Moderator psemo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 JacekKu, Smaruj i ciesz się widokiem
maciej.szkwarek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 JacekKu, Pamiętaj jednak o tym, że Cherry zostawia tłustą powierzchnię, z którą nie lubią się woski syntetyczne (Colli na cherrym leżał mi ok. 3 tyg.) natomiast jak położysz coś naturalnego (np. któregoś Natty'sa) to będziesz zadowolony na bank
JacekKu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mam 476 i to sporo więc jego będę używał. Co zatem robić ?
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Kładź to co masz.. jak wymyjesz cherry glaze IPA czy zmywaczem żeby lepiej trzymał wosk to w zasadzie nie ma wiekszego sensu go używać. Już lepiej kupić cleaner np. Amigo który też coś usunie i wypełni a nie powinien sie gryźć z 476.
Bio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 bienek, masz doświadczenie z Amigo i Glazem jednocześnie ? Szukam czegoś nowego zamiast Glaze ale chyba ciężko będzie..
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Bio, Tak mam obydwa, chociaż Amigo od niedawna. Obydwa dają fajna śliskość i wygląd tyle, że amigo jest na polimerach i przez to lepiej zgrywa się sealantami niz CG. Jak stosuje wosk naturalny i chce odświeżyć lakier to CG (fajnie współgra z Zymolem, a HDC nie lubie ) jak jakieś hybrydy to wtedy Amigo
Bio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 bienek, a jak jeśli chodzi o tak porządny look ?
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja mam auto po korekcie więc wszystko co położysz wygląda dobrze bezpośredniego porównania 50/50 nie robiłem, ale jak dla mnie obydwa dają bardzo fajny wygląd.
Bio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 bienek, o coś takiego mi chodziło, dzięki
Borek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 33/33/33 od lewej korekta-samo cherry-przed
maciek-drummer Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Jaki wosk według Was najsensowniej byłoby położyć na Cherry ??? Bo mam dylemat czy kupić CG czy Achilles VP ???
maciek-drummer Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Zastanawiam się co zastosować czy VP czy CG, na Achillesie wosk będzie się dłużej trzymał natomiast lakier lepiej wygląda po Cherry, jeśli się zdecyduję na CG to jaki wosk bo jak czytałem to Colli długo nie poleży
bienek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Weź jakis naturalny wosk z carnauba. Zymole fajnie leżą z CG, ale zawsze możesz poszukać czegoś tanszego np. dodo juice.
maciek-drummer Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Weź jakis naturalny wosk z carnauba. Myślałem, że Colli takim właśnie jest , trzeba się jeszcze douczyć...
Maciej WTN Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Colli to hybryda Cherry jest bardzo fajne w uzytkowaniu i świetnie wygląda, do tego bardzo dobrze czyści lakier pod wosk o czym na początku pisał Evo
JacekKu Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja nie mam wyjścia będę kładł Colli na Cherry polukam co wyjdzie ... na wiosnę oczywiście
maciek-drummer Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Jaki aplikator polecacie do ręcznej pracy Cherrym Glazem ? Fibrowy czy może do lepszego wypełnienia Tri Color ?
Mrcnsb Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 ZdecydOwanie twarda strona tricolora
SJake Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Jaki aplikator polecacie do ręcznej pracy Cherrym Glazem ? Fibrowy czy może do lepszego wypełnienia Tri Color ? Zależnie od "zaflugania" lakieru. Jak jest w dosyć słabym stanie to TriColor na żółtym jak najbardziej. Przed pracą polecam wyglinkować samochód, w przeciwnym razie zbierzesz cały osad na ręczny padzik i będziesz tarł nim po lakierze. Często użytkownicy AIO o tym zapominają.
maciek-drummer Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Dzięki Panowie, tak więc zaopatrzę się w tri color, oczywiste jest dla mnie to że przed AIO pójdzie glinka
JacekKu Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 A długo to trzeba trzeć ? Czy tak jak glinką wystarczy ?
Tomek WRO Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 JacekKu, tak trzeba trzeć mocno do gołej blachy... No przecież takie środki wypracowuje się prawie do zniknięcia a potem tylko przeciera się MF
JacekKu Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Może nieprecyzyjnie zapytałem Chodzi mi o to, że na produkcie jest napisane: Sposób użycia: Nałożyc niewielką ilość środka na powierzchnię, dokladnie rozprowadzić i zaostawić na 1-2min. Pozostałości produktu zetrzeć ręczniczkiem z mikrofibry Zatem rozprowadzić to nałożyć na ściereczkę rozmazać i tyle. Tu koledzy piszą o twardej stronie tri colora więc jako beginner zasiało się u mnie ziarenko niepewności co i jak zrobić aby robota była dobrze zrobiona i nie na marne
Rekomendowane odpowiedzi