kedar Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Nie mam żadnych problemów z NW Autoland. Nakładam po każdym myciu auta, ale krople uciekają porządnie dopiero od ok.80km/h ,przy 50km/h zaczynają się poruszać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 też zauważyłam, że tworzy się warstwa mgiełki po autolandzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogda Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Pytanie. Jaki kolor ma 4NANO CLEAR VISION? Jest przeźroczysty czy wygląda jak kawa z mlekiem? Nie używałem nigdy tego preparatu. Dziś odebrałem paczkę m.in. z 4NANO i ma kolor kawy z mlekiem właśnie. Tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Tak. Premium vision jest przeźroczysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogda Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Tak. Premium vision jest przeźroczysty. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jak tanio, bez użycia typowo detailingowych środków (do których obecnie nie mam dostępu, bo do sklepu daleko, a czasu, żeby jechać albo czekać na kuriera, brak) przygotować szyby do aplikacji Rain-X'a? Sama aktywna piana+mycie ręczne szamponem bez wosku nie wystarczy, jak rozumiem? Przemyć jeszcze szyby płynem do naczyń czy np. zaopatrzyć się w rozcieńczalnik ekstrakcyjny albo zmywacz silikonowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zaopatrzyć się w IPE (groszowe sprawy a i dostać raczej łatwo) BTW bo temat w sumie o tym, mam pod opieką kilka maszyn wolnobieżnych które pracują 24h na dobę, jak sądzicie jest sens oblecieć w tym szyby np właśnie rX'em? wycieraczki mechaniczne są tylko na szybie dachowej i czołowej, na bocznych i tylnych wycieraczek nie ma, a jak pada deszcz jednak troche to utrudnia prace operatorom. Szyby są prawie pionowe, ale prędkość przemieszczania nie przekracza 20km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 W sumie to rzeczywiście Popytam w paru punktach, a jak nie dostanę, to zostanie... teściowa dentystka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 podbije jeszcze raz bo może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie a moje pytanie umknęło (dwa posty wyżej jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 rain-x to nie majątek a różnica jakaś zawsze będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jaki repellent polecacie na ogrzewaną szybę forda? Fakt, że do zimy jeszcze daleko, ale chciałbym zawczasu nabyć odpowiedni, sprawdzony produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Nie wiem jak bedzie dzialal z ogrzewana szyba ale od zeszlej soboty moim nr 1 w kategorii łatwość aplikacji, kropelki i prędkość zrzutu wody jest Optimum Nano Wipes. Jak jeszcze osiagnie deklarowana trwałość to kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Swoop, G1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertras Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Pytanie odnośnie GTECHNIQ G1 + G2 ClearVision Smart Glass Jeżeli chodzi o szyby czołowe aplikacja jest 3xG1 + 1x G2. Na ile aplikacji szyb (czołowych) w przeciętnym samochodzie typu Golf, Astra wystarczy preparatu (2x100ml) ? Czy można osobno kupić G1 który zużywa się 3 razy szybciej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 ...Czy można osobno kupić G1 który zużywa się 3 razy szybciej ? Choćby u Mariusza http://showcarshine.pl/home/1002-gtechn ... -szyb.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Pierwszy raz mam na aucie jakikolwiek preparat hydrofobowy (akurat jest to RainX) i mimo że jestem w początkowej fazie testów, stwierdzam, że hydrofobowość jak najbardziej jest, krople pozostawiają bardzo delikatne ślady po wyschnięciu, ale możliwość ich zrzutu jest taka se. Dopiero jak się jedzie te 90-100 jest wporzo. Ludzie piszą, że już przy 60 powinny uciekać w popłochu. I pytanie - czy wartałoby przetrzeć przy kolejnym myciu szyby IPĄ i nałożyć jeszcze jedną warstwę? Nie będzie tak, że to zmyję i po prostu nałożę na nowo? W końcu IPA jest głównym składnikiem NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ja Ci powiem jak ja robiłem. Płyn do szyb->ipa->rainx. nakładałem go płatkiem kosmetycznym (ruchy pionowe) i działa mi od ~60km/h. Miałem podobny problem na drugim aucie więc znowu użyłem płyn do szyb i rainx położony pionowo i problem zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 W drugim przypadku bez IPy po drodze? Tę drugą warstwę nałożyłbym po całościowym umyciu auta szamponem bez wosku (używam czerwonego Sonaxa), w takim przypadku nawet nie używam płynu do szyb, tylko osuszam auto fibrą przeznaczoną tylko do szyb. Co do nałożenia drugiej warstwy jestem raczej pewien, tylko pytanie, czy sam Clin do doczyszczenia dla pewnosci wystarczy. U Ciebie taka kombinacja ile już siedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Bez. No ja robiłem to przy okazji mycia w naszym stylu Zawsze przelecę sobie szybki płynem. Kurde nie pamiętam dokładnie kiedy cała akcja się odbywała ale napewno ponad miesiąc temu i działa jak powinna Jak nie masz niczego innego to użyj Clina i połóż. Zawsze to nowe cenne doświadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dedykowanego samochodowego płynu do szyb niestety nie posiadam, poza Carso Optica, który dostałem na SKP za przegląd rejestracyjny. Płyn domywa lepiej niż domowy, ale zostawia taką przezroczystą powłokę (że niby nanocząsteczki), którą trzeba trochę dotrzeć. Nie chcę czegoś takiego na szybach potraktowanych NW. Jeszcze pomyślę, ale chyba zastosuję takie rozwiązanie, RainXa mam jeszcze od cholery po dwóch autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Moim zdaniem to prędkość przy której uciekają krople zależy w dużej mierze od samochodu i naporu powietrza na szybę czołową. U kolegi w Cruze na G1 jest to około 60 km/h, a w moim 308 70km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 U mnie na zdrowym RainX w Vectrze C startują ok 50km/h już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedwayFan Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Ja przy ostatnim woskowaniu auta (Collinite 476),zrobiłem test i na tylną szybę nałożyłem cieniutką warstwę wosku.Szyba przed całym zabiegiem była oczywiście umyta(z resztą jak całe auto,ręcznie) następnie użyłem Megsa glass cleaner oraz nierozcieńczoną IPE nałożyłem na pół tylnej szyby żeby mieć porównanie.Polerowanie,szybki test z wodą i postanowiłem zrobić wszystkie szyby i lusterka,na początku bałem się że moą się robić mazy i refleksy przy jeździe nocą ale nic takiego nie zauważyłem.Porównania do RAINixa nie mam ale po co mi osobny środek na szyby skoro taki długodystansowiec jak Colli daje radę ze świetnym rezultatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Nawet taki trwały wosk jak Colli umywa się przy dedykowanych preparatach do szyb. Spróbuj rainxa i zobaczysz kolosalna różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Koledzy. Na ile szyb w średnim aucie (a4 czy a6) wystarczy zestaw G1+G2 po 30ml? Wcześniej krd pisał, że 15ml. Rozumiem, że to przy warstwowaniu? Tak krótko licząc, kupując zestaw 30ml aplikacja na szybę kosztuje ok 35zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi