julian Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 malkolm, no ale przecież po polerowaniu czyścisz element. musisz usunąć resztki pasty, np. myjąc auto. dopiero potem cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 malkolm, no ale przecież po polerowaniu czyścisz element. musisz usunąć resztki pasty, np. myjąc auto. dopiero potem cleaner. teraz już wiem ale jak robilem to pierwszy raz to o tym nie wiedziałem to było dość dawno temu jeszcze nim tutaj zacząłem zaglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 rudywariat, sprawdź czy to na pewno prawdziwa skóra - nie jestem na 100 % pewien, ale BMW na kokpit chyba dawało coś w rodzaju eko skóry. Hmm a jak to sprawdzić?? wygląda jak skóra. Co się może stać jeśli wyczyszcze ją ww zestawem?? Załączam zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 rudywariat, a gdzie dokładnie na tej desce jest skóra ?? Fotki w słabej rozdzielczości i ja żadnej nie widzę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 16 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Ja widzę tylko na drzwiach szwy co sugeruje że tam jest skóra ale na kokpicie to nigdzie nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kokpit jest plastikowy tak jak patrze na te foty. Co sie stanie jak uzyjesz do niego srodka do skor? Nic sie nie stanie, ale szkoda dosc drogiej chemii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Aha rozumiem. Postaram sie zrobić dzisiaj lepsze fotki. Deska ma "skóropodobny" wygląd i wolałem się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PN Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 rudywariat, tak jak pisał kanar, deska jest z tworzywa. BMW (jak i sporo innych marek bardziej upmarket) uzywa po prosu dobrej jakosci tworzywa, dajacego matowy, cieply efekt, które ma jeszcze odpowiednią fakturę, stąd możliwe złudzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Spoko, do deski i pozostałych plastików rozejrzyj się za dedykowanymi do tych elementów kosmetykami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 To i ja zadam pytanie odnośnie deski. Wiem że zdjęcia kiepskie ale zapożyczone z allegro. Pamiętam że chyba marctwain pisał ostatnio że ma podobny problem ze swoim volvo. czym to czyścić - oczywiście chodzi o górną część deski? W dotyku i wyglądzie przypomina jakąś eko skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Ile bym dał żeby mieć deskę z takiego materiału... Mycie roztworem APC lub coś podobnego do Interior Shampoo Autoglyma i jakiś dressing potem typu Smartdressing lub Natural look od Poorboys. Powinno być pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Czyścić APC,pasuje zarówno do plastiku jak i do skóry. Na to jakiś dressing. edit: Marco mnie ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 edit: Marco mnie ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 marctwain pisał ostatnio że ma podobny problem ze swoim volvo. no tak pisałem, bo skóra to nie jest na 100% tylko pcv (tak, tak z tego robi sie też goły leon ) z dodatkami-ftalanami. Nie można używać rozpuszczalników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 sander, tak samo jak każde tworzywo. kanar robił w volvo ode mnie deskę z bardzo podobnego tworzywa. skóra to to nie jest;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 dziękuję za odpowiedzi podejrzewałem że skóra to to nie jest bo kto by takie luksusy w aucie tej klasy robił jedynie obawiałem się czy nie jest to jakiś materiał "specjalnej troski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jak najlepiej przetrzymywać glinke ? Musi być cała zanużona w wodzie,np słoik ? Czy moze w ogóle nie trzeba jej nawilżac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ja trzymam w pudełku, w którym kupiłem, owinąłem tylko folią (taka cienka kuchenna, coś jak stretch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 I nie nawilżasz jej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 jeden strzał detailera i jazda do pudełka. można zrobić z niej kulke i zawinąć w folię. słoik zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Jak wyżej Nie suszyłem, tylko w folię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Rudywariat, Peugeot obszywa deskę rozdzielczą w 207 skórą, tylko że to płatna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 18 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Evo, Tak jak Julian napisał najlepiej zwilżyć quik detailer-em wtedy za mocno nie wyschnie no i nie przyklei się mocno do folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A ja 4 miesiące temu użyłem połówkę tej 50g kostki od Megsa, resztę zawinąłem w folie w której była i do tego czasu leży sobie grzecznie w chłodnym garażu. Żadnych zmian czy problemów nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi