maciek-drummer Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Przy jakiej prędkości woda zaczyna zjeżdżać z szyby po Ultra Glaco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batinta Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Przy grubych kroplach przy ok. 50km/h już ładnie lecą, a zaczynają się ruszać przy 45km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Czy ktoś używał SOFT99 - Glaco Mirror Coat Zero ? Jakieś opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki_m Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam, jak ściągnąć / zmyć niewidzialną wycieraczkę? Do każdej jest ten sam sposób czy też środek? Chodzi mi dokładnie o to jak chcę zaaplikować NW innej firmy, na szybę na której już miałem zaaplikowaną niewidzialną wycieraczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 @Luki_m jaka masz teraz NW co do zdjecia jej to AG CGP badz jakas pasta polerska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Pasta finiszowa albo cleaner dadzą sobie radę z większością niewidzialnych wycieraczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batinta Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Najlepsze do usunięcia starej NW to Duragloss NuGlass lub AG CGP że wskazaniem na ten pierwszy bo skuteczniejszy i ładnie pachnie.Do tego się nie narobisz jak przy pastach polerskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercenaryk Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 W dniu 26.12.2017 o 21:28, Gesiu_15 napisał: Czy ktoś używał SOFT99 - Glaco Mirror Coat Zero ? Jakieś opinie ? Użyłem jakoś jesienią. Przy aplikacji nie można żałować środka. Lusterko musi być całe pokryte taflą produktu. Na jednym lusterku przy dolnej krawędzi środek nie dotarł i zbierała się tam spływająca woda. Po zastosowaniu woda uciekała pięknie z lusterek, ale... Nie dotykaj lusterek po aplikacji. W jednym miejscu dotknąłem lusterko i już tam woda zostawała. I niestety przy kolejnym myciu zapomniałem, że mam coś na lusterkach i na bezdotyku ciśnienie z lancy zdjęło mi powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 W dniu 9.01.2018 o 08:50, KHOT napisał: Pasta finiszowa albo cleaner dadzą sobie radę z większością niewidzialnych wycieraczek. Prostaffowa do tej większości nie należy. Ani Wipe Out jej nie ruszył ani PB Professional Polish aplikowany ręcznie na finishowym padzie. Godzinę temu, mercenaryk napisał: na bezdotyku ciśnienie z lancy zdjęło mi powłokę Serio ? Ciśnienie zdjęło NW ? Albo źle położona albo lipne to glaco jak cholera..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercenaryk Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 29 minut temu, Strus napisał: Serio ? Ciśnienie zdjęło NW ? Albo źle położona albo lipne to glaco jak cholera..... To jest powłoka na lusterka w sprayu, nie NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Wybaczcie, źle doczytałem. Co nie zmienia faktu że chyba gra nie warta świeczki skoro ciśnienie ją zmywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batinta Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Za takie pieniądze środek od mycia do mycia nie godzien uwagi jak dla mnie. A na Prostafa tylko Duragloss Nu Glass ostatecznie CGP na padzie filcowym do szkła i najlepiej maszyną dla wygody. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Strus napisał: Wybaczcie, źle doczytałem. Co nie zmienia faktu że chyba gra nie warta świeczki skoro ciśnienie ją zmywa Zgadzam się. Preparat działa spektakularnie, ale każdy dotyk zmywa tą powłokę. Znajomy kupował i się zastanawiałem, skoro działa tak "fajnie" to czemu by tego nie nanieść na przednią szybę. Teraz już wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 @mercenaryk dzięki nie warto kupować nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercenaryk Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Generalnie może i warto, jedynie trzeba uważać na lusterka po aplikacji. Tutaj temat poświęcony produktowi. https://kosmetykaaut.pl/topic/7423-soft-99-glaco-mirror-coat-zero/?tab=comments#comment-367490 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 10 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 11 godzin temu, Strus napisał: Ani Wipe Out jej nie ruszył ani PB Professional Polish aplikowany ręcznie na finishowym padzie. Ręcznie to żadnej NW nie zdejmiesz. Trzeba pomachać trochę maszyną Ja z reguły biorę średnie pasty bo są nieco mniej tłuste jak finiszowe i łatwiej je się wymywa przed aplikacją NW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 49 minut temu, krd napisał: Ręcznie to żadnej NW nie zdejmiesz. Trzeba pomachać trochę maszyną Ja z reguły biorę średnie pasty bo są nieco mniej tłuste jak finiszowe i łatwiej je się wymywa przed aplikacją NW W prawdzie nie twardziela pokroju G1, ale niewidzialne wycieraczki o żywotności kilka miesięcy ściągałem ręcznie, też średnią pastą, tj. Meguiars UC. Twardym białym royal padsem. Pozostałości pasty bez problemu wymyte ipą, że nie było widać żadnych mazów na przedniej szybie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8844 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ja ze swojej strony, do usuwania NW mogę polecić SOFT99 GLASS COMPOUND Z. Bardzo skuteczny preparat i nie wymaga dużego wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Używał ktoś może Glaco Glass Compound Roll On pod NW ? https://www.soft99.eu/pl/niewidzialne-wycieraczki-i-srodki-do-szyb/128-glaco-glass-compound-roll-on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Podpinam się pod pytanie @Gesiu_15. W Black Friday m.in nabyłem to, ale nie miałem jeszcze okazji przetestować. Zanim przyszło miałem świeżo Glaco położone to trochę mi szkoda było, a że pogoda od tamtej pory temperaturą nie rozpieszcza to odkładam to w czasie do wiosny Generalnie mam tylko jedno pytanie, w jaki sposób rozpracowujecie ten środek? Na wszelkich instrukcjach jest napisane, aby stosować na czystą suchą szybę, natomiast na firmowych materiałach Soft99 rozpracowują ten preparat jak i Compound Z na mokro. Wstaw inne media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 I tak nic nie przebije Ceriglassa od CarPro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batinta Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ja jede na czystą przygotowaną wcześniej Duraglossem NuGlass i odtłuszczoną szybę dwie warstwy na krzyż podłużnymi ruchami i po 15 min poleruje. Po takiej aplikacji nie ma powodów do narzekania. Oczywiście mowa o Ultra Glaco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batinta Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Godzinę temu, Arkeolowy napisał: I tak nic nie przebije Ceriglassa od CarPro Tak się składa że Duragloss NuGlass ma bardzo podobny skład i ilość tlenku ceru a i cena sporo niższa.😂 Moc o wiele większa niż CGP. Robiłem testy na szybie od kilkunastoletniej pralki automatycznej z strasznymi złogami i zmatowieniami od wewnątrz.NuGlass poradził sobie z nimi znacznie szybciej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Generalnie mam tylko jedno pytanie, w jaki sposób rozpracowujecie ten środek? Na wszelkich instrukcjach jest napisane, aby stosować na czystą suchą szybę, natomiast na firmowych materiałach Soft99 rozpracowują ten preparat jak i Compound Z na mokro. Wstaw inne media Ja compound z lecę na czystą, suchą szybę i później zbieram mokrą mf to co zaschło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jaki przebieg wytrzymuje u Was Ultra Glaco ??? Ja położyłem je jakoś na początku grudnia, przejechałem około 2000 km i wydaje mi się że już przyklękła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi