impex Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ten samochod i te felgi to juz wspomnienie. Nie dalo sie tego usunac tugą ani vampirkiem.Szorowalem szczoteczka do zebow, pedzlami, paznokciami, az starlem sobie do krwi.Nic to nie dało.Zostały naprawde delikatne plamki, ale przeszkadzały mi tak czy siak.Przez caly dzien od rana do wieczora nie dalem rady zrobić jednej felgi na 100% przez te plamki.Mimo, ze checi i cierpliwosci było sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 blue gel jest kwasowyNiby tak, ale na tle innych kwasów wypada bardzo słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Blue Gel to najgorsze badziewie jakie kiedykolwiek kupiłem. Tuga, tuga, tuga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 W takim razie co warto dokupic? tenzi alux, Nielsen - Aluminium Cleaner? Wazne jest dla mnie to zeby te produkty nie pozostawiały białych zacieków, w miejscu gdzie jest lakier bezbarwny.Blue gel ma taką siłe mimo, ze byl uzywany w temp ok 10stopni i splukiwany po chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biznes365 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 impex, Nie wiem jak Nielsen Aluminium Cleaner ale Tenzi Alux po tym jak zostawił mi białe plamy to nie polecam.Zużyje go do wewnętrznej strony a do zewnętrznej coś na wiosnę kupi prawdopodobnie SG EF WHEEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1988_88_88 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Przeczytalem spora czesc tematu wstecz, ale niestety nie natrafiłem na satysfakcjonująca mnie odpowiedz. Będę odszczurzał dzisiaj felgi szwagra, peugeot-owskie, ktore byly tylko myte powierzchownie, wiec wiecie co mnie czeka....... W swoim arsenale podiadam ironx-a, prickbort-a oraz Espuma Revolution, wczoraj byla proba przy sterzeniu 1:8 Espumy i powiem szczerze ze czeka mnie ciezki dzien Pytanie czy moge bezpiecznie zwiekszyc sterzenie jesli tak to jakie wartosci polecicie ?!?! Bardzo dziekuje za ewentualne podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHoo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 koledzy czy możecie polecić jakieś środki do wyczyszczenia tych felg? kupiłem używane, od środka są dość mocno brudne, mogę użyć do wyczyszczenia środka APC NIELSEN? Felgi posiadają drobne ryski, da się to czymś spolerować? na koniec jakiś wosk? Najprawdopodobniej nigdy nie było z nimi nic robione. Proszę o poradę. to jest chrom, czy polerowana aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafgix1 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Yahoo mozesz spróbować Nielsenem powinien ogarnać ale na porządnie to spryskal bym jakims iron off ja uzywam tego od SG daje rade. Mysle ze to polerowane alu. Co do rysek mysle ze mothers mag powinno bezproblemu ogarnac ale ja uzywalem jej tylko do koncowek wydechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauber Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Właśnie sam kiedyś kupiłem blue gel i jestem zawiedziony..IronX póki co wygrywa ale cena.. Mówicie, że jesteście zadowoleni z Tugi ? Muszę chyba sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Właśnie sam kiedyś kupiłem blue gel i jestem zawiedziony..IronX póki co wygrywa ale cena.. lol. BG i IX to 2 różne produkty i akurat ten pierwszy jest bardzo dobry i świetnie spełnia swoje zadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KASA Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Czy VP BlueGel jest dobrym wyborem do nowych felg skody, które chcę zabezpieczyć Gyeonem RIM? Nie zje szybko powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 12 Marca 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 BlueGel nie jest środkiem do pielęgnacji kół zabezpieczonych powłoką, woskiem itd. Ten środek nadaje się do odszczurzania felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KASA Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To co polecacie do pielęgnacji zabezpieczonych felg Gyeonem RIM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Do felg zabezpieczonych powłoką powinna wystarczyć woda z normalnym szamponem samochodowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Czy ktoś próbował środków SG Shiny Garage EF Wheel Cleaner Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Gel jak z wydajnością tego żelu bo tamto koncentrat ok ale czy tego żelu nie trzeba wywalić dużo na koła? Szukam ogólnie czegoś w miarę taniego do użytky codziennego bez usuwanie super zabrudzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakow_kult Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Shiny Garage EF Wheel Cleaner - mam, dobry jak na środek zasadowy. Na co dzień użył bym valetpro bilberry - ładny zapach, skuteczny. Rozcieńcza się go 1:10. Ewentualnie Tuga - tani i pH neutralne. A 2x więcej produktu niż valetpro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Gel Dla mnie straszna kupa, skuteczność działania marna, nawet na nawoskowanych kołach, EF w dużym rozcieńczeniu rzędu 1:15 dawał dużo lepiej radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3th Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A czym usuwacie pozostałości kleju i taśmy po ciężarkach? Benzyna ekstrakcyjna wystarczy? Z osobistych doświadczeń denaturat mi nie pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Krążkiem na wkrętarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 kamilgt +1, testowane na felgach acidmk. Wiem też, że jeden z forumowiczów robi to samym Karcherem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidmk Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Krążek kupiony u MX, sprawdzony i działa elegancko :-D na wkrętarkę i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Krążek kupiony u MX, sprawdzony i działa elegancko :-D na wkrętarkę i jazda! Również zakupiłem u Pawła krążek jednak już po męczarniach z własnymi felgami. Musiałem zdjąć masee kleju po ciężarkach namęczyłem się starą kartą telefoniczną nie miłosiernie aby nie podrapać felg oraz zużyłem chyba z pół litra Pricka. Powiedz bardzo łatwo schodzi klej za pomocą krążka ? kupiłem od razu w ciemno Na przyszłość Mam do Was pytanie. Amatorsko po wylaszczeniu felg położyłem sobie Coli46s . Niestety do ich domycia nie wystarcza mi szampon. Nawet jak robię to dwa razy w tygodniu bo tyle razy myje auto ręcznie. Czy moglibyście polecić jakaś chemie po której ten wosk od razu nie umrze ? Temat czytałem, lecz w tych czasach widzę mało kto już kladzie woski na felgi.Głównie czytam o samych powłokach... Pozdrawiam. Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 lukasz87, Kładą ludzie woski, tylko się tak nie chwalą Co do mycia niestety albo dobrze myje albo jest bezpieczne dla wosków i ich nie rusza. Colli nie jest mięczakiem więc chwile pożyje Jeśli myjesz dość często, to większość zabrudzeń sam szampon z wodą powinien dać radę na zabezpieczonej feldze. A okresowo umycie Ironem czy Tugą nie powinno też zdjąć wosku po 1 myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No to kurde albo mam za słaby szampon i pianę, albo nie wiem Bo nie jestem nigdy zadowolony po takim umyciu... Przyłożę się teraz bardziej Tugi nie posiadam - nie zebrała tu dobrych opinii jak czytam. Z mocnej chemii to Tenzi En-jee, Dragona oraz kwas. Mogę raz na miesiąc, dwa ? Przelecieć Dragonem felgi jak i zaciski bo je również odświeżyłem przed sezonem im również szampon nie pomaga za bardzo. Rozumiem, że i proszek na bez dotyku nie jest wskazany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas88 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Krążek kupiony u MX, sprawdzony i działa elegancko :-D na wkrętarkę i jazda! Możesz podać link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi