mar_1981 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Z tego co kojarze to CarSpa ma w swojej ofercie Zymola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Nie ma za bardzo sposobu by auto sie mniej kurzylo Jedyny sposób to taki, żeby nie stosować wosków, które zbierają kurz. Np. Poorboy's Natty's, ClearKote Carnauba Wax, Dodo Juice, a także Collinite. Ogólnie woski carnauba z niższej półki. Sealanty zasadniczo nie przyciągają tak kurzu. tu Sebastian ma rację , sam sie poprzedniego lata używając PB Red , który sporo zbierał kurzu , widoczna różnica była jak zastosowałem zestaw Duralossa 601/111 , autko mniej się kurzyło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jakieś 2 tygodnie temu wyglinkowałem, przeleciałem mniej więcej SSR2 i nałożyłem jeden z moich starych kosmetyków - takie cudo (auto Renault Kangoo - wół roboczy): (o dziwo kropelkuje niesamowicie). Dochodząc do sedna sprawy - jak trwały będzie Finish Kare nałożony na w/w wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Zakladajac, ze "nano wosk" autolandu ma mniejsza zywotnosc niz FK, nie ma sensu klasc FK bo i tak nie poprawi to wytrzymalosci takiej kanapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 jak trwały będzie Finish Kare A o jaki produkt w ogóle chodzi ? Jeśli mówisz o 1000P, to wydaje mi się, że lepszym wyjściem będzie położenie FK i na to tego Autolandu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 MOim zdaniem same FK starczy tylko wcześniej dobrze przygotować lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzięki za opinie, miałem na myśli Hi Temp. Wosk nałożony, za 2h nałożę druga warstwę, lakieru nie przygotowywałem, nałożyłem prosto na tego Autolanda FK. Zobaczymy ile wytrzymają dwie warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 panowie tak na szybko Żółty marker na pasie przednim jak usunąć. Materiał to Carbon fiber Composite a auto to nissan GTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 A co to za marker? Z nawosokowanego wcześniej auta powinno zejść benzyną ekstrakcyjną albo decabitem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 nie na aucie tylko w komorze silnika na pasie. Zrobiłbym to benzyną ale to jakiś carbonowy kompozyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 11 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 maciejka, lekko ścierny cleaner bez problemu usuwa coś takiego. Ja marker z szyby usuwałem zwykłem Cleaner Fluidem SV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 czy Chemical Guys P40-Detailer i Pro Detailer to to samo? zamówiłem pro a dostałem P40 stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 11 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Wg mnie to samo! Też tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Używał ktoś takiej gąbki Sonax allegro 417300 ? Wydaje mi się, że może być lepsza od zwykłych aplikatorów, bo pracuje się większą powierzchnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 ja używałam całkiem fajna gąbka, łatwo się nią nakłada, wygodna w trzymaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Może i było ale nie znalazłem, co sądzicie a całej gamie kosmetyków car valet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 ja używałam całkiem fajna gąbka, łatwo się nią nakłada, wygodna w trzymaniu Lepsza od zwykłego aplikatora Meguiar's? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 rs8, Trochę na początku działalności używałem car valet, jak dla mnie to trochę gorszy od sonax-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 SzaKal, według ciebie warto się w to pakować czy lepiej dozpierać na coś profi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Masz testy carvalet w dziale testowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 co lepsze do "ręcznej roboty" POORBOY'S WORLD SSR 1 czy MEGUIARS SWIRLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 rs8 To jeszcze zależy o które produkty Tobie chodzi, według mnie nie ma producenta co ma wszystko super, carvalet na pewno ma dobry preparat do usuwania smoły i piany aktywne nawet dobre ale np. jeżeli chodzi o piany to bez porównania wolę Tenzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Gtech P1, jak dla mnie ta pasta swietnie sie sprawdza w recznej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 sebcio, mi z SSR1 o niebo latwiej sie pracowalo, do tego wg producentow SSR1 mozna stosowac na plastikach a SwirlX nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurekpit Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Potrzebuje kupic aktywna piane aby po zimie wymyc auto. moze byc dosc agresywna, jak usunie wosk to nie bedzie problemu bo i tak korekta lakieru przede mna. Co wybrac? Co polecacie? Moze cos z TENZI? -Tenzi Car MAX -Tenzi SuperGreen Specjal -TENZI TRUCK CLEAN ktora bedzie najlepsza? a moze jakis inny producent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi