xXKrystianXx Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Używam ADBL Tar and Glue remover i mogę polecić... litrowa butelka kosztuje ok. 40zł, jakość i wydajność to dwie zalety... a prickborta będę kupował na próbę to porównam te dwa produkty.
SubaruSK Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ja mam i jednego i drugiego. Nie widzę różnicy, dzisiaj testowałem i jest to samo co prick. Kupię 5L następnym razem.
jijx Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 A tak wygląda ramka tablicy rejestracyjnej po użyciu prickbort. Na plastiku zrobił się biały nalot którego nie da się zmyć jedynie po przeciągnięciu paznokciem(czarne rysy) wraca czarny kolor. Ramka nie jest oryginalna i może z jakiegoś beznadziejnego plastiku ale sam fakt efektu. Edit: Polerka pomogła.
W1Michal Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 może zasechł prickbort w tamtym miejscu ? jesteś pewny że spłukałeś dokładnie ? inaczej na innych tworzywach byłoby to samo
jijx Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Był spłukany wszędzie dokładnie. Na plastikach nad tablicą rejestracyjną na tzw grillu też był prickbort jednak żadnych śladów nie ma. Może to wina tworzywa z jakiego jest wykonana ramka ale po przejechaniu polerką nalot znikł. Przy następnym myciu sprawdzę czy sytuacja się powtórzy.
sebba75 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Był spłukany wszędzie dokładnie. Na plastikach nad tablicą rejestracyjną na tzw grillu też był prickbort jednak żadnych śladów nie ma. Może to wina tworzywa z jakiego jest wykonana ramka ale po przejechaniu polerką nalot znikł. Przy następnym myciu sprawdzę czy sytuacja się powtórzy. Może jeszcze sprawdź jaka będzie reakcja z innymi podobnymi preparatami typu Tar Remover
damian Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Pewnie każdy produkt tego typu zostawi ślad na tej ramce.
jijx Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 ADBL Tar and Glue Remover nie zostawiał śladu jednak przy najbliższej okazji sprawdzę czy to się powtórzy i ewentualnie sprawdzę inne produkty. 1
Crasher Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 [ref]xXKrystianXx[/ref], Zrobiłeś ten test ?
kubajabko Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Mój błąd, miałem na myśli gumą tzn-> PlastiLak / PlastiDip oczywiście, nie inne elementy gumowe bądź też guma sama w sobie. Właśnie co do zrywania to jedynie można sobie to utrudnić . Bo teraz musiałem skubać gumę ze znaczka po kawałku + w zakamarkach wykałaczką pomagać. W normalnym wypadku jak się dobrze pomaluje (3warstwy+) to wystarczy podważyć kawałek i zejdzie w całości. Od siebie dodam że Prickbort bardzo pomaga ściągać źle nałożonego plastidipa (za mało warstw). U siebie miałem problem ze ściągnięciem właśnie źle nałożonego (jedna, nazwijmy to niechlujna warstwa). Wtedy najlepszą taktyką jest Prickbort i pocieranie/zdrapywanie lub bardzo wysokie ciśnienie. Co do prawidłowego nałożonego to zgodzę się że utrudnia usuwanie, wtedy po prostu lepiej odlepiać ręcznie. A i w przypadku używania Prickborta na plastidipie nie polecałbym używania wszelkiego rodzaju szczotek, rozpuszczony plasti wchodzi we włoski i mega ciężko jest go usunąć, u mnie zadziałało dopiero 24h moczenie szczotki w mieszaninie prickborta i małej ilości wody.
Gesiu_15 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Wczoraj używałem Prickborta więc postanowiłem wrzucić foto Bardzo ładnie radzi sobie z smołą , nie odparowywuje szybko . U mnie na felgach leżał ok 10 min Efekt
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 użyłeś tylko myjki czy po spryskaniu używałeś pędzelka/czegoś innego ?
Gesiu_15 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Fibra przecieralem potem spryskanie woda i tyle
Strus Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Muszę coś w tym stylu zakupić zaraz i tak na szybko - Shiny Garage czy Prickbort ?
Fredi88 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 4 minuty temu, Strus napisał: Muszę coś w tym stylu zakupić zaraz i tak na szybko - Shiny Garage czy Prickbort ? Vasco tixotrop 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Godzinę temu, Strus napisał: Muszę coś w tym stylu zakupić zaraz i tak na szybko - Shiny Garage czy Prickbort ? KochChemie TEW
Gold_Car Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Stosował ktoś może kocha tew jak reaguje z lampami ? Szybko i jak mocno je uszkadza? "Zjada" gumę -uszczelki? Czy może Prickbort jest bezpieczniejszy?
S3ci0r Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 @Strus do takich licznych zanieczyszczeń zdecydowanie tylko i wyłącznie vasko tixotrop, spryskujesz felgi, zostawiasz na 24h i po tym czasie dla pewności możesz wypędzelkować, potem płukanie myjką i jest miodzio
Strus Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 23 godziny temu, Fredi88 napisał: Vasco tixotrop 21 godzin temu, S3ci0r napisał: vasko tixotrop No i wpadł 1
Crasher Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 A cos innego, podczas dekontaminacji , przed korekta?
wobbjack Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2018 Do lakieru prickbort ADBL t&g czy Vasco a może Koch eulex?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 ostatnio stwierdzilem ze ADBL T&G jest słaby. Teraz będę testował KOCH TEW. A potem kupi legendarnego Prickbort'a
Eidos71 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 Prickbort i Vasco podobne, jeżeli chodzi o "siłę", z tym, że Vasco dłużej może leżeć na lakierze i wolniej "wysycha". ADBL nie miałem nigdy, Koch-a również nie próbowałem.
paperson Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2018 @wobbjack @david2888 z mojego doświadczenia wynika, że Koch TEW ma większą siłę niż Prickbort (minusem jest to, że bardziej śmierdzi). Dodatkowym jego atutem jest możliwość działania na mokrym lakierze. Sprawdzałem, jest ok 3
Rekomendowane odpowiedzi