Bakus Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ma ktoś doświadczenie z plastikami w Lagunie III ? Szukam czegoś co dobrze przyciemni plastiki i da matowe wykończenie. Obecnie używam SG Apple Dressing ale nie jestem zadowolony z efektów. Zastanawiam się nad Funky Witch Madeimaselle, ADBL Interior WOW i Koch Refresh Cockipt Care. Wybrać coś z tej trójki czy jest coś z tej półki cenowej (~50zł/500ml) co sprawdzi się lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ma ktoś doświadczenie z plastikami w Lagunie III ? Szukam czegoś co dobrze przyciemni plastiki i da matowe wykończenie. Obecnie używam SG Apple Dressing ale nie jestem zadowolony z efektów. Zastanawiam się nad Funky Witch Madeimaselle, ADBL Interior WOW i Koch Refresh Cockipt Care. Wybrać coś z tej trójki czy jest coś z tej półki cenowej (~50zł/500ml) co sprawdzi się lepiej ? Może to zdjęcie matu rozwieje wątpliwości. Plastik Toyota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbakr Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam Ma ktos moze porownanie Funky Wich i Koch Cocpit Care lub Top Star? Szukalem czytalem, ale bezposredniego porownania brak a porownujac dwa rozne zdjecia - to zadne porownanie bo wystarczy zmienic kat, nie mowiac o swietle czy aparacie.. A drugie pytanie czy na Koch zostaja jakues slady po wodzie jak w przypadky PB NL, i jak jest z kurzem ? Bo o FW czytalem Pozdrawiam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mir540t Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ma ktoś doświadczenie z plastikami w Lagunie III ? Szukam czegoś co dobrze przyciemni plastiki i da matowe wykończenie. Obecnie używam SG Apple Dressing ale nie jestem zadowolony z efektów. Zastanawiam się nad Funky Witch Madeimaselle, ADBL Interior WOW i Koch Refresh Cockipt Care. Wybrać coś z tej trójki czy jest coś z tej półki cenowej (~50zł/500ml) co sprawdzi się lepiej ? Jak ma przyciemnić a nie nabłyszczyć to zdecydowanie Duragloss #201. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo1033 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Duragloss #201. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pientaa Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 GYEON Q2M Preserve vs Gtechniq C6 Matte Dash - robił ktoś porównanie? Zależy mi na maksymalnym macie i pozostawieniu koloru fabrycznego czarnej tapicerki. Ciekaw jestem, też wydajności. Na jedno wnętrze (całe w czerni drzwi, kokpit listwy przy progach) jaka ilość jest potrzebna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCYk Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Witam. Miał ktoś z was styczność z "SHINY GARAGE APPLE PLASTIC DRESSING" ?? Bo Szukam czegoś fajnego do pielęgnacji kokpitu co nie kosztuje majątku a pozwoli zachować czystość i ładnie będzie wyglądać. Plaka mam dość wiec chce coś co mógłbym nakładać gąbka/mikrofibra. No i czy ten środek potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatkowego cleanera. Dodam ze deskę mam czysta bo auto na bieżąco jest sprzątane wiec tyle co moze być jedynie okurzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Miałem dosyć fajnie wygląda nie przesadnie podbiia kolor i zostawia matowe wykończenie wstawię zaraz fote z deski VW z prawej apple plastic dressing Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCYk Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A trzeba czymś specjalnie czyścić deskę przed aplikacją tego środka czy wystarczy np przetrzeć tylko kurz jakimiś ściereczkami do kokpitu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mir540t Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A trzeba czymś specjalnie czyścić deskę przed aplikacją tego środka czy wystarczy np przetrzeć tylko kurz jakimiś ściereczkami do kokpitu ? Przed każdym dressingiem trzeba użyć APC, zwłaszcza że Ty wcześniej używałeś Plaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Powinno się użyć ale prawda jest taka że niemal każdy wali plaki i inne cuda bez żadnego czyszczenia wczesniej jak zabieram się z apc i pędzelkiem do roboty to patrza na mnie jak na oblakanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCYk Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Szkoda że nie ma jakiś mniejszych opakowań tego APC np. po 500 ml w niższej cenie. Może polecicie jakiś w miarę tani i skuteczny cleaner. Nie musi być markowy, może coś od Sonaxa zresztą zdaje się na was bo jak wspomniałem jedynie z czym miałem styczność to Plak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Przeciez apc 500ml jest cala masa na rynku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 masa to malo powiedziane Kazda marka ma swoje,ja polecam ta od ADBL tania i skuteczna i jest tez wersja PRO mocniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCYk Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Teraz juz wiem. Mój błąd bo nie sprawdziłem dokładnie w innych sklepach internetowych. A do takich produktów jak np Shiny Garage Vanilla Touch Interior Quick Detailer tez wczesniej trzeba używać apc/cleanera ?? Niby QD ich nie wymagają bo same w sobie maja jakies tam właściwości czyszczące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mir540t Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jak wcześniej używałeś Plaka lub nigdy wcześniej nie używałeś APC, to podstawą jest dokładne oczyszczenie. Nawet jak plastiki wydają się czyste, to dopiero po APC widać, że jednak takie czyste nie były... Jak koniecznie chcesz się obejść bez APC to zamiast tych Shiny Garage (ogólnie słabe kosmetyki i nie warto ich kupować) weź ADBL Interior QD. Dużo lepszy produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zani Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 696199 zamiast tych Shiny Garage (ogólnie słabe kosmetyki i nie warto ich kupować) widzę , że od 21 grudnia 2016 wyrobiłeś sobie już opinię. Przetestowałeś wszystko , czy na podstawie opinii innych użytkowników to stwierdzasz? Ja używam wielu od kilku lat i sobie chwalę. Wszystkich może jeszcze nie użyłem , ale te , które kupiłem złego słowa nie mogę powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Moglby mi ktos wyjasnic co to jest to APC? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zani Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 [ref=#ff3366]ChinQuan[/ref], http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 All purpose cleaner Skoncentrowany,wszechstronny srodek do czyszczenia wszystkiego.Rozciencza sie w zaleznosci od tego jaka sile czyszczenia chce sie uzyskac.W detailingu wrecz niezbedny do np.czyszczenia kokpitu,plastykow...stosowany tez np.do mycia silnika,mycia wstepnego,felg,owadow itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 [ref]menior[/ref], [ref]Zani[/ref], dziekuje bardzo za odpowiedz. Właśnie takiego "słowniczka" mi brakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 [ref=#ff3366]ChinQuan[/ref], poczytaj forum wszystko się dowiesz z czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A jaki APC możecie mi polecić ? znalazłem sobie na ebay Dodo Juic 500ml. chciałbym tym wyczyścić plastki i cała deske w autku. a na to jakis mat tylko jaki ? Moze ktos ma jakies doswiadczenie z plastkami w mazdzie 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 [ref=#ff3366]ChinQuan[/ref], Ale Ty kombinujesz zamiast szukać gdzieś na ebayach drogich APC i płacić za każdy produkt oddzielnie wejdz do sklepu jednego z partnerów forum i zamów jakiś tańszy APC rodzimej produkcji np.ADBL do tego dressing ADBL WOW lub nowość Funky W. Madomaiselle czy jakoś tak,inne produkty jakie chcesz,będzie tanio i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 No tak tylko ze ja mieszkam w angli. Mi ebay wygodniej. co sadzicie o ANGEL PLASTIC & INTERIOR DRESSING ? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi