Jump to content

Jaki AIO polecacie?

darek87dz

Recommended Posts

Witam

Na wstępie powiem że nie wiedziałem w którym dziale umieścić temat ze względu na charakter produktu. Pytanie tak jak w temacie - jaki AIO polecacie? chyba najbardziej znane to AutoBrite Cherry Glaze i SRP? czy ktoś mógłby w kilku zdaniach porównać te srodki? słyszałem że SRP jest bardziej agresywny i może niszczyć nałożony na auto wosk ?

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

powiedzcie czy zauważalna jest różnica pomiędzy zastosowaniem AIO a inną opcją czyli kolejno cleaner, politura, wosk?

Od razu po aplikacji dobrze przygotowanym lakierze różnica bedzie znikoma lub nawet nie zauważalna na pierwszy rzut oka. Jedynie w trwałości może byc roznica na plus cleanera i wosku osobno.

AIO to jest taki środek to szybkiego wypielegnowania autka ( na handel i tp), jak robisz auto dla siebie i masz na to czas to zastosuj jakiś wosk. Woski mimo, że na pierwsze zakupy do tańszych nie należa to uwierz mi, że suma sumarum wychodza taniej niż wszystkie pasty temp/auto finishe itp gdyż przy jednej aplikacji zużywa sie ich bardzo dużo w odniesieniu do wosków.

Zasadniczo różnica w trwałości tylko.

Formalnie nie stosuje się w zasadzie politury a jedynie sam wosk chyba ze jest to stary lakier lub politura ma pełnić w pewnym sensie funkcję cleanera.

AIO to jest taki środek to szybkiego wypielegnowania autka ( na handel i tp)

Gdyby AIO używano to wypucowania na handel to świat byłby piękny :D

Handlarze zalewają oleistym glazem w płynie i tyle.

hehe dzięki, super, cieszę się że zupełnie nieświadomie kupiłem tak dobry produkt AIO :D no i dzięki waszej pomoc nie zrobię błędu i nie kupię bezsensownie drugiego środka AIO :song:

[ Dodano: 28 Sierpień 2011, 20:00 ]

a powiedzcie mi jeszcze jak powinna wyglądać prawidłowa praca z ValetPRO Achilles Prep? powinno się nałożyć i pozostawić na jakiś czas na lakierze czy nałożyć i można od razu polerować?

a ja ostatnio nie mam czasu tutaj bywać i dbać o auto, wygląda okropnie, woskowane tylko 2 razy w tym roku, wosku już niema i myślę o zakupie czegoś do szybkiego ogarnięcia auta, AIO o max trwałości, mam megsa ale on po 3 myciach spływa.

Nie wiem do prawdy co w tym dziwnego że AIO niszczy poprzednią warstwe wosku - w końcu zawiera cleaner.

Czyli nakładanie 2 warstw AIO nie ma sensu?!

Na razie użyłem Autobrite CherryGlaze i auto się świeci super i brudu nie łapie tak szybko (takie mam wrażenie), zobaczymy jak z trwałością. W następny weekend siostry Astrę II zrobię SRP i będę miał porównanie.

• 4 weeks later...

Miał ktoś styczność z KLASSE All-in-one lub Optinum Poli-Seal. Chodzi o efekty, trwałość i łatwość aplikacji. Przetestowałem już CherryGlaze i SRP, ValetPro już nie zdążyłem kupić testera. Ciekawi mnie jak wyglądają w/w AIO w porównaniu z powszechnymi SRP, CG i Achilles'em?

• 1 year later...
które AIO odznacza się dobrą trwałością na tle konkurencji?

Większość sealant-owych AIO. Z takich, które mam np. DG #101 kilka miechów potrafi wytrzymać. #101 dałem na kafelki w kabinie prysznicowej pół roku temu i do dzisiaj jest bardzo dobrze :D:lol:.

które AIO odznacza się dobrą trwałością na tle konkurencji?

Większość Sealant-owych AIO. Z takich, które mam np. DG #101 kilka miechów potrafi wytrzymać. #101 dałem na kafelki w kabinie prysznicowej pół roku temu i do dzisiaj jest bardzo dobrze :D:lol:.

dzięki za odpowiedź, a jak np z kryciem rys przez ten preparat?

Jest to bardziej cleaner (sam usunie leciutkie swirle, a nie zamaskuje) i wosk syntetyczny w jednym (bardzo delikatnie maskuje). Jeśli masz głębsze defekty to bardziej maskujący jest #671, ale tutaj nie odpowiem ile wytrzyma, bo nie testowałem go jako wyłącznego zabezpieczenia ;). Sam nie osłabia sealantów więc podejrzewam, ze też sam trochę pociągnie.

#101 jest o wiele przyjemniejsza w aplikacji, #671 czasem ciężej się poleruje. Są łatwiejsze AIO w pracy, ale nie mają takiej wytrzymałości. Ogólnie jak na ich cenę to nie są złe ;).

nie mam zbyt dużego doświadczenia w AIO ale mi się fajnie procowało z cherry glaze, nie wiem jak z wytrzymałością bo ja zawsze coś na niego kładłem, fajnie się zgrywa z zymolami