Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Opublikowano
1. Czy mogę czyścić za pomocą Bilberry felgi polerowane pokryte lakierem bezbarwnym ?
Tak, możesz bez obaw stosować Bilberry na lakierowane felgi.
  • Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy taką szczotką z końskiego włosia mogę czyścić plastiki wewnątrz? Nie porysują się?

1502987248

I drugie pytanie czy Bilberry i APC Megsa mogę rozrabiać z zwykłą wodą z kranu?

Opublikowano

Potwierdzam opinie o blackhole...u mnie też znaczenie osłabiał wosk, aż byłem zdziwiony.

Z SRP jest lepiej, ale też szału nie ma. Najbardziej zadowolony byłem z DD LP.

Opublikowano

wiecie gdzie moge kupic:

Mothers Mag & Aluminum Polish - pasta do polerowania metalu

? :-]:ad:

Opublikowano

praktycznie od razu. ja polerowałem dokładnie tydzień po jak auto wyjechało z lakierni. przecież lakiernicy na koniec często używają past 3M żeby coś tam poprawić.

Opublikowano

To coś ode mnie :)

Co polecacie pod coli 476, autko po korekcie.

Kolejne pytanie czy BH PB może iść na coli 476 w celu odświeżenia czy lepiej QW plus od PB ?

Opublikowano
Co polecacie pod coli 476, autko po korekcie.

nic, auto po korekcie więc dla odtłuszczenia tylko poleciałbym IPA. Spotkałem sie poza tym, z opiniami że akurat Colli nie lubi cleanera

Opublikowano

Borek, właśnie myślałem, że skoro po korekcie to najlepiej wyczyścić IPA ale gdzieś jeszcze wydziałem opinię, że można coś wrzucić pod Colli żeby lepiej wiązało z lakierem :)

Opublikowano

Myslę, że lakier po korekcie i IPA jest wzorem przygotowania pod wosk. Co innego gdy auto już trochę pojeździło, nazbierało syfów, wtedy cleaner poza usunieciem starego wosku oczyści też z tego co mycie nie usuneło

Opublikowano

Mam takie pytanie czy po politurze wypracowanej maszynowo na lakierze też trzeba przemyć lakier IPA przed woskowaniem ??czy wystarczy tylko dokładnie zetrzeć resztki odżywki fibrą ??

• Administrator
Opublikowano

No jak, przecież zmyjesz to co zostało po politurze ;) Politura i od razu na to wosk.

Opublikowano

kłopoty z czytaniem :>

evo juz wyjasnil ze jak przetrzesz ipa to zejdzie politura.

wiec albo politura + wosk albo ipa + wosk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.