bienek Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 psemo, potwierdzam w 100%. Możesz zostawić 601 i 111 na godziny i dotrzesz bezproblemowo. A leży dłużej jak wcześniej przelecisz mimo wszystko auto ipa czy jakimś innym chemicznym cleanerem/ odtłuszczaczem. Sprawdzone organoleptycznie.
mkbewe Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 mkbewe, DG #601 + #111 to świetne combo. Nakładaj i będziesz zadowolony. takiego czegoś potrzebowałem thx bardzo wszystkim
Eidos71 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Co do #111 - mam, ale jeszcze nie używałem. Podobno jednak pracuje się nim ciężko (jest trudny do wypolerowania) Skąd takie info? Totalna bzdura. DG #111 nakłada się i dociera banalnie prosto. Dlatego napisałem, że może być to plota - kolega zniechęcił się do produktów DG właśnie po #111. Twierdził, że po nałożeniu i próbie docierania/polerowania po ok. 10 minutach od aplikacji, zostawały mu smugi, które potem bardzo ciężko znikały nawet przy pomocy DG Aquawax.
mkbewe Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 moze miał shitowatą mikrofibrę ? btw co dobrego do doceirania wosków ? ja to mam raczej same budżetówki i nic lepszego od tych niebieskich liquid elements chociaż nimi mi się super pracowało
tukolarz Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 DG #601 lubi idealnie czysty, "septyczny" lakier. Eee tam, przecież to jest cleaner. Jeśli lakier jest oczyszczony glinką i nie jest zbytnio utleniony (np. po korekcie lub jakiś mocniejszy cleaner był w użyciu tak do 3 miesięcy), to nakłada się 601 + sealant i już- nie ma co kombinować. Twierdził, że po nałożeniu i próbie docierania/polerowania po ok. 10 minutach od aplikacji, zostawały mu smugi, które potem bardzo ciężko znikały nawet przy pomocy DG Aquawax. 10 minut to zdecydowanie za mało. Trzeba poczekać ok. 30-60 minut w zależności od temperatury powietrza (im wyższa temperatura, tym szybciej można polerować).
blaszczu Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Meguiar`s #8 - ktoś, coś wie na jego temat?
mkbewe Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Duragloss 601 + 111 wydaje mi się że coś z tego będzie. Jeśli nic nie pokopałem w aplikacji, Jedyny mój - jest taki ze nie dałem cleanera żadnego i trochę mnie to martwi, Tylko po FF4000 przetarłem IPA
bienek Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 i bardzo dobrze. 601 jest cleanerem i to mu wystarczy. Będzie siedział jak głupi.
mkbewe Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 a moge teggo dg przykryc jeszcze jakims naturalnnym ?? chociaż sam nie wiem po co bo z wyglądu jestem zadowolony
Moderator psemo Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nie ma sensu.
V1RU$ Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Odkopię temat. Więc proszę o łopatę złotą. I przepraszam, że latem pytam o zimowe tematy. Tak jakoś mnie się zebrało. Czy Selenat Wolfganga 3.0 jest w stanie w PL przeleżeć zimę. Oczywiście wszytko przygotowane pod niego jak trzeba i jałowy lakier. Niby cechuje go trwałość do 6 miesięcy ?
Birkhof Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Odkopię temat. Więc proszę o łopatę złotą. I przepraszam, że latem pytam o zimowe tematy. Tak jakoś mnie się zebrało. Czy Selenat Wolfganga 3.0 jest w stanie w PL przeleżeć zimę. Oczywiście wszytko przygotowane pod niego jak trzeba i jałowy lakier. Niby cechuje go trwałość do 6 miesięcy ?To zależy jak używane auto, jak myte, czy garażowane, gdzie jeżdżone, ale 9/10 przypadków moim zdaniem nie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
V1RU$ Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 5 minut temu, Birkhof napisał: To zależy jak używane auto, jak myte, czy garażowane, gdzie jeżdżone, ale 9/10 przypadków moim zdaniem nie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myte bez dotyk od czasu do czasu SG albo na 2 kubły. Garażowane. Pięć dni w tyg. trasa około 20km.
Birkhof Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Myte bez dotyk od czasu do czasu SG albo na 2 kubły. Garażowane. Pięć dni w tyg. trasa około 20km.To moim zdaniem 6 miesiecy nie ma co liczyć, nawet jak się utrzyma to zapcha go brudWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
V1RU$ Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2019 A Track Claw od Duragloss na jakim poziomie ma trwałość. Ale teraz lato, nigdzie nie ma żadnych info a podobno 3-4 tyg. i go nie ma ?
Moderator psemo Opublikowano 19 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2019 4 godziny temu, V1RU$ napisał: Track Claw od Duragloss Mistrzem trwałości nie jest, ale 2 miechy wytrzyma. Wynagradza za to mega połyskiem i hydrofobością.
V1RU$ Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2019 Będę miał tester to posadzę testowo.Zobaczę jak się ma lookiem i trwałością do Wolfganga który ma m na jednym autku testowo. Bo info o nim różne, sprzeczne.
JPZ Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 @V1RU$ trochę czasu minęło, ale testowałeś te sealanty? Interesuje mnie zwłaszcza jeden aspekt - waterspoty. Jest lepiej niż w przypadku powłok?
V1RU$ Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 3 godziny temu, JPZ napisał: @V1RU$ trochę czasu minęło, ale testowałeś te sealanty? Interesuje mnie zwłaszcza jeden aspekt - waterspoty. Jest lepiej niż w przypadku powłok? Latem maiłem Track Claw od Duragloss i Wolfganga na drugim aucie. Pierwszy padł po 2 miesiącach a Wolfgang siedział 3.5 i sam go ubiłem ! Wiec trwałość mnie miło zaskoczyła. Z powłokami nie miałem za dużo do czynienia i WS na nich. Ale na tych sealant'ach nie miałem większych problemów. Od czasu do czasu myłem kwaśnym szamponem i było GIT. Śliskość, połysk, mniejsze przyciąganie kurzu, fajny zrzut wody. Myślę, że wiosną 2020 znowu zawita na moich autach Wolfgang. 1
tryhp3 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Jaka jest trwałość Auto Finesse Tough Coat?
Rekomendowane odpowiedzi