faraon3021 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Raczej to http://allegro.pl/niewidzialna-wycierac ... 19626.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Ten Unique to, to? Bo nic innego na allegro nie by mi się kojarzyło z czyszczeniem Kolega faraon3021, ma rację. Dzisiaj odbieram z poczty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 W takim razie i ja zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 ja od prawie 2 miesięcy mam Aquapela :-) daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Dobra to teraz pytanie: mam AG CGP i Unique. Czy mogę po użyciu CGP nałożyć Unique? w środku planuję tylko CGP Druga sprawa, czy po użyciu Unique jest problem z pracą wycieraczek? Zostają mazy, ślady, plamy, cokolwiek, czy jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 16 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Czy mogę po użyciu CGP nałożyć Unique? Tak czy po użyciu Unique jest problem z pracą wycieraczek? U mnie nie było żadnego problemu. Teraz "przesiadłem się" na Car-Lack 68 i jakoś bardziej mi podpasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 miskieusz napisał/a:Czy mogę po użyciu CGP nałożyć Unique? Tak Dzięki, zdam relację jutro i może po jakimś deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Hmm dobra mam pytanie odnośnie Unique. Nakładałem w ten sposób -> psik psik na MF -> pucu pucu szyba i teraz pytanie, na opakowaniu napisane ze należy zostawić na 30min ale dla mnie to środek na bazie alkoholu więc odparowuje błyskawicznie, zostawiać takie jakby smugi pod światło. Potem po tych 30minutach przetarłem ręcznikiem. Koniec? Mogę oczekiwać cudownego efektu, czy coś zepsułem? Bo w sumie to liczyłem, na jakąś magiczną poświatę +10 do odpychania wody a tymczasem nawet nie wiedziałem, że taki preparat położyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Hmm dobra mam pytanie odnośnie Unique. Nakładałem w ten sposób -> psik psik na MF -> pucu pucu szyba i teraz pytanie, na opakowaniu napisane ze należy zostawić na 30min ale dla mnie to środek na bazie alkoholu więc odparowuje błyskawicznie, zostawiać takie jakby smugi pod światło. Potem po tych 30minutach przetarłem ręcznikiem. Koniec? Mogę oczekiwać cudownego efektu, czy coś zepsułem? Bo w sumie to liczyłem, na jakąś magiczną poświatę +10 do odpychania wody a tymczasem nawet nie wiedziałem, że taki preparat położyłem robilem tak samo. powiem Ci ze jestem zadowolony. Ale aplikacja jest troche uciazliwa bo czasem te smugi zostaja i trzeba rzeczywiscie sie na machać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 robilem tak samo. powiem Ci ze jestem zadowolony. Ale aplikacja jest troche uciazliwa bo czasem te smugi zostaja i trzeba rzeczywiscie sie na machać Ok, to może nie zepsułem Się okaże przy deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Polecam nanosić Unique gąbkowym aplikatorem, już po chwili pojawia się mgiełka którą po 30min polerujemy (trzeba trochę siły w to włożyć). Aplikowanie MF jest uciążliwe, ponieważ MF dużo preparatu "wypija", a mało zostawia na szybie co prowadzi do tego, że po pojawieniu się mgiełki, widać miejsca gdzie trzeba dołożyć wycieraczki. Bo w sumie to liczyłem, na jakąś magiczną poświatę +10 do odpychania wody a tymczasem nawet nie wiedziałem, że taki preparat położyłem Preparat po wypolerowaniu już bardzo ładnie kropelkuje i odpycha wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Przyglądałem sie wczoraj aplikacji Unique-a i RainX-a dla porównania. Łatwością nałożenia i spolerowania "niestety" RainX nie odstaje, tylko masakruje Unique-a. O działaniu Kolega wypowie się za jakiś czas, kilka 50/50 na szybkach jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Po wielu próbach z różnymi metodami nakładania Unique też doszedłem do wniosku, że najlepsza jest, jak na razie, gąbka. Co do polerowania, to najpierw przecieram szybę ręcznikiem papierowym, a później gładką mikrofibrą do szyb. Trzeba się do tego przyłożyć, ale efekt jest OK. gruby_rs jak rozumieć to zdanie: niestety RainX nie odstaje, tylko masakruje Unique-a - niestety, czyli jest podobny, albo wręcz gorszy; masakruje - czyli jest łatwiejszy w aplikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 gruby_rs jak rozumieć to zdanie ok, troche wyszlo masło maślane . RainX oczywiście przepaść "in plus" vs Uniuqe - poleruje się jak wosk, Unique - krew, pot i łzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Raz na pół roku można się poświęcić. Ja psikałem na szybę, a później rozprowadzałem równomiernie gąbeczką. Po pół godz. polerowałem papierowym ręczniczkiem, a w rogach wytarłem MF. Szkoda tylko że owady nie spływają tak jak woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Panowie, a czy niewidzialna wycieraczka ogranicza w zimie zamarzanie szyby? przynajmniej w jakimś stopniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 18 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 W niewielkim stopniu tak , ale efekt NW widać szczególnie mocno przy odśnieżaniu/skrobaniu szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APC Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Dostałem dzisiaj paczkę z Unique. Pierwsza warstwa testowa poszła do kabiny prysznicowej Wieczorkiem wezmę się za szyby w aucie, ale na przednią szybę chyba nie będę nakladał. Za dużo opinii o późniejszych problemach z wycieraczkami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Jaki jest sens kupowania takiego produktu i nie polozenie go na przednia szybe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APC Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Nie masz chyba nic przeciwko temu że w swoim samochodzie przetestuję sobie ten preparat wg. własnych kryteriów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Absolutnie nic, pytam z ciekawosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APC Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Spoko, wiesz jak to jest. Na forum się czlowiek na czyta i potem się sam zastanawia. Zrobie boczne i tylną, zobacze jak to działa i jak wszystko będzie ok to wrzuce i na przód. Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Wieczorkiem wezmę się za szyby w aucie, ale na przednią szybę chyba nie będę nakladał. Za dużo opinii o późniejszych problemach z wycieraczkami itp. U mnie wycieraczki areo nawet lepiej zbierają, a kropelki wody fajnie uciekają, więc polecam tylko trzeba dobrze wytrzeć preparat i nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba!!! Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 witam jakiś czas temu miałem takie "cudo" i powiem szczerze że nie byłem zadowolony. niby fajnie wygląda bo ladne kropelki sie tworzą, jednak wystarczy że jakieś zabrudzenie z drogi sie dostanie na szybę i zaczyna się mazać, nie mówiąc jak jakieś soki z liści trafią na taką szybę. Poza tym przez tysiące małych kropelek wcale dobrze nie widać reasumując wolę dobre wycieraczki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Spoko, wiesz jak to jest. Na forum się czlowiek na czyta i potem się sam zastanawia. Zrobie boczne i tylną, zobacze jak to działa i jak wszystko będzie ok to wrzuce i na przód. Peace Luzno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi