Muti Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Jak dla mnie VP Blue gel wheel cleaner...Jest bardzo mocny i super sie z nim pracuje. W jakim stosunku z wodą używasz? Zazwyczaj stężony i jest mocniejszy od nielsena acid aluminium cleaner.Poradził sobie z felgami nigdy nie czyszczonymi w środku z passata 91r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 to wychodzi że nielsen słabszy od blue gel w tym samym stężeniu ? a jak ma się do tenzi alux strong ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Nielsen słabszy,a tenzi nie używałem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Czym regularnie czyścić alufelgi w Citroenie C4 Loeb Edition? Są on białe, limitowana edycja. Nie wiem czy są to zwykłe, lakierowane alufelgi. Miał ktoś z Was styczność? Chodzi dokładnie o taki model: http://www.wisecarshopper.com/wp-conten ... po37eb.jpg Myślałem nad Bilberrym, ale chcę się upewnić czy będzie dla nich bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Do regularnego czyszczenia felg najlepiej używać płynów o odczynie zasadowym, do lakierowanych felg bilbery jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 czyszczenia felg najlepiej używać płynów o odczynie zasadowym Najlepiej, to o odczynie obojętnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 SJake, Najlepiej, to o odczynie obojętnym... No tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Myślałem nad Bilberrym, ale chcę się upewnić czy będzie dla nich bezpieczny. Bezpieczny, a przy tym skuteczny: http://www.youtube.com/watch?v=xRd0H6SfmMQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Panowie co wybrać: 1. WOLF'S CHEMICALS DECON GEL, BRAKE DUSTER 2.VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER 3.VALETPRO BLUE GEL WHEEL CLEANER Felgi letnie w stanie średnim, zimowych attack za bardzo nie rusza, ale letnie udałoby się nim wyczyścić.. Letnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 do codziennego z wierzchu - Bilberry, ale do doczyszczania po sezonie od wewnątrz wpierw używam Blue, a potem coś w stylu IronXa, czyli ten Wolfs Chemicals Decon Gel akurat będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 inarusbox, pamiętaj, że Wolf's czy IronX to środki do usuwania zanieczyszczeń z żelaza, czyli pył hamulcowy lub delikatna rdza. Do pierwszego czyszczenia coś kwasowego jak Blue Gel Wheel Cleaner, następnie IronX. Do regularnego lepiej np. Bilberry i od czasu do czasu IronX lub Wolf Brake Duster. Jeśli ten nalot co pokazujesz na zdjęciu jest ze rdzy to IronX powinien go rozpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Z tym co pokazuje nie będzie raczej problemu, gorzej z zestawem na zimę.. Do mycia felg powiedzmy raz w miesiącu który byłby lepszy? Mam tester Blue Gel'a, rozcieńczyłem go ok. 1:3 i dziś na szybko chciałem sprawdzić jak sobie poradzi z alusami na zime i jakoś szału nie było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 inarusbox, Blue Gel zostaw na dłużej na feldze do zadziałania. Do mycia raz w miesiącu Bilberry bardziej odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 http://chemicalguys.pl/product.php?id_product=96 miał ktoś do czynienia z tą szczotką ? chodzi mi głownie o jakość, czy nie ma jakiś wystających elementów wewnątrz i czy nie rozpadnie się po kilku użyciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 miał ktoś do czynienia z tą szczotką mialem ja chodzi mi głownie o jakość żenada czy nie rozpadnie się po kilku użyciach dokaładnie tak sie stało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 uła no nic, wykreślam z listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 2 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Gerbil - super sprawa do mycia zawiasów w drzwiach, do kół dużo za krótka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zobaczmy co potrafi "Cherry ale Very" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 ''zawsze chciałem mieć takie coś...'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 no proszę ładny rezultat, ja go rozcieńczyłem kiedyś tak samo jak robię z VP Blue Gel, czyli 1:5, ale w opcji od razu z pędzlowaniem i byłem negatywnie zaskoczony bo okazał się dużo słabszy od Blue (oczekiwałem tego samego); trzeba spróbować 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 no proszę ładny rezultat, ja go rozcieńczyłem kiedyś tak samo jak robię z VP Blue Gel, czyli 1:5, ale w opcji od razu z pędzlowaniem i byłem negatywnie zaskoczony bo okazał się dużo słabszy od Blue (oczekiwałem tego samego); trzeba spróbować 1:1 jakbyś mógł sprawdzić to byłoby super, ciężko coś wybrać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak oceniacie Tenzi En Jee? Jak go możecie przyrównać do Tenzi Alux? Nadaje się do codziennego mycia felg czy jest to raczej silny środek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 blaszczu, En Jee nadaje się do codziennego mycia (pH zasadowe) Alux tylko do ciężkich zadań (pH kwasowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 blaszczu, En Jee nadaje się do codziennego mycia (pH zasadowe) Alux tylko do ciężkich zadań (pH kwasowe) Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło - krótka i na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 panowie mam pytanie, potrzebuje jakiegoś dobrego psikadła do felg, warunek jest taki, aby był delikatny ponieważ mam delikatne felgi, nie musi to być mocny środek to ciężkich zabrudzeń tylko coś "light". Mysle nad R222 Gel bądź IronX. Pytanie drugie - czy takie środki nie usuną mi sealenta z felg ? średnio mi się widzi co kawalek nakładać wosk na felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi