Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 kojak, zrobienie dziurki w rurce coś już da. http://www.mrcleaner.pl/monster-shine-h ... p1808.html ciekawe jak ta pianownica wygląda i jak się sprawdza. probowalem wy googlac ale lipa.... ma ktos jakies informacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Domel, Też szukałem. Napisałem do Niego i czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A czy z takiego opryskiwacza dałoby rade coś poprzerabiac,żeby dawało pianę np jak z tych Marolexów ? Wszystko co pomiesci filce mozna przerobic Tyle ze trzeba bedzie kombinowac z wielkoscia,iloscia i umiejscowieniem dziurek. Np zolta Gloria daje super piane z dwoma otworkami. Miejsca na filce nie masz za wiele,a i strumien piany tez moze byc dziwny z ta metalowa koncowka Warto kombinowac jesli Marolex kosztuje grosze i masz gotowca na forum Opryskiwaczy nigdy za wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 A czy ta niebieska koncowke mozna kupic osobno ? Bo ja tylko widzialem w zestawie 7 koncowek,tylko po co mi reszta ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 kojak, Możesz kupić minimalnie zestaw 3 końcówek. http://marolex.pl/sklep/product_info.ph ... cts_id=120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 kojak, Możesz kupić minimalnie zestaw 3 końcówek. http://marolex.pl/sklep/product_info.ph ... cts_id=120 czyli nawet takiego marolexa mozna przerobic na samochodową pianownicę ? http://marolex.pl/sklep/product_info.php?products_id=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Tworek, aha,dzieki,tylko tak zamawiając to wyjdzie nie wiele mniej niż tych 7 w obi - 32zł. A czy teraz jak wszystko"przerobie" bez tej dyszy na końcu to piana już będzie"widoczna" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 kojak, Możesz kupić minimalnie zestaw 3 końcówek. http://marolex.pl/sklep/product_info.ph ... cts_id=120 czyli nawet takiego marolexa mozna przerobic na samochodową pianownicę ? http://marolex.pl/sklep/product_info.php?products_id=31 możesz chociaż spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 czyli nawet takiego marolexa mozna przerobic na samochodową pianownicę ? http://marolex.pl/sklep/p...?products_id=31 _________________ Ja kiedy mam czas walcze z tym duzym marolexem(12 l) I sprawa nie jest juz tak prosta jak z tym 1,5 czy 2 litry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zrobiłem wszystko jak w temacie i wydaje mi się,ze wytworzona piana za szybko spływa. Dodam,że nie mam tej niebieskiej końcówki jeszcze i czy to np może miec wpływ na to,że piana się nakłada inaczej ? Czy niebieska końcówka np nałożyłaby pianę cieniej i automatycznie dzięki temu piana nie spływałaby tak szybko ? Dziurka w rurce zrobiona szpilką,czy nie musi byc np ciut większa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zrobiłem wszystko jak w temacie i wydaje mi się,ze wytworzona piana za szybko spływa Jesli zrobiles wszystko jak w temacie to kombinuj ze stezeniami i filcami. Dobrze zebys dzialal juz z aktawna piana i dobral sobie stezenie Dodam,że nie mam tej niebieskiej końcówki jeszcze i czy to np może miec wpływ na to,że piana się nakłada inaczej ? Koncowka herbicydowa daje plaski strumien (jak w filmiku) Kazda koncowka ma tez roznej wielkosci otworki i w takim jak opisalem na forum zestawieniu niebieska spisala sie najlepiej Dziurka w rurce zrobiona szpilką,czy nie musi byc np ciut większa ? Wielkosc wystarczy Wazne zeby byla wypalona co gwarantuje ze nie bedzie sie zamykac (zasklepiac) przy pracy kiedy rurka sie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 No to muszę w takim razie najpierw nabyc pianę n o i najlepij jeszcze tą końcówke niebieską. A dziurki nie wypalałem,tylko zwyczajnie przebiłem. Czyli poprawic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zrobiłem wszystko jak w temacie i wydaje mi się,ze wytworzona piana za szybko spływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Czyli poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Końcówka zakupiona,chemia zakupiona no i teraz sprzęt śmiga. A dziurki nie poprawiałem,tylko jest dalej taka jak była-czyli nakłuta szpilką. Jednak chemia też musi byc odpowiednia,byle szampon się tak nie zapieni należycie jak piana aktywna. Teraz sobie tylko trzeba dobrac odpowiednie stężenie do Snow Foam. faraon3021, dziękuję za wszystkie porady. !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Prosze bardzo Niech Ci dobrze i dlugo sluzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Takie coś mi wyszło: Piana Snow Foam nakładana na nie suche auto,na 1.5 l wody wlane ~ ok. 50 ml . Zdjęcia zrobione po 4 min. leżenia piany na aucie. Jak na opryskiwacz ręczny z efektów jestem jak najbardziej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 kojak, dwie panny widzę na drugiej fotce, a ty sam auto myjesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Swoop, Tylko opłukiwałem wtedy,a One się przyglądały. poza tym nie powierzam nigdy jakoś nikomu mycia auta - za bardzo to lubie i nie dam sobie odbierac chleba. Za to mi powierzają dosyc chętnie,nie"chwaląc się" oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 kojak, dwie panny widzę na drugiej fotce, a ty sam auto myjesz? Gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Piana Snow Foam nakładana na nie suche auto,na 1.5 l wody wlane ~ ok. 50 ml Dawaj na suchy lakier-lepiej dziala 50 ml na auto to troche rozrzutnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Piana Snow Foam nakładana na nie suche auto,na 1.5 l wody wlane ~ ok. 50 ml Dawaj na suchy lakier-lepiej dziala 50 ml na auto to troche rozrzutnie Ja na 1,5 litra wody wlewam 30ml VP ph neutral. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 balcerek, Ile Ci się piana utrzymuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 balcerek, Ile Ci się piana utrzymuje? Po około trzech minutach zaczynam płukać pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 balcerek, A nie sprawdzałeś ile siedzi maxymalnie do momentu spływania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi