudzi się od smaru z łańcucha, większość motocyklistów używa nafty na szmatce i ładnie to schodzi ale może jest jakiś ciekawszy produkt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prox Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja bym spróbował APC stężonym i później prickbrotem na to co zostanie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau12 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 cześć! jest to mój pierwszy post ale forum śledzę już od dłuższego czasu, odkąd odebrałem moją skodę fabię 3 krótko mówiąc - wcześniej użytkowałem fabię 1 i lakier w obecnej fabii 3 jest po prostu --piiii--, rysuje się od samego patrzenia. o ile z lakierem sobie już jakoś poradziłem (pianownica, neutralna piana i szampon, fluffy dryer) to nie rozgryzłem jeszcze jak zabrać się do felg. felgi to skoda italia black 16" takie jak na zdjęciu wyglądają super ale są nie dość, że czarne to jeszcze czarne-błyszczące. Gorsza chemia czy twardsza szczotka i rysy z przebarwieniami gotowe. do tej pory albo tylko spłukiwałem pod ciśnieniem płyn z neutralnym ph albo bawiłem się delikatnym pędzelkiem do detailingu. Dawało to dobry efekt i minimalizowało rysy ale zabierało dużo czasu. Pytanie do Was, co z doświadczenia polecicie do mycia felg? Jaką szczotkę? Chcę coś na prawdę delikatnego, żeby nie rysowało felg. Może jakiś sprawdzony preparat polecicie? Najważniejsze - żeby nie kosztowało fortuny Czarne wyglądają świetnie, ale w utrzymaniu i myciu są straszne Liczę na głos wsparcia, pacjent jest na prawdę wrażliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]mihau12[/ref], spróbuj Liquid elements furby. Bardzo delikatna dla lakieru, a i umyjesz nią felgi i wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau12 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 ooo wyglada na calkiem delikatna. podekrzewam ze ta krotsza z powodzeniem wystarczy, nie potrzebuje myc bardzo gleboko bo tam blyszczace czarne robi sie bardziej matowe... chyba zaryzykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Kupiłem swego czasu tego furby i jak za te pieniądze to lipa totalna kawałek szmaty na drewnianym patyku,jak zmoknie robi się flak i nie da się nim nic zrobic Rozwiązanie problemu i zarazem mega delikatne rozwiązanie znalazłem w norauto,taka jakby gumowa szpachelka na której jest taka nakładka z mikrofibry która można po użyciu ściągnąć i umyć,genialne rozwiązanie w porównaniu z wszystkimi mega drogimi szczotkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja zwykle "delikatne" felgi myłem po prostu rękawicą. Jedna do lakieru i normalnego mycia, a druga do felg i progów. Jak są już mocno zapuszczone to specjalne preparaty do felg + pędzelek. Zabezpieczyć żeby brud nie przywierał (wosk/powłoka) i później mycie o wiele łatwiejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 [ref]menior[/ref], za te pieniądze uważam że jest okey, tym bardziej, że to chyba jedyna alternatywa na wheel woolisów. Po wypłukaniu jej i przeczesaniu włosów można spokojnie umyć nią wnętrze felg nie rysując ich. Wiadomo, że to nie jest ten poziom WW, ale za tą cenę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau12 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 wydaje mi sie ze ten furby bedzie sie spisywal lepiej niz pedzelek detailingowy, przede wszystkim szybciej ogarne felge. teraz zanim umyje czwarta to pierwsza juz sucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 [ref]ktm950[/ref], To najgorsza szczotka z jaką miałem do czynienia 36 zł. wyrzucone w błoto,po zmoczeniu właściwie się nadaje bo szorujesz już tylko tym drewnianym patykiem,ta z norauto o której pisałem wyżej kosztowała ok 10zł. i jest 100 razy lepsza,jest gumowa więc nie ma opcji by coś porysowac,wyginą się i ma płaska formę więc dotrzesz w każdy zakamarek i szczeline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau12 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 menior, masz zdjecie albo linka do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 https://www.norauto.it/producto/spazzol ... 61606.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau12 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 na polskim norauto jest jedynie http://norauto.pl/kosmetyki_i_konserwacja/czyscik-do-felg-norauto, wyglada podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 To chyba nie to samo Ten moj ma taka nakladke z mikrofibry a nie gabke.To produkt marki Norauto i powinien byc wszedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vezyrek Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Witam, czu K2 Roton, Sonax Extreme będą bezpieczne do mycia felg regenerowanych systemowo ? Czy polakierowane, plastikowe dekle również można nimi umyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi