Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 17 Marca 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 1. Czy mogę czyścić za pomocą Bilberry felgi polerowane pokryte lakierem bezbarwnym ? Tak, możesz bez obaw stosować Bilberry na lakierowane felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Czy taką szczotką z końskiego włosia mogę czyścić plastiki wewnątrz? Nie porysują się? I drugie pytanie czy Bilberry i APC Megsa mogę rozrabiać z zwykłą wodą z kranu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Potwierdzam opinie o blackhole...u mnie też znaczenie osłabiał wosk, aż byłem zdziwiony. Z SRP jest lepiej, ale też szału nie ma. Najbardziej zadowolony byłem z DD LP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locash Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 ok to w takim razie jeszcze jedno pytanie bez odpowiedzi zostało cleaner-natty's-optiseal bedzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Co myślicie o połączeniu chemical guys wet merror + coli 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 jakie to są środki IPA ...jakieś przykłady ze 2-3 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 17 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Alkohol izopropylowy I P A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 IPA to raczej alkohol isopropylowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m911 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 wiecie gdzie moge kupic: Mothers Mag & Aluminum Polish - pasta do polerowania metalu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... olish.html Po jakim czasie od położenia mozna polerowac lakier ? Bo Caddy idzie do malowania i chcielibyśmy go odrazu na lustro zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 praktycznie od razu. ja polerowałem dokładnie tydzień po jak auto wyjechało z lakierni. przecież lakiernicy na koniec często używają past 3M żeby coś tam poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m911 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/396/mothers-mag-aluminum-polish.html sprawdz kolego zanim coś napiszesz, widziałem ten link lecz tak jak wszędzie : Stan magazynowy: niedostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 To coś ode mnie Co polecacie pod coli 476, autko po korekcie. Kolejne pytanie czy BH PB może iść na coli 476 w celu odświeżenia czy lepiej QW plus od PB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Co polecacie pod coli 476, autko po korekcie. nic, auto po korekcie więc dla odtłuszczenia tylko poleciałbym IPA. Spotkałem sie poza tym, z opiniami że akurat Colli nie lubi cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Borek, właśnie myślałem, że skoro po korekcie to najlepiej wyczyścić IPA ale gdzieś jeszcze wydziałem opinię, że można coś wrzucić pod Colli żeby lepiej wiązało z lakierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Myslę, że lakier po korekcie i IPA jest wzorem przygotowania pod wosk. Co innego gdy auto już trochę pojeździło, nazbierało syfów, wtedy cleaner poza usunieciem starego wosku oczyści też z tego co mycie nie usuneło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 OK Czyli IPA i Colli Zaczynam przygodę także eksperymenty i tak będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Mam takie pytanie czy po politurze wypracowanej maszynowo na lakierze też trzeba przemyć lakier IPA przed woskowaniem ??czy wystarczy tylko dokładnie zetrzeć resztki odżywki fibrą ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 18 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No jak, przecież zmyjesz to co zostało po politurze Politura i od razu na to wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Czyli po politurce zmywam IPA i na to wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 kłopoty z czytaniem :> evo juz wyjasnil ze jak przetrzesz ipa to zejdzie politura. wiec albo politura + wosk albo ipa + wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 hmm suzkalem ale nie moglem znalezc ..o co chodzi z tym IPA dokladnie? rozumiem, żeby usunac slikon po polerce z lakieru....ale co mam kupic takie cos: http://www.cerkamed.pl/alkoholizopropylowy.html troche np na aplikator z mikforiby i wytrzeć tym lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Rozcienczyc do atomizer z destylowana 1/1 i psiknac na panel, wytrzec mf do sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi