Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod duraglos #111(sealant) na zmiane z DJ purple haze(wosk) SONUS PAINTWORK CLEANSER to bedzie dobry wybór?czy jednak dedykowane pod sealant i wosk powienienm zakupic?dodam ze na celaner pojdzie jakies AIO pewnie AG SRP.

Opublikowano

Rewelacja. Przynajmniej w moim przypadku. Co prawda VHG wypracowywane maszynowo, ale nadaje pięknej głębi. Wosk położony w październiku jeszcze minimalnie się trzyma. W najbliższą sobotę czeka mnie pierwsza w tym roku walka z lakierem. Planowałem zakupić pete's lub nattys na VHG ale odpuściłem.

Dodam na marginesie iż moje auto nie jest ani ciemne ani jasne - błękitne...

Wpadnij w sobotę do Bstoku to sam ocenisz :)

Borek123, fajnie. Bo CK VHG to bardzo dobry cleaner.

...a przy okazji glaze :) Świetnie wyciąga kolor a przy okazji maskuje (zciera) rysy

Opublikowano

Mam tester VHG po 3 aplikacjach (1x seicento, 2x cordoba) ubyło 1/4 opakowania. Nakładane rotacją z czarnym waflem 3m.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie niedługo będzie kładziony wosk PB Red. Mam dylemat na razie co dać pod niego, czy SRP Czy Autobrite cheery AIO? Dodam, że konfiguracja będzie taka. UC, IPA, i właśnie dylemat co tu dać, co da mi najlepszy efekt i się zgra i na to RED.

Pozdrawiam

Opublikowano

A czy pb POLISH WITH CARNAUBA WAX nadaje sie jako cleaner pod BH? Bo plan jest taki odswierzenie UC->IPA-> i tu nie wiem czy nic czy ten PB->BH-> nattys blue.

Niby na blue pisze ze przed mozna uzyc POLISH WITH CARNAUBA WAX tylko czy nadaje sie pod BH? Kompletujac paczke zapomniałem dorzucic jakiegos typowego cleanera..

Opublikowano

Czy paste nabłyszczającą firmy Diamondbrite DIAMOND CUT możemy zaliczyć do cleanera? Kupiłem dziś go w Piotrze i Pawle, na etykiecie piszą że jest preparatem czyszcząco nabłyszczającym, usuwa mniejsze rysy, skazy, przebarwienia itd, czyli ma lekkie właściwości ścierne. Lecz jak nabłyszcza to nie jest AIO ? Co do czyszczenia pewnie zawartość acetonu i spirytusu mineralnego na plus. Jakie są wasze spostrzeżenia ? Koszt 23zł/250ml do super tanich nie należy :)

Opublikowano

Diamondbrite to pewnie coś jak sonax, autoland lub może ciutke lepszy, lepiej dołożyć do chociażby r222 czy srp :) Przetestuje to zobacze co jest warty, czas pokaże :o

Opublikowano
u mnie PB Blue bardzo dobrze dogaduje się z SRP ;)

Na nowym SRP tez bedzie dobrze wspolpracowal? Ile mniej wiecej siedzi taka kombinacja na lakierze? :)

Opublikowano

jak z nowym to nie wiem, na aucie garażowanym 1 warstwa SRP + 1 warstwa PB Blue siedzi około 5 tygodni już i ma się nieźle, ale to będzie zależeć od wielu czynników

Opublikowano

No to ciekawe połączenie :) Będe musiał spróbować, może nawet z nowym SRP. Może ktoś jeszcze się wypowiedzieć o takim połączeniu? :)

Opublikowano
mial ktoś styczność z firmą Blackfire ? konkretnie Gloss ENHANCING POLISH

To raczej nowość na polskim rynku więc ciężko będzie :) Ale może Mariusz z showcarshine już coś wie ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Doniek, nie wiadomo. Niby ulepszony, ale dalej w sprzedaży równoległej :o

Opublikowano

Ktory sprawdzi się lepiej w takim razie w tym zestawie: UC->IPA-> PB PP / PP2 -> PB NB. Caly czas myslalem nad BH na miejscu cleanera, ale ostatnio na forum dostalem odpowiedz ze on jest raczej zbedny w tym zestawieniu. Lakier nie mial korekty, a zalezy mi na maksymalnym usunięciu rys.

Opublikowano

Mam takie pytanie odnośnie cleanera. Otóż nie będę wykonywał żadnych korekt lakieru, ponieważ nie mam na razie do tego sprzętu, więc czy po glinkowaniu jest sens w nakładaniu jakiegoś cleanera przed Colli 476? Chciałbym żeby to poleżało na aucie więcej niż 2-3 tygodnie więc ewentualnie jeżeli warto dać cleaner to jaki będzie dobrze współpracował z tym woskiem (w tym temacie znalazłem CLEARKOTE VANILLA HAND GLAZE i DURAGLOSS PreCleaner #652)