shinekamcar Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Żeby zrobic takie pasy trzeba wykldziny lepszej jakosci....np bmw ma fajne wykladziny , w oplu vectra tez sie spotkalem sa zazwyczja z krutszego wlosia bardziej miekie ....po wypraniu jak wykładziny sa mokre yo zaczesujesz najpierw wjedna strone a potem robisz pasy szczotka nie musi byc twarda ....przynajmniej ja tak robie
Suzukigsxrrajza Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 A mozna prosic o zdjecie tych pasow bo jeszcze sie z tym nie spotkalem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
shinekamcar Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 A mozna prosic o zdjecie tych pasow bo jeszcze sie z tym nie spotkalem URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/b03b56d0579e9f21][/url] zdjecie z mojej kolekcji...jak dla nnie pasy fajnie zwieczaja zakonczenie pracy i podbijaja ogolny efekt no i wygladaja profi )) A tu bagażnik w Bmw
Suzukigsxrrajza Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Konkretna.robota !! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
mati73 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Kończy mi się płukanka prochem s777 i teraz pytanie czy kupić to samo czy może spróbować prochem s776 lub formuła 90? Może ktoś miał te środki i mógłby porównać ? Prespray używam prochem s789 i chemspec enz-all, piorę głównie samochody, ale trafiają się dywany, łóżka, krzesła.
shinekamcar Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Kończy mi się płukanka prochem s777 i teraz pytanie czy kupić to samo czy może spróbować prochem s776 lub formuła 90? Może ktoś miał te środki i mógłby porównać ? Prespray używam prochem s789 i chemspec enz-all, piorę głównie samochody, ale trafiają się dywany, łóżka, krzesła. Jezeli chcesz plukanke do chemspec enzall to formula90 jak dla mnie idealne polaczenie.....
xXKrystianXx Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 Mam pytanie odnośnie temperatury wody do ekstrakcji. Im wyższa tym lepsza jakość prania(<50*C), czy tylko wpływa na lepsze rozpuszczenie środka w wodzie? Wiadomo, że Georg nie ma podgrzewacza wody , woda po pewnym czasie ma coraz to mniejszą temperaturę, a robotę trzeba robić po kolei, więc i tak ostygnie. Co o tym myślicie ?
shinekamcar Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 Mam pytanie odnośnie temperatury wody do ekstrakcji. Im wyższa tym lepsza jakość prania(<50*C), czy tylko wpływa na lepsze rozpuszczenie środka w wodzie? Wiadomo, że Georg nie ma podgrzewacza wody , woda po pewnym czasie ma coraz to mniejszą temperaturę, a robotę trzeba robić po kolei, więc i tak ostygnie. Co o tym myślicie ? Im cieplejsza woda tym lepsze dzialanie chemi wielokrotnie bylo poruszane ze każde kilka stopni w górę podnosi skutecznosc chemi....naturale ze woda wystygnie ale w georgu i tak czeba dosc czesto zmieniac wode bo mam maly zbiornik wiec zawsze będziemy miec dobra temperature a poza tym zbiornik jest zamkniety nie tak jak np w puzzi gdzie jest odsłonięty i tak szybko nie wystygnie....wiec nie ma co sie przejmowac jak bedzie woda letnia to tez sobie poradzi do georga max to chyba 40stopni
xXKrystianXx Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 shinekamcar Dzięki za wyjaśnienie. A do Georga temperatura wody to <50*C, pytałem poorboya po zakupie.
shinekamcar Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 shinekamcar Dzięki za wyjaśnienie. A do Georga temperatura wody to <50*C, pytałem poorboya po zakupie. Mozliwe ze 50 ale powiem ci ze chyba jeszcze nie zdazylo mi sie zeby lac taka gorąca u mnie max to jakies 35-40 lepiej nie przesadzic zeby nie uszkodzic tez mam georga i jestem.bardzo zadowolony....najważniejsza jest chemia:)
xXKrystianXx Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 Mozliwe ze 50 ale powiem ci ze chyba jeszcze nie zdazylo mi sie zeby lac taka gorąca u mnie max to jakies 35-40 lepiej nie przesadzic zeby nie uszkodzic tez mam georga i jestem.bardzo zadowolony....najważniejsza jest chemia:) Tak w głównej mierze efekt zależy również od chemii. Również jestem bardzo zadowolony, długo myślałem nad wyborem jaki odkurzacz kupić, jak się okazało po pierwszym odkurzaniu/praniu ta słodka minka to tylko przykrywka na to co on tak naprawdę potrafi
Mateusz_02_08 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Ja mam MPM który głownie mi służył do prania dywanów lecz od jakiegoś czasu, gdy zająłem się wnętrzami samochodów, głównie spoczywa w hangarze i dzielnie znosi trudy. Słowa złego nie powiem. Wg mnie odkrzacz nie jest tak bardzo ważny,lecz zastosowanie odpowiedniej chemii.
ShadowWarrior Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 jaki odplamiacz byście polecili? zastanawiam się nad Tersus SR105 lub PROCHEM B144 STAIN PRO
mati73 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 [ref]Sigmo[/ref], Jak stosujesz P.O.G.? Rozcieńczasz go ? Sprawdzasz stabilność kolorów czy on jest bezpieczny i raczej nic nie zepsuje ? Spryskujesz i wcierasz normalnie jak prespray i potem płukanką jedziesz ?
MiasikAF Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 Mam takie pytanie czy jak wypiore jux siedzenia to moge je suszyć włączając ogrzewanie siedzenia czy lej samym nadmuchem ?
shinekamcar Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Mam takie pytanie czy jak wypiore jux siedzenia to moge je suszyć włączając ogrzewanie siedzenia czy lej samym nadmuchem ? Sam nadmuch nie wlaczaj grzania siedzeń....
MiasikAF Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Tak myslalem lepiej nie ryzykować dzieki shinekamcar
xXKrystianXx Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Ja u siebie prałem i też pomyślałem właśnie o grzaniu siedzeń, ale lepiej nie włączać czegoś co np. mogło zostać przemoczone, bo różnie bywa.
orange Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Czy po ekstrakcji danego elementu przy pomocy chemi powinienem jeszcze usunac chemie z materiału używając wody czy nie ma takiej konieczności?
Yakuz89 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Nie ma. Po to jest chemia do płukania.
Masato Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam. Chciałbym kupić odkurzacz piorący. Myślałem o profi 50c, ale może bez chemii jakie są dodawane na aukcjach kt22... a zamiennie wziąłbym to: http://allegro.pl/chemspec-enzall-1kg-f ... 93988.html, czyli Chemspec enzall i formula 90. Czy to mi starczy do podstawowych prac? Lepsze będzie od kt22? Mam głównie swoje auta do prania, Berlingo, Aurisa.
Yakuz89 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 jak bedziesz prał tylko swoje to ten kilogram do konca zycia ci starczy enz all to gorna póła. na alle mozna znalezc mniejsze zestawy po 99 zeta jak do uzytku domowego tez wystarcza
Masato Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Rozumiem. Jeśli chodzi o odkurzacz to lepiej wziąć wersję profi 50 z pompą mocniejszą? Bo jest chyba 1,4 bar i 4 bar? Na filmach jak pracują profi 50 to ciecz z dyszy leje się, a nie jest ładnie rozpylona, tak jakby to ciśnienie było zbyt małe. Do tego nierównomiernie to moczy tkanine... czy to normalne? Może po prostu sprzęty w tej kasie tak mają,
shinekamcar Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam. Chciałbym kupić odkurzacz piorący. Myślałem o profi 50c, ale może bez chemii jakie są dodawane na aukcjach kt22... a zamiennie wziąłbym to: http://allegro.pl/chemspec-enzall-1kg-f ... 93988.html, czyli Chemspec enzall i formula 90. Czy to mi starczy do podstawowych prac? Lepsze będzie od kt22? Mam głównie swoje auta do prania, Berlingo, Aurisa. Bierz enzall bez dwóch zdań kt22 jest ok ale do prania tapicerki ni jak sie ma do enzalla ktory w polaczeniu z plukanka form90 jest nie do ocenienia mam odplamiacze i rzadko zdaza mi sie po nie siagnac bo wszystko schodzi....kt22 używałem czasem do podsufitki i sprawdzal sie dobrze ...teraz juz uzywam tersus mc990
Rekomendowane odpowiedzi