Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam PB NL jesli napada deszcz na boczki badz w inny sposob zamoczymy nic nie robic wtedy nie zostaja slady u mnie przypadkiem koedy wycieralem po deszczu boczek zostawaly slady raz zapomnialem i wyschlo bez plam teraz tak robie caly vzas wysycha samo dajcie znac jak przetestujecie.

Co zrobić z klejacym się boczkiem? Apc nic nie pomaga. Po nałożeniu dressingu trochę mmiej się klei ale dalej jest to wyczuwalne. Podejrzewam że ten element był podmalowywany przed sprzedażą. Ktoś miał podobny problem?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Próbka dotarła. Dziś przetestowałem. Nakładane aplikatorem z mikrofibry Shiny Garage. Jest bardzo dobrze. Pasuje mi ten efekt. Tyle że następnym razem muszę kokpit umyć (nie miałem czasu) bo biały aplikator się czarny zrobił.

Czy Koch Chemie Refresh Cockpit Care będzie dobry do czarnych błyszczących plastików czy jest coś lepszego. Zależy mi żeby wygladały naturalnie i jeżeli to możliwe nie palcowały się.

Będzie idealny tylko po zaplikowaniu przetrzyj sucha fibra:) i dotego fajnie pachnie

Ja mam Satin Dressing od SG i jestem zadowolony, fakt to że jest dosyć trudny w aplikacji, ale jest on dosyć gęstym mleczkiem, fajnie odżywia plastiki wnętrza jak i deskę rozdzielczą :good: Do bieżącej pielęgnacji wnętrza używam CarChem Interior Natural Shine, nie zostawia on tłustej warstwy tylko fajnie ją odżywia w parę chwil :good:

nequ1995, SG Apple to dobry dressing. Warto po aplikacji przetrzeć go mf bo u mnie bez przetarcia lubił się świecić. Długo się trzyma i nie ciągnie kurzu. Z minusów - przy kontakcie ze skórą jest nieprzyjemnie lepki.

W stosunku cena-jakość to bardzo dobry wybór.

Satin jest dużo bardziej wymagający przy aplikacji i jak na mój gust świeci się dosyć mocno. Nie polubiłem go, choć trwałość bardzo dobra.

• 3 tygodnie później...

A możesz rozwinąć ? Obecnie mam PB NL ale jak się skończy to chyba będzie ADBL bo na mojej desce efekt jest identyczny a ADBL jest tańszy. Myślałem żeby go z ADBL Interior QD zestawić i byłbym wdzięczny gdybyś ewentualnie wyjaśnił dlaczego Spritz

Ok, dzięki. Wolałbym jednak coś co podtrzyma efekt PB a nie mi go zmatowi. NA mojej desce PB fanie się błyszczy. Przekonałem się do tego efektu bo wygląda naprawdę dobrze. Nie chcę kłaść na niego coś co ten efekt zepsuje

Czy ktoś z Forumowiczów używał Polsh Angel Snow Cake?

I czy Zymol wypuścił nowy Vinyl Conditioner? Czy po prostu zmienił opakowanie. U jednego z partnerów (SSC) znalazłem dwie wersje starą

w przezroczystej butelce i nową w białej. Różnią się też ceną. Może ktoś coś wie?

• 2 tygodnie później...

Witam,

chciałbym zapytać, bo mam pewny problem z PB Natural Look i tapicerką w swoim pasku B6. Otóż po nałożeniu efekt nie jest zadowalający. Oczekiwałbym lekkiego połysku, a tu po nałożeniu nie widać różnicy miedzy obszarem z nałożonym dresingiem i obszarem po samym apc.

W astrze g plastiki / tapicerka idealnie wyglądają, lekki połysk, natomiast w passku słabo.

Co polecacie.

Dzięki