Syrio Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 @CAR CRAZY ja mam taką obserwację po zabawie tym cleanerem fireball: auto miało one step 1,5 roku temu, przejechało 30 tyś km. Lakier nie jest idealny, auto jest do wszystkiego, ciężko z czasem na porządną koretkę. Mam jakieś delikatne ryski i jeden defekt, na dole, przy drzwiach, który zrobiła córka zabawką przy wsiadaniu. Na codzień tego nie widać, jest w takim załamaniu, że nie boli oczu a żeby to usunąć trzeba pomalować element. Nie ma to sensu. Zarówno ten defekt jak i ryski kryją bez problemu woski, nawet taki colli czy BH DSW, które nie są żadnymi tytanami krycia niedoskonałości. Ale po dekontaminacji, wymyciu na koniec ADBL Shampoo PRO i wjechaniu do garażu te wszystkie rysy, swirle i ten defekt wyszły w lampie. Wydaje mi się, że te cleanery faktycznie czyszczą lakier porządnie. Tafla jest raczej efektem, niż celem. I masz rację, że pewnie na aucie po korekcie, ze świetnym lakierem trudno jest uzyskać taką taflę, bo on sam w sobie, gładki zrzuca moment. Dla mnie taki cleaner jest super rozwiązaniem, jak ktoś mieszka w bloku to skrócenie czasu pracy o te godzinę czy nawet półtorej pozwala na częstszą zabawę z twardym woskiem/czymś w sprayu. Wiadomo, jak ktoś chce porządnie oczyścić, usunąć oksydacje, popracować nad swirlami to nie ma bata - lekkościerny cleaner i pad mikrofibra/gąbka w ręce i ćwiczymy biceps. 1
ghost Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 21:45, Syrio napisał: Przy AB Wax Off było chyba tak, ze deklarowanie stężenie i czas nie były wystarczające, żeby dać pożądany efekt Lakiery są na prawdę różnej jakości, myślę, że AB podał wartości ogólnie bezpieczne. Natomiast jeżeli ktoś przekroczył czasy i stężenia i na lakierze "ekologicznym" zrobił sobie szkodę, wtedy AB umyłoby ręcę twierdząc, że nie zastosowano się do instrukcji. W dniu 1.09.2019 o 21:45, Syrio napisał: showcarshine cenię sobie właśnie za to, że sporo sami testują Ja też i nie tylko za to, w zasadzie każda kwestia od obsługi klienta po realizację jest wzorcowa W dniu 3.09.2019 o 01:02, CAR CRAZY napisał: Swego czasu robiłem test gdzie próbowałem po korekcie wymyć lakier wszystkim co miałem pod ręką: od różnego rodzaju wipe out-ów, po kwasy , kończąc na produktach zasadowych. Tafli nie udało się osiągnąć. To samo zaobserwowałem. Nawet przy polerowaniu lamp papierami wodnymi. Jadąc grubymi gradacjami tafla. Ale pod koniec pracy po P3000 gdy powierzchnia się robi gładka woda ucieka aż miło. Nie było tu żadnej chemii pomiędzy papierami a tylko zmiana ziarna. Gładka powierzchnia zrobiła swoje
peciu Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 @CAR CRAZY Kiedy będzie dostępny wolfgang uber rinseless wash? 1
Pyotrazz Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Witam. Będzie dostawa Moonlight'a w najbliższym czasie?
cha0s Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @Pyotrazz ostatnio też o niego pytałem. Ponoć 1-2 tygodnie jeszcze. 1
Webster88PL Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 @CAR CRAZY macie zamiar wprowadzić na sklep fibry z WaxPro lub The Rag Company?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 @Webster88PL Napisz na PW którymi modelami jesteś zainteresowany. Jakiś czas temu testowaliśmy sporo z tych firm i w większości przypadków w swojej ofercie mamy odpowiedniki tych samych mikrofibr. Nie wykluczam wprowadzenia, ale też nie chcę dublować produktu który będzie się różnił tylko etykietą. Jeżeli masz pytania to śmiało pisz
Tomas-sg Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 @CAR CRAZY planujecie dostawe Meguiars no rinse galonowa butle ? Tak samo ech2o w bańce też bym chętnie zobaczył
ghost Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 @CAR CRAZY już dawno testowałem Tac System All In One pastę do one stepów. Ale w testach cięła dużo mniej niż polishe. W sumie to nawet mniej niż Koch chemie M2! Kupiłem świeżo od razu po wejściu na nasz rynek. Myślałem, że tak ma być ale teraz zobaczyłem to Czy z moją pastą jest coś nie tak czy one ogólnie tak mają, że nie mają ochoty ciąć choć wypracowują się pięknie?
Arkeolowy Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 @CAR CRAZY Mariusz kiedy będzie dostępny tac shinee wax?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 @ghost mam takie same odczucia to Ty... niestety TAC Korea twierdzi że wszystko jest ok i tak powinno być. Podobna sytuacja z Total One Essential też nie mogę dogadać się z aktualną wersją pasty, mam wrażenie że pierwsze wypusty to była całkiem inna pasta - tak samo TAC Korea twierdzi że wszystko jest ok i to my mamy problem z użyciem... @Arkeolowy prawdopodobnie dopiero na wiosnę 2
Webster88PL Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 @CAR CRAZY a ta pasta Total One Essential to nie jest odpowiednik takiego Essence czy Primera?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 W dniu 15.02.2020 o 07:49, Webster88PL napisał: @CAR CRAZY a ta pasta Total One Essential to nie jest odpowiednik takiego Essence czy Primera? Jak tylko wyszła to robiłem test z Essence i TAC dawał lepsze cięcie i lepsze hydro, ale w pracy była bardziej sucha i po wypolerowaniu bardziej tępa. Ogólnie robiła bardzo dobre wrażenie, po ostatnich dostawach nie mogę się z nią dogadać, nie robi nic co robiła wcześniej. TAC olewa sprawę to i ja odpuściłem (aktualnie nie polecam Total ONE Essential)
vhs Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 @CAR CRAZY wiadomo kiedy będzie dostępny ArtDeShine Graphene Detailer ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 @vhs Powinien być pod koniec przyszłego tygodnia... 1
Tomas-sg Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @CAR CRAZY Aenso już od dawna w sklepie czy jest to nowość ? Bo w sumie wcześniej nie zauważyłem tylko pytanie czy to moje gapiostwo czy moze jednak nowość ?
Birkhof Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @CAR CRAZY Aenso już od dawna w sklepie czy jest to nowość ? Bo w sumie wcześniej nie zauważyłem tylko pytanie czy to moje gapiostwo czy moze jednak nowość ? Ze 3-4 miechy juz jest chyba 1
Tomas-sg Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Birkhof napisał: Ze 3-4 miechy juz jest chyba Gapa 1
Moderator Streat Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @Tomas-sg 3 godziny temu, Birkhof napisał: Ze 3-4 miechy juz jest chyba chyba nawet dłuzej
rafalk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Czy planujecie wprowadzić d sklepu polerki Evoxa?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 8 godzin temu, rafalk napisał: Czy planujecie wprowadzić d sklepu polerki Evoxa? A którą jesteś zainteresowany ?
rafalk Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 @CAR CRAZY hdx8 mkII Tylko nie już zaraz, jest w planach
Swift Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 @CAR CRAZY kiedy można spodziewać się TAC SYSTEM SHINEE WAX?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 17 godzin temu, Swift napisał: @CAR CRAZY kiedy można spodziewać się TAC SYSTEM SHINEE WAX? Mam zarezerwowane i miały być w tym tygodniu..... nie było więc liczę że po weekendzie dojadą 1
mancini Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 Niedawno kupowałem u Was ArtDeShine NGPS i pływają żółte grudki, normalne to czy coś z produktem "nie halo"
Rekomendowane odpowiedzi