Skocz do zawartości

[Lublin] Spotkania regionalne

Big

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmawialiśmy o fusso i nie po bawiliśmy się Koch fse. Poniżej fusso a na nim koch. Fajny detailer. Starego kamienia nie ściąga, cudów nie robi. Szybki śliski ładnie pachnie i look jest bardzo dobry.

Jak sie sprawuje Lex?

@Birkhof 6 miesięcy i 1600km bez awarii 🙂 Świetne auto do miasta, bardzo płynne, świetnie wykończone, bardzo zrywne ale nie szybkie. Co ciekawe zawieszone jest jak na toyotę raczej twardo. W cenie z rocznika bomba, po cenniczku bym nie kupił. ~6.8l/100 przy średnim dystansie 2km. Bardzo mały bagażnik. W środku przestrzenne. Mega zwrotne i poręczne, łatwe do wyczucia i nienapompowane. Samochód z tyc które uczą cię jeździć spokojnie - sam częsciej przestawiam go w eco niż sport. Z wad to dokładane w salonie czujniki parkowania strasznie drą japę, dużo w nim pikania jak się wąsko parkuje 😉Jakoś w detalu - mega. Dywaniki, wentyle, takie detale są z najwyższej półki. W kontekście forum - na aucie lakier ceramiclear. Sprawia wrażenie świetnej jakości. Najlepiej polakierowane auto jakie widziałem ale nie widziałem dużo 😉

@Birkhof 6 miesięcy i 1600km bez awarii Świetne auto do miasta, bardzo płynne, świetnie wykończone, bardzo zrywne ale nie szybkie. Co ciekawe zawieszone jest jak na toyotę raczej twardo. W cenie z rocznika bomba, po cenniczku bym nie kupił. ~6.8l/100 przy średnim dystansie 2km. Bardzo mały bagażnik. W środku przestrzenne. Mega zwrotne i poręczne, łatwe do wyczucia i nienapompowane. Samochód z tyc które uczą cię jeździć spokojnie - sam częsciej przestawiam go w eco niż sport. Z wad to dokładane w salonie czujniki parkowania strasznie drą japę, dużo w nim pikania jak się wąsko parkuje Jakoś w detalu - mega. Dywaniki, wentyle, takie detale są z najwyższej półki. W kontekście forum - na aucie lakier ceramiclear. Sprawia wrażenie świetnej jakości. Najlepiej polakierowane auto jakie widziałem ale nie widziałem dużo

A co tam masz za silnik i jaki to rocznuk. Rozgladam sie wlasnie za hybryda CT ale tam byly jakies lifty po drodze?

@wojciechch z własnego doświadczenia wiem, że wieczorami jak nie ma kolejek to prawie nigdzie się nie czepiają. A na pewno tam gdzie kolega @macmel pisał albo na bursaki 19 koło motokasi, ochrona jest spoko i pozwalają sobie spokojnie myć. Aby kolejki nie było. 

• 2 tygodnie później...

@analyzatorwłaśnie miałem Ci wczoraj pisać czy coś będziesz mył, ale troche za późno się ogarnołem. A o której by Ci pasowało dzisiaj? Mam coś co Ci się spodoba, ja wczoraj już testowałem 🙂 

@pablo15005 @Sebalbn narobiłem smaka i nie odpowiedziałem. Byłem przelotem na szybkie, sorry. Pierwszy piątek nam odpada z okazji okazji to może pierwsza sobota czy niedziela?

• 2 tygodnie później...

Siemano Lublin. Żyjecie tam¿ Może w ten weekend coś podziałamy? Ja się wstępnie szykuje na przygotowanie do zimy więc trzeba będzie wyciągnąć jakiś kaliber i spróbować zmyć z lakieru te wszystkie detailery :----)

Nie pisałem nic bo ostatnie 2 tygodnie w biegu i jeszcze sezon na przeziębienia... U mnie już umiera ten HoW sapphire i już myśle czym go oblecieć, żeby te 4 miechy posiedziało, chyba padnie na BH DSW. Ty widze też wysmalcowałeś 🙂 I jak odczucia tych wosków ? Docieranie/aplikacja ? Leciałeś na ten cleaner od BH ? 

2 godziny temu, Sebalbn napisał:

Nie pisałem nic bo ostatnie 2 tygodnie w biegu i jeszcze sezon na przeziębienia... U mnie już umiera ten HoW sapphire i już myśle czym go oblecieć, żeby te 4 miechy posiedziało, chyba padnie na BH DSW. Ty widze też wysmalcowałeś 🙂 I jak odczucia tych wosków ? Docieranie/aplikacja ? Leciałeś na ten cleaner od BH ? 

Pół maski na cleanerze BH, pół saute, razem 10 test spotów 🙂User experience wygrywa angelwax i daleko daleko nic. Zapach miazga, smalcowanie jakbym olejkiem samochód nacierał, docieranie siłą woli, wydajność nieskończona 🙂 BH oba też super, wskazanie na finisa bo dużo natury i fajnie mięknie pod aplikatorem. DSW bezproblemowe - ćpach i jest. Carchem aplikacja słaba, suchawy, docieranie okej, fusso ja z nim nigdy nie mam problemu. Wygląd, lakier trochę odświeżony to nie widać dużej różnicy. Wszystkie świetnie włączajac fusiaka.

Zdrówka, może kolejny weekend? Żona mówi że jej brudne i faktycznie, jest co myć.

dorzucilem foto i jaram się jak śmieci w kominku 😉 to już rok jak ostatnio miałem okazję tak ogarnąć auto 

IMG_20191112_081041.jpg

• Super 1

No wygląda na prawde pięknie na zdjęciu, moge się domyślać jak wygląda na żywo 🙂 Angelwax zawsze klasa, tak jak i BH. Jeżeli pasuje Ci sobota to jak najbardziej jestem za😙 Kurde też szukam jakiegoś garażu w swojej okolicy ale ciężko coś sensownego znaleźć. A taki garaż pod blokiem, że auto na lusterka wchodzi to troche strzał w kolano... Ale lepiej taki niż żaden z jednej strony. 

• 3 tygodnie później...