daniels Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 lakier bedzie mial pelna korekte bo jest w dosyc kiepskim stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witol Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 mam Finish Kare 1000p Hi-Temp Sealant, biały kolor jest mega niewdzięczny, chodzi mi o wyciągniecie wet looku... Moim zdaniem faktycznie niezbyt korzystna kombinacja koloru i produktu do uzyskania wetlook'u. FK 1000 jest przyjemnym w pracy i bardzo trwałym sealantem, ale efekt wizualny bardziej przypomina oblanie szkłem niż "mokry wygląd". Co akurat przy jasnych kolorach moim zdaniem wygląda bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie stosował ktoś z Was Duragloss Track Claw Racing Polish ? Jakie odczucia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Najpierw wosk czy pasta do usuwania swirli i hologramów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 rs8, glinka, pasta, cleaner, wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eFeN Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 czy taka kolejność bedzie dobra ? mycie glinka BH scholl #17 scholl #40 (oba na das-6) AG SRP (czy zbędny po pastach scholla) mag #16 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 eFeN, kolejność teoretycznie po S40 można kłaść wosk (wiele osób mówi, że ma też właściwości cleanera), ale jeśli masz na stanie SRP to jak najbardziej można położyć maszynowo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Jak się przyłożysz do korekty to SRP nie będzie potrzebny,tylko jakiś zwykły cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 a czym nakładać najlepiej SRP ? bo ja czesto jechałem na wełniaku i pozniej na finishu i w sumie efekty super wychodziły ;-) ale moze ktos ma fajniejsze pomysły ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie jaki cliner po korekcie polecacie przy maszynowym nakładaniu? LP by pewnie było najlepsze , ale jest dość drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Po co cleaner po korekcie? Przyda się tylko jeśli będziesz nakładać wosk który najlepiej w działa w parze z cleanerem z tej samej linii, tak jak Wolfgang Deep Gloss Sealant + Polish Enhancer. W przeciwnym razie nie potrzebujesz oczyszczać powierzchni po korekcie, powinna być wtedy przecież idealnie czysta więc nie bardzo będzie co czyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argus Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dorzuć 20 dychy i kup Meguiars #16 Dzięki za radę kupuję Meg16. Poczytałem troche wątków i przekonuje mnie wyższa trwałość Meg16 od Meguiar's Deep Crystal w mleczku. Kupiłem zestaw do woskowania (14 PLN) polskiej firmy Stella: aplikator, 3szt. pucerek z raczej miękkiej fibry i uczwyt do nich z twadej pianki na rzepy. Czy ktoś z Kolegów miał ten zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Niewiem, jednak moim zdaniem wosk lepiej współgra z lakierem gdy po korekcie jest dodatkowo lakier przygotowany clinerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Gdzie kupujecie pastę Autosol?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 poszukaj na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 7 Marca 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Gdzie kupujecie pastę Autosol Autosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? Jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 kwazar venus pro z końcówką spieniającą da rade w domowym myciu 2 aut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? Co więcej ONR używam jako lubrykata do glinki-w odpowiedniej proporcji rozrobionego z wodą-nie ma nic lepszego szamponu niż ONR wykorzystanego jako poślizg do glinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Kupiłem zestaw do woskowania (14 PLN) polskiej firmy Stella: aplikator, 3szt. pucerek z raczej miękkiej fibry i uczwyt do nich z twadej pianki na rzepy. Czy ktoś z Kolegów miał ten zestaw? Mam taki zestaw, używałem go do czyszczenia szyb. Piankowy uchwyt super rozkłada nacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czy Gliptone GT11 nadaje się do jasnej kremowej skóry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek881 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czy Gliptone GT11 nadaje się do jasnej kremowej skóry?? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theScorp Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Czy jest sens nakladania DC2 po DJ LP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 theScorp, nie ma najmniejszego sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi