dawid.zu Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ja bym proponował umyć wstępnie mocną pianą później ręcznie jakiś ludwik i powinno go ściągnąć całkowicie a później cleaner i wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wszyscy zachwycają się Soft99 Fusso a nikt nie chwali/dostrzega The King Of Gloss. Mam na aucie i wg mnie jest super. Pięknie szkli lakier, wodę odpycha praktycznie niezmiennie od października. Lakier bez korekty i jakiegoś specjalnego przygotowania. POLECAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Arek, jakiś cleaner był pod nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Arek, który masz? Do jasnych czy ciemnych kolorów? Chce kupić do czarnego. Już go miałem w ręce w sklepie, ale na razie odpuściłem. Spokoju mi nie daje i chyba jednak kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virllix Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Przydało by się 50/50 King of Gloss i Coat 12. Mnie ciekawi jeszcze jak zachowuje się Water Block i Mirror Shine od Softa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie było żadnego cleanera. Mam wersję do ciemnych lakierów bo mam czarne auta. Water Block jak na razie jest fajny ale alpikowałem go dwa tyg temu więc nie ma co się podniecać natomiast mirror shine, efekt po aplikacji wymiatał ale trwałość dużo gorsza niż King Of Gloss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 A czy można dostać gdzies tester tego Fusso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.zu Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jesli chodzi o trwałośc,odpychanie wody,szklistość i odpychanie kurzu to w co lepiej zainwestować w KK1000P czy Fusso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.zu Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jesli chodzi o trwałośc,odpychanie wody,szklistość i odpychanie kurzu to w co lepiej zainwestować w KK1000P czy Fusso? Mam FK i jakoś nie chce ze mną współpracować teraz planuje kupić Fusso może z nim mi się uda złapać kontakt a tak to myślę że oba raczej na jednym poziomie i swoją rolę spełniają, czytaj bo jest w cholerę o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Też mam FK i jakoś nie jestem pewien czy on dalej jest na aucie od listopada.Po paru tygodniach od nałożenia nic już nie kropelkowało.Czy to oznacza,że go tam już nie było?Przez zimę wspomagałem go Sonaxem BSD.Po aplikacji auto fajnie kropelkuje,ale czy FK jest jeszcze pod nim....? Po drugie moim zdaniem FK przyciaga kurz.Chyba,ze coś zawaliłem.Dlatego pytam o jakąś alternatywę. Mam na oku jeszcze taki zestaw z Duraglossa: DG #652+DG #601 i na koniec DG #111. Podobno też trwały i dość fajnie odpycha kurz.Zaletą są testery. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 FK Hi Temp to jeden z lepszych tanich sealantów.Wymaga jednak staranności przy aplikacji. jesli kilka tygodni po nałożeniu nie masz kropelek to żle go nałożyłeś.Zdziwiony jestem przyciaganiem kurzu przez Fk. napisz może w jaki sposób aplikowałeś Hi temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Nałozyłem na aplikator i kolistymi ruchami najpierw na maskę i błotniki.Po nałożeniu na drugi błotnik zacząłem ścierać wosk na masce itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Moja wina. Przepraszam. Miałem zapytac raczej o cykl przygotowania podłoża pod ten wosk, bo tej sprawa najwazniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Mycie,osuszanie DG#561(tylko to miałem) i FK1000 Ale na masce samochodu słuzbowego zrobiłem test.Na jednej połowie przed połozeniem FK powierzchnię wyczyściłem DG#652,a na drugiej tylko IPA.Efekt podobny jak opisywałem wcześniej. Jeśli chodzi oróżnicę wizualne to lakier po IPIE bardziej jakiś tępy.Poza tym wytrzymałośc podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ja i kilku znajomych bardzo chwalimy sobie ten wosk. Do tego stopnia,że po okresie testów każdy kupił sobie dużą puszkę.Nakładaliśmy go na auta pod koniec pazdziernika,w te bardzo ciepłe dni. Auta-czarne,szare,żółte. Po dokładnym umyciu bardzo dokładne odtłuszczenie zmywaczem do silikonu,auta w słońcu dokładnie wysuszone. Wszystko robiliśmy pod chmurą,na osiedlowym parkingu.Nakładalismy po 3 warstwy. Po nałożeniu każdej daliśmy woskowi popracować.Czyli nie było polewania wodą,quik detailerem. Wosk musi zrobić to,co do niego należy czyli dobrze sie utwardzić. Odstęp między kolejną warstwą wynosił 24-48 godzin.W zimie wspomagany jest quik detailerem FK 425. I to wszystko. To połączenie na tych autach wygląda świetnie,daje to, o co nam chodzi. Mokry,ostry błysk i dużą śliskość. W zimie lakier zapchał się brudem,wystarczyło autka wymyć i wspomóc quik detailerem. Reasumując. Podłoże pod ten wosk musi być dokładnie odtłuszczone i suche a on sam musi mieć czas na utwardzenie. I to wszystko czego potrzebuje. Nadal uważam,że jest to bardzo dobry i trwały produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ja tam colliego aplikowałem w listopadzie i wspierany QD pro detailer leży do dziś..yeż się zapycha ale po myjni jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Howard66 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam.Auto cały czas pod chmurką. Zależy mi na trwałym wosku który posiada również walory estetyczne więc tutaj w grę wchodzi chyba wosk naturalny.Najlepiej taki do którego nie przylega szybko brud i kurz.Czy Zymol titanium będzie tutaj kompromisem ? Czy może ktoś poleci coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek1474 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A co myślicie na woskiem z Shiny Garage? Nie wiem czy nie pokusić się i nie kupić całego kompletu kosmetyków z tej firmy. Tylko pytanie jak z jest z jego trwałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Są testy, czytaj i czekaj. Ja jestem z niego zadowolony, ale na pewno zimy nie przezyje. Na lato jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godles52 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wojtek, w dziale testy, jest test wosku SG, co prawda za wczesnie jeszcze by oceniac trwalosc. Jak zalezy Ci na trwalosci do standardowo Colli 476, FK, albo moze cos Fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Który wosk dłużej polezy z Duragloss 652,.. Collinite 476s, Finish kare 1000P czy fusso coat 12 months do Ciemnych lakierów, kolor czarny...I Która pucha starczy na dłużej? Dodane po 20 minutach 43 sekundach: Re: Jaki wosk na zimę ? FK juz miałem :-) ale mała puszkę :-) teraz szukam czegoś wiekszej puszczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 FK juz miałem :-) ale mała puszkę :-) teraz szukam czegoś wiekszej puszczce?na fk zauważyłem że kurz przyciąga do czarnego lakieru ale chyba to normalne sam. nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Który wosk dłużej polezy z Duragloss 652,.. Collinite 476s, Finish kare 1000P czy fusso coat 12 months do Ciemnych lakierów, kolor czarny...I Która pucha starczy na dłużej? Dodane po 20 minutach 43 sekundach: Re: Jaki wosk na zimę ? FK juz miałem :-) ale mała puszkę :-) teraz szukam czegoś wiekszej puszczce? hmm śmiało spróbuj Fusso coat 12 months nie będziesz zawiedziony, z tym że kurz lekko również będzie przyciągał, podobnie ma się sytuacją przy Collinite, a nawet napisałbym, że więcej Na forum jest wiele opinii jak i testów obydwóch wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3echo Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 A jak nie chcesz kurzu to duragloss wysłane z mojego ciapatalk-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi