Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

malkolm, no ale przecież po polerowaniu czyścisz element. musisz usunąć resztki pasty, np. myjąc auto. dopiero potem cleaner.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
malkolm, no ale przecież po polerowaniu czyścisz element. musisz usunąć resztki pasty, np. myjąc auto. dopiero potem cleaner.

teraz już wiem ale jak robilem to pierwszy raz to o tym nie wiedziałem :) to było dość dawno temu :) jeszcze nim tutaj zacząłem zaglądać

Opublikowano
rudywariat, sprawdź czy to na pewno prawdziwa skóra - nie jestem na 100 % pewien, ale BMW na kokpit chyba dawało coś w rodzaju eko skóry.

Hmm a jak to sprawdzić?? :oops: wygląda jak skóra. Co się może stać jeśli wyczyszcze ją ww zestawem??

Załączam zdjęcia:

80355015c760a488m.jpg

5514cd9c018973d4m.jpg

Opublikowano

rudywariat, a gdzie dokładnie na tej desce jest skóra ?? Fotki w słabej rozdzielczości i ja żadnej nie widzę ...

Opublikowano

Aha rozumiem. Postaram sie zrobić dzisiaj lepsze fotki. Deska ma "skóropodobny" wygląd i wolałem się upewnić ;)

Opublikowano

rudywariat, tak jak pisał kanar, deska jest z tworzywa. BMW (jak i sporo innych marek bardziej upmarket) uzywa po prosu dobrej jakosci tworzywa, dajacego matowy, cieply efekt, które ma jeszcze odpowiednią fakturę, stąd możliwe złudzenie

Opublikowano

To i ja zadam pytanie odnośnie deski. Wiem że zdjęcia kiepskie ale zapożyczone z allegro. Pamiętam że chyba marctwain pisał ostatnio że ma podobny problem ze swoim volvo.

deskao.jpg

boczek.jpg

czym to czyścić - oczywiście chodzi o górną część deski? W dotyku i wyglądzie przypomina jakąś eko skórę.

Opublikowano

Ile bym dał żeby mieć deskę z takiego materiału... Mycie roztworem APC lub coś podobnego do Interior Shampoo Autoglyma i jakiś dressing potem typu Smartdressing lub Natural look od Poorboys. Powinno być pięknie :good:

• Administrator
Opublikowano

Czyścić APC,pasuje zarówno do plastiku jak i do skóry. Na to jakiś dressing.

edit: Marco mnie ubiegł ;)

Opublikowano
marctwain pisał ostatnio że ma podobny problem ze swoim volvo.

no tak pisałem, bo skóra to nie jest na 100% tylko pcv (tak, tak z tego robi sie też goły leon :D ) z dodatkami-ftalanami. Nie można używać rozpuszczalników.
Opublikowano

sander, tak samo jak każde tworzywo. kanar robił w volvo ode mnie deskę z bardzo podobnego tworzywa. skóra to to nie jest;)

Opublikowano

dziękuję za odpowiedzi :) podejrzewałem że skóra to to nie jest bo kto by takie luksusy w aucie tej klasy robił ;) jedynie obawiałem się czy nie jest to jakiś materiał "specjalnej troski" ;)

• Administrator
Opublikowano

Jak najlepiej przetrzymywać glinke ? Musi być cała zanużona w wodzie,np słoik ? Czy moze w ogóle nie trzeba jej nawilżac ?

Opublikowano

Ja trzymam w pudełku, w którym kupiłem, owinąłem tylko folią (taka cienka kuchenna, coś jak stretch)

• Partner forum
Opublikowano

Evo,

Tak jak Julian napisał najlepiej zwilżyć quik detailer-em wtedy za mocno nie wyschnie no i nie przyklei się mocno do folii

Opublikowano

A ja 4 miesiące temu użyłem połówkę tej 50g kostki od Megsa, resztę zawinąłem w folie w której była i do tego czasu leży sobie grzecznie w chłodnym garażu. Żadnych zmian czy problemów nie zauważyłem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.