3echo Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Czy jest sens stasować mocniejszy cleaner przed nałożeniem AIO?
zegarek Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Cleaner przed AIO, a na koniec wosk Nie, nie ma, bo wtedy stosowanie AIO traci sens.
mario704 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Albo AIO + wosk Albo Cleaner + wosk Albo cleaner +czysty glaze+wosk Przynajmniej ja tak to widzę z tym że kombinacja nr 2 utrzyma sie najelepiej ale nie koniecznie z najlepszym lookiem
maciek-drummer Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Jak to w końcu jest? Czy Nattys Red poleży chociaż miesiąc na takim AIO jak Cherry Glaze, czy spłynie od razu? Bo różnie już słyszałem-czytałem...
wojti91zmc Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 No właśnie ja wczoraj zrobiłem sobie korektę MG UC ,przetarlem IPA i polozylem na to SRP.Czy po srp przestrzetrzc jeszcze raz IPA i na to wosk nattys blue czy po srp odrazu kłaść wosk?
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 maciek-drummer, AIO to nie cleaner. Czemu nie użyjesz cleanera pod Nattysa skoro zależy Ci na trwałości? AIO to ja używam tylko, jak nie mam już czasu po polerce a głupio tak auto niczym nie zabezpieczone, na ulice wypuścić
mati373737 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Poleży poleży, jeśli "normalnie" użytkujesz samochód. Chyba, że robisz dziennie po 50km dziennie lub więcej i przez ten miesiąc miało by dzień w dzień padać i to ulewnie, wtedy po tygodniu może nie być śladu.. Ja np. na tą chwilę samochodu nie używam codziennie, ale jak już to na dłuższe wyjazdy w dodatku nie pamiętam już kiedy ostatnio padał u mnie deszcz, a kombinacja amigo i zaraz na to natty trzyma od początku lutego. Co prawda wcześnie smarowałem i nie było jeszcze specjalnie wysokich temperatur, wiec dla trwałości popsikałem od razu bsd, który od razu odpowiadam... Nie wiem jak na czarnym, ale na zielonym nie szpeci looku :-P krople po umyciu recznym wczoraj jak zaraz po nałożeniu, ale to wiadomo, zasługa bsd. Pod spodem jednak z całą pewnością jest jeszcze wosk. U mnie to akurat łatwo można zobaczyć, bo nie mam korekty, a po zejściu amigo+natty lakier ukazuje widocznie więcej swirli i staje się jaśniejszy i ogólnie bladszy :-) także smarujta czym mata i dobrze będzie :-P
Fitte Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Użytkuje Nattysa na Cherrym i bez problemu wytrzymuje miesiac
Moderator Eryczek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 mati373737, ale do czego zmierzasz? Kolega maciek-drummer, pyta o trwałość kanapki AIO + Nattys a Ty opisujesz jaką ma u Ciebie trwałość cleaner (bo Prima Amigo to cleaner nie AIO) z Natysem, pokryte BSD (które kropelkuje jak położysz nawet na czyste auto).
zegarek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Czyli wystarczy AIO i wosk? Nie. Przed woskiem kładzie się cleaner, a nie AIO, bo takie jest przeznaczenie tych produktów.
mario704 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ja zawsze kłade aio zamiast cleanera pod wosk bo dobrze maskuje i podkręca nieco looka choć wiem że to niezgodnie ze sztuką .Trwałość około 3 tyg w sezonie letnim mi odpowiada więc nie widzę pszeszkód.Ostatnio kładłem dodo PH na wet mirrora od CG i też miesiąc posiedział na lakierze czasem wspomagany QD.Dziennie robie 40 km i raz/dwa razy na bezdotyku w tygodniu spłukuje i nie widzę przeszkód. Samo aio niczym nie zabezpieczone to po tygodniu przy dobrych wiatrach nie istnieje a jak popada to i wcześniej
3echo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 A ja dzisiaj przejechałem swoje auto AIO DG#101.Wszystko ładnie,pięknie,ale oczywiście musiało popadać.Teraz się zastanawiam czy moja robota nie poszła na marne? Czy takie AIO potrzebuje czasu aby się związać z lakierem?
wkr Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 3echo, NIe. AIO to produkty typu "szybko przyszło- szybko poszło". Ceną za łatwość w obsłudze jest niezbyt długa trwałość. Na moje oko większość AIO siedzi do max 3-4 tygodni na normalnie użytkowanym samochodzie.
3echo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 A no to dobrze.Co do trwałości tego konkretnego AIO,to słyszałem opinie,ze potrafi nawet 3 miechy siedzieć.Pożyjemy,zobaczymy.
Qbeu Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Cześć, chciałbym nieco odświeżyć lakier w czarnym Civicu 8gen. Na pewno będę potrzebował glinkę, poza tym chciałbym kupić AIO albo wosk, jednak mam ograniczony budżet. Zamówić Dodo Juice i Cherry Glaze, czy raczej sam wosk np. Finish Kare?
mario704 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 kup mały cleaner i sampler wosku od dodo np. Purple haze i będzie ok
SJake Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Cześć, chciałbym nieco odświeżyć lakier w czarnym Civicu 8gen. Na pewno będę potrzebował glinkę, poza tym chciałbym kupić AIO albo wosk, jednak mam ograniczony budżet. Zamówić Dodo Juice i Cherry Glaze, czy raczej sam wosk np. Finish Kare? Na Civica to ja bym kupił sam Cherry Glaze (500ml starczy na 8-10 razy/2 lata) i Tac System Quartz MAX(jak się będzie mazać to rozcieńczamy 50:50) lub Presto Detail do używania pomiędzy myciami. Akcesoria: - Aplikator Tricolore typu german - Fibrę WWL Jasmine (do cherry glaze) - dwie ProfiPolish Terry (do QD)
gemaro Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Co polecicie mi bardziej? AIO Cherry Glaze czy lepiej byłoby SG AIO Resin Wax and Polish? Mam srebrny metalik i chciałbym uzyskać jak najlepsze efekt
Dystrybutor e36ace Opublikowano 21 Maja 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Co polecicie mi bardziej? AIO Cherry Glaze czy lepiej byłoby SG AIO Resin Wax and Polish? Mam srebrny metalik i chciałbym uzyskać jak najlepsze efekt obydwa aio wymienione przez ciebie są dobre, cherry natomiast więcej przykrywa i moim zdaniem lepiej pachnie
Arkadio_Gdansk Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Cześć, chciałbym nieco odświeżyć lakier w czarnym Civicu 8gen. Na pewno będę potrzebował glinkę, poza tym chciałbym kupić AIO albo wosk, jednak mam ograniczony budżet. Zamówić Dodo Juice i Cherry Glaze, czy raczej sam wosk np. Finish Kare? Moze sprobuj achillesa od vallet pro i wosk dodo jakis sampler
Procent Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 W testach ktoś porównywał AIO od SG i wyszło lepiej niż AF Tripple który mam. Już wiem co następne kupie
fiskus.86 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Ja też polecam Cherry glaze, co do SG to mi nie podpasował jakoś mało przykrył w porównaniu do Cherrego.
mario704 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Najlepiej i tak kryje SRP albo CG wet mirror finish.Mam wszystkie wyżej wymienione i w moim odczuciu cherry glaze fajnie podkręsa ale za wiele nie kryje w porównaniu do w/w
Rekomendowane odpowiedzi