rickson Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zostało mi 1/4 malej butelki G2 (G1 poszlo całe). Fakt, mogłem ją zużyć do końca ale w sumie jakoś sobie poradziłem. Szczerze - myślałem że będzie gorzej Co warto dodać, Wycieraczki nie przeskakują ani nie smużą. Wszysko ladnie ucieka z szyb. Polecam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ktoś pisał wcześniej, że G2 to IPA. Prawda to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ktoś pisał wcześniej, że G2 to IPA. Prawda to ? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 http://www.detailingworld.com/forum/showthread.php?p=2478961 g2 is ipa Praktyka pokazuje to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No to mnie zaksoczyłeś Jutro robię w garażu dochodzenie i test laboratoryjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 dzinkis ... :baseball: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Jutro robię w garażu dochodzenie i test laboratoryjny Nie ma potrzeby, na DW mozna przeczytac z pierwszej reki, ze to IPA EDIT: No tak, nie zauwazylem linka Evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gtechniq Mike Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Również tutaj pisałem że to IPA i można go zastąpić G2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuci5 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Super. Bardzo dziękuje, za konkretne wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 a oto mój zajebiście amatorski film przedstawiający Aquapel, już ponad pół roku po nałożeniu, a szyba na filmie ogólnie rzecz biorąc brudna jak coś tam widać, działa! zaczyna przy >70km/h a >90km/h nie ma zmiłuj do tego jeśli szyba jest czysta, działanie rzecz jasna jeszcze lepsze już przy mniejszych prędkościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Gtechniq G3, przygotowanie G4 , 6 tygodni... kropelki ładnie uciekają już od 45-50 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek_r Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Gtechniq G3, przygotowanie G4 , 6 tygodni...kropelki ładnie uciekają już od 45-50 km/h Jak oceniasz G3 w porównaniu z Rain-X? Czy po "przejechaniu" wycieraczkami występuje efekt chwilowego pogorszenia widoczności -pajęczyny/smużenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 kropelki ładnie uciekają już od 45-50 km/h Ostatnio nałożyłem w toyocie 3 warstwy rain-x i od 50km/h też zaczynaja już jechać,także Teraz sprawdzenie ile wytrzyma,a w touranie położę 4nano PV i porównam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jak oceniasz G3 w porównaniu z Rain-X? Ujmę to tak: G3 budzi we mnie większe zaufanie, niż produkt obecnie oferowny poniżej 20 zł w marketach - ale na świeżo zaaplikowanych wątpię żebyś zobaczył różnicę - w kwesti uciekania kropelek oczywiście. Apliakcja na plus dla G3, tylko cleaner G4 mi nie podchodzi, do starcia tylko na mokro... Czy po "przejechaniu" wycieraczkami występuje efekt chwilowego pogorszenia widoczności -pajęczyny/smużenia? Przez ułamek sekundy tak, ale zupełnie nie przeszkadza. Szyba grzana z pajęczynką - bez zarzutu...( za to RainX potęgował rozpraszanie świateł latarni i innych aut na tej pajęczynce, podczas pracy wycieraczek) 50km/h też zaczynaja już jechać, Spoko trochę to wszystko zależy od aerodynamiki samochodu, kierunku i siły wiatru itp - ale jeśli "wycieraczka" działa od ca 50km/h to jest miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 dzisiaj duet PA LACRIMAS SIO2 Quartz Crystal Glass Polish + G3 na przednią szybę i boczne przednie. Z PA na maszynie pracuję się bardzo dobrze. Ze ścieraniem G3 nie było problemów, najpierw lekko papierem zebrałem większość z wierzchu i potem szmatką ładnie zeszła reszta samochód sobie odpoczywa w zamknięciu i rano wyjazd i mam nadzieje, że będzie deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ujmę to tak: G3 budzi we mnie większe zaufanie, niż produkt obecnie oferowny poniżej 20 zł w marketach Zawsze możesz kupić Rain-X np. w sklepie swisvax za 75PLN jeśli to podniesie walory produktu Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Marian_K, Swissvaxy, mają nową formułe RainX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Marian_K, Swissvaxy, mają nową formułe RainX Może i nowa formuła, ale w sklepie nie ma o tym ani słowa Poza tym chodziło mi tylko o to, że argument ceny to żaden argument, zwłaszcza dla gruby_RS - tak mi się przynajmniej wydawało Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Poza tym chodziło mi tylko o to, że argument ceny to żaden argument, zwłaszcza dla gruby_RS - tak mi się przynajmniej wydawało Wiem, wiem... zakumałem - moje wtrącenie było apropo. btw. Dla niektórych cena jest wyznacznikiem jakości. Często-gęsto idzie to w parze, ale od każdej reguły są wyjątki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ujmę to tak: G3 budzi we mnie większe zaufanie, niż produkt obecnie oferowny poniżej 20 zł w marketach Zawsze możesz kupić Rain-X np. w sklepie swisvax za 75PLN jeśli to podniesie walory produktu Pozdr. Albo producent robi z nas kpiny, skoro różnica w cenie wynosi kilkaset procent, albo są różne "linie" produktu, dla różnego tzw "targetu". A RainX-a już nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 gruby_RS, mam buteleczkę ze sklepu SV, jeszcze jak praktycznie nie był on dostępny w Polsce, i mam również "naszą" partię, tak że jak tylko będą warunki jąkąś 50 wykonam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jak tylko będą warunki jąkąś 50 wykonam. ...będzie ciekawy test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
111mishi111 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jest możliwe że test pokaże różnice. Niedawno dowiedziałem sie od pewnego przedstawiciela że wódka którą producent daje do supermarketów jest gorszej jakości od tej dawanej do mniejszych sklepów (oczywiście mówimy o tej samej marce wódki). Więc może i w tym przypadku okaże się "ze to nie to samo"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Tworek, z wielką chęcią chciałbym zobaczyć taki test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Albo producent robi z nas kpiny, skoro różnica w cenie wynosi kilkaset procent, albo są różne "linie" produktu, dla różnego tzw "targetu". Albo sprzedawcy mają różne marże, albo swisswax ma jeszcze ze "starej" dostawy (jak nie Rain-X nie był jeszcze dostępny w Polsce), albo... można sobie po gdybać...A RainX-a już nie używam Jakiś "pechowy" jesteś jeśli chodzi o powłoki do szyb, bo z tego co czytam forum, to do wszystkiego masz jakieś "ale" albo szybka w zielonej strzale jakaś specyficzna Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi