Mumins Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 @MaArek77 Soft99 CompoundZ. Tak jak kolega @alexander.p wspomniał...Soft ma jeszcze jeden fajny produkt do usuwania kamienia z szyb, w aplikatorze jak do Glaco i nazywa się Glass Compound. Bardzo wygodny w pracy i np w moim bezpośrednim porównaniu do złotego Kirobina na oryginalnym aplikatorze, wypadł dużo skuteczniej.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 @Mumins Mam go dodane do koszyka, ale czekam na lepszą pogodę. Nigdy jeszcze nie miałem z nim do czynienia, ale opinie pozytywne słyszałem o nim właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaArek77 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Dziękuje chlopaki za pomoc Zamówiłem angola czyli Autoglym Carglas Polish Z filmow wynika ze srodek w uzyciu podobny do Soft99 CompoundZ no ale znacznie wieksze i tansze opakowanie Mam do zrobienia szyby w 4 autach przód i tył to razem 8 szt. I wolałbym aby specyfik został na kolejne 8 szyb Mam tylko brud do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 @MaArek77 Też bardzo przyjemny produkt, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 5 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 2 godziny temu, MaArek77 napisał: Z filmow wynika ze srodek w uzyciu podobny do Soft99 CompoundZ no ale znacznie wieksze i tansze opakowanie Zupełnie niepodobny Ale sprawdzi się dobrze do usuwania lekkich zabrudzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ja korzystam do lekkich z kwaśnego apc od aqua’y i gąbka do tego a i te mocniejsze nie raz dają radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 @MaArek77 powyżej masz moje mazy na szybach. U mnie zeszło po tenzi alux - 3 nakrętki na 200ml destylowanej. 5s i zmycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loot Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Czy ktoś mi podpowie w jaki sposób najlepiej podejść do takich zacieków na szybie? Jest to co prawda okno a nie szyba samochodowa, ale to forum to chyba najlepsze miejsce, żeby zapytać o takie sprawy Są to zacieki pochodzące z substancji z materiałów budowlanych takich jak cegły, kleje do murowania itd. Zacieki są uproczywe, wżarły się w strukturę szkła. Dość długo ciekło po oknie. Nareszcie opanowałem sytuację przecieku i chcę jak najbardziej oczywiścić szybę okna. Próbowałem to już robić przy użyciu np. Cifa i szczotki obracanej na wiertarce, wszelkimi płynami do mycia szyb i właściwie tyle. Efekt jest najwyżej średni, środek zacieku jest wyczyszczony, ale boki pozostają. Mam polerkę DA, ze trzy cleanery, mam Autoglym Car Glass Polish (ale ma chyba z 7 lat, więc nie wiem czy to się nie psuje?), mam tlenek ceru, glinkę ADBL Clay Towel, IPA itp. Mogę dokupić co trzeba. Sorry za jakość zdjęcia, ale mój telefon naprawdę nie chce złapać focus'u na tą szybę. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 22 minuty temu, loot napisał: Jakieś porady? Kwas albo maszynowo cleaner do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loot Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Dzięki, czy można użyć polerski DA normalnie, czy musi być rotacyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 @loot Może być DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loot Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Dzięki. Sprawdzałem teraz wstępnie co się dzieje przy Autoglym Car Glass Polish. Produkt jest jak dla mnie podejrzany, bo zawiera trochę takich elementów jak miekki piasek, coś jak w Cifach do umywalek etc. No może przesadzam, ale wiecie o co chodzi. Zakładam, że Autoglym nie zepsuł się, a już na pewno nie w taki sposób i zaraz zobaczymy jak sobie poradzi maszynowo ADBL DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 12 minut temu, loot napisał: Autoglym Car Glass Polish. Produkt jest jak dla mnie podejrzany, bo zawiera trochę takich elementów jak miekki piasek, coś jak w Cifach do umywalek etc. No może przesadzam, ale wiecie o co chodzi. Dokładnie. Kilka lat temu zrobiłem nim maszynowo (DA) szybę przednią w Punciaku i była mocniej porysowana. Trauma została. Możliwe, że wynikało to z mojej nie wiedzy w tedy i małego doświadczenia ale dokładnie pamiętam efekt końcowy - tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loot Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Wobec tego i ja z tym nie działam - zamawiam więc mleczko Shiny Garage i czekam z akcją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Teraz, loot napisał: Wobec tego i ja z tym nie działam - zamawiam więc mleczko Shiny Garage i czekam z akcją... Soft99 compoynd z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loot Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 3 minuty temu, alexander.p napisał: Soft99 compoynd z No dobrze, Soft99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Ostatnio czyściłem szybe co od 4 lat nie widziała konkretnego mycia. Soft99 compound poradził sobie b. dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psman Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Jest taki sepcyfik w Lidlu o nazwie W5 Kalkreiniger (Środek do usuwania kamienia), którym myje srogo zakamienione szyby na tarasie oraz w kabinie prysznicowej - schodzi bez problemu; raz miałem uporczywe water spoty na szybie, których nie dało się zdjąć "konwencjonalnymi" środkami a tym szuwaksem za pierwszym podejściem . Ale, uwaga, to bardzo mocny środek (rękawiczki konieczne) i raczej zalecałbym przetestowanie rozcieńczonego, i wyłącznie na szybach !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubBe Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Panowie, coś nowego do polecenia w temacie? Konczy mi się Kiiro-Bin od prostaffa, zamawiać kolejny czy pojawiło się coś konkurencyjnego w kategorii cena/jakość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian1981 Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Panowie stosował ktoś produkty Prostaff KiiroBin Window Cleaner 100g/Prostaff KiiroBin Gold 200g do usuwania osadu z kamienia, jest różnica miedzy nimi w usuwaniu ? Będe aplikował na parkingu pewnie galerii ręcznie bo pogoda nie zachęca do pracy na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Panowie stosował ktoś produkty Prostaff KiiroBin Window Cleaner 100g/Prostaff KiiroBin Gold 200g do usuwania osadu z kamienia, jest różnica miedzy nimi w usuwaniu ? Będe aplikował na parkingu pewnie galerii ręcznie bo pogoda nie zachęca do pracy na zewnątrz. Ja mam golda, ale wolę Glass Compound z S99 jeśli chodzi o moc. Pamiętaj żeby dopryskiwać wody i najlepiej zaopatrzyć się w klocek z filcem jak CarPro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat82 Opublikowano Poniedziałek o 12:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 12:06 Jaki aplikator/pad do AUTOGLYM Car Glass Polish? Kiedyś to były gąbki tricolor chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano Poniedziałek o 18:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:01 @wariat82 ja używałem tricolor do tego mleczka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi