Przemek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Julek, dzięki, myślę, iż to będzie najlepsze rozwiązanie. A tasma różna, app, boll, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Julek, dzięki, myślę, iż to będzie najlepsze rozwiązanie.A tasma różna, app, boll, Polecam taśmę 3M - nie ma takiego problemu - tzn zostawia kreskę, ale bardziej od pasty polerskiej przy najeżdżaniu na taśmę padem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 nigdy do końca nie byłem z pracy maszyną z nim zadowolony. co konkretnie ci przeszkadzało podczas pracy LPL na maszynie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 nOx, dokładnie to napisałem w poście, który cytujesz. Przemek, taśma 3M jest bardzo dobra, testowałem chyba już 8 różnych i ta jest najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Coś mi świta, że było coś kiedyś na forum o woskowaniu(lub nie) świeżego lakieru, ale odszukać nie moge... Więc, jak to jest, 2 elementy auta były lakierowane dwa tygodnie temu (nie w komorze bezpyłowej, ale i partacz tego nie robił) i zastanawiam się, czy woskować całe auto, czy 2 lakierowane elementy potraktować jedynie politurą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 odpuść woskowanie. nic strasznego im się nie stanie bez wosku. politurę teoretycznie można, ja bym sobie i to darował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 i zastanawiam się, czy woskować całe auto, czy 2 lakierowane elementy potraktować jedynie politurą? Nie woskuj przez powiedzmy 5-6 tygodni - możesz nałożyć politurę typu DC2, a po tym czasie już normalnie woskować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Przemek zadał już kiedyś to pytanie,ale bez odpowiedzi : Czym różnią się pady DA od zwykłych ? Spotkaliscie kiedyś trudności przy korzystaniu ze zwykłych padów w maszynie DA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Szczerze mówiąc szukałem odpowiedzi. I nie znalazłem, może słabo szukałem. Ale nie widzę szczególnego powodu,dla którego miałyby się czymkolwiek różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator CleanerFreak Opublikowano 7 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Przemek zadał już kiedyś to pytanie,ale bez odpowiedzi : Czym różnią się pady DA od zwykłych ? Spotkaliscie kiedyś trudności przy korzystaniu ze zwykłych padów w maszynie DA ? Do tej pory używałem przede wszystkim pady 3M i Lake Country i mogę powiedzieć, że "zwykłe" pady tych producentów funkcjonują również na maszynie DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypajak Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Pasta woskowa, politura, wosk - pacjent matiz 1999r. lakier cały w mikro-rysach. Co i w jakiej kolejności zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Pasta woskowa, politura, wosk - pacjent matiz 1999r. lakier cały w mikro-rysach. Co i w jakiej kolejności zrobić ? Kolejność była na forum podawana nie raz tak samo jak produkty, których należy użyć. Poszukaj trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 cypajak, przeczytaj to... KLIK Z tych stron które są umieszczone na tej co Ci podałem link duuuuuuuuuużo się dowiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobel Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 1. Co polecicie bardziej do wyblakłego czerwonego lakieru dwuwarstwowego spośród Meguiar's Speed Glaze, DA Polish i SRP? Rozumiem, że polishing pad Meguir's wystarczy do tego? Lakier prawopodobnie był już jechany papierem ściernym. 2. Czy drobne odpryski na masce mogą mieć jakiś wpływ na trwałość pada? // Dzięki, że mi przypomniałeś, bo mam jeszcze SwirlX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 1. Co polecicie bardziej do wyblakłego czerwonego lakieru dwuwarstwowego spośród Meguiar's Speed Glaze, DA Polish i SRP? Rozumiem, że polishing pad Meguir's wystarczy do tego? Lakier prawopodobnie był już jechany papierem ściernym. Równie dobrze nada się SwirlX. 2. Czy drobne odpryski na masce mogą mieć jakiś wpływ na trwałość pada? Nie powinno się nic stać jeżeli są rzeczywiście drobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 a ja mam pytanie z całkiem innej beczki , czy w kestrelu das-6 można przy włączonej maszynie zmieniać obroty?? czy trzebą ją zatrzymać , zmienić i włączyć ponownie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 a ja mam pytanie z całkiem innej beczki , czy w kestrelu das-6 można przy włączonej maszynie zmieniać obroty?? czy trzebą ją zatrzymać , zmienić i włączyć ponownie ?? Maciek, w każdej maszynie można w czasie pracy zmieniać obroty. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie można by było tego zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Maciek, w każdej maszynie można w czasie pracy zmieniać obroty. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie można by było tego zrobić dzięki, możesz sam sobie przyznać pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 dzięki, możesz sam sobie przyznać pomógł Nie mogę, a najgorsze to to, że sam tak skonfigurowałem tą opcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Łukasz, guru tego forum, to ją odkonfiguruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 dzięki, możesz sam sobie przyznać pomógł Łukasz już sam sobie przyznał 23 razy pomógł! Nie mogę, a najgorsze to to, że sam tak skonfigurowałem tą opcję Jak nie możesz, nie masz śrubokręta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Lepiej nie, bo wtedy będę miał 200 punktów pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 1. Czy #7 Show Car Glaze daje lepsze efekty od DC2? 2. Czy można ręcznie aplikować #7 Show Car Glaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Co się stanie jeśli na finishowej gąbce użyjemy mocno ściernego środka,np. UC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Pewnie zadziała delikatnie słabiej niż na padzie cut. Wydaje mi się, że udział w efekcie (biorąc pod uwagę tylko te dwa składniki, bez maszyny, obrotów, doświadczenia, docisku itp) większy ma użyta pasta. Piszę w oparciu o ogólne pojęcie, nie doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi