daniels Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 lakier bedzie mial pelna korekte bo jest w dosyc kiepskim stanie...
witol Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 mam Finish Kare 1000p Hi-Temp Sealant, biały kolor jest mega niewdzięczny, chodzi mi o wyciągniecie wet looku... Moim zdaniem faktycznie niezbyt korzystna kombinacja koloru i produktu do uzyskania wetlook'u. FK 1000 jest przyjemnym w pracy i bardzo trwałym sealantem, ale efekt wizualny bardziej przypomina oblanie szkłem niż "mokry wygląd". Co akurat przy jasnych kolorach moim zdaniem wygląda bardzo dobrze
michal_gg Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie stosował ktoś z Was Duragloss Track Claw Racing Polish ? Jakie odczucia ?
buka Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Najpierw wosk czy pasta do usuwania swirli i hologramów?
eFeN Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 czy taka kolejność bedzie dobra ? mycie glinka BH scholl #17 scholl #40 (oba na das-6) AG SRP (czy zbędny po pastach scholla) mag #16 ??
kempus Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 eFeN, kolejność teoretycznie po S40 można kłaść wosk (wiele osób mówi, że ma też właściwości cleanera), ale jeśli masz na stanie SRP to jak najbardziej można położyć maszynowo :-)
Administrator Evo Opublikowano 7 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Jak się przyłożysz do korekty to SRP nie będzie potrzebny,tylko jakiś zwykły cleaner.
_Shadow Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 a czym nakładać najlepiej SRP ? bo ja czesto jechałem na wełniaku i pozniej na finishu i w sumie efekty super wychodziły ;-) ale moze ktos ma fajniejsze pomysły ? :-)
lakikwap Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie jaki cliner po korekcie polecacie przy maszynowym nakładaniu? LP by pewnie było najlepsze , ale jest dość drogie
Tomasz KRK Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Po co cleaner po korekcie? Przyda się tylko jeśli będziesz nakładać wosk który najlepiej w działa w parze z cleanerem z tej samej linii, tak jak Wolfgang Deep Gloss Sealant + Polish Enhancer. W przeciwnym razie nie potrzebujesz oczyszczać powierzchni po korekcie, powinna być wtedy przecież idealnie czysta więc nie bardzo będzie co czyścić?
Argus Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 dorzuć 20 dychy i kup Meguiars #16 Dzięki za radę kupuję Meg16. Poczytałem troche wątków i przekonuje mnie wyższa trwałość Meg16 od Meguiar's Deep Crystal w mleczku. Kupiłem zestaw do woskowania (14 PLN) polskiej firmy Stella: aplikator, 3szt. pucerek z raczej miękkiej fibry i uczwyt do nich z twadej pianki na rzepy. Czy ktoś z Kolegów miał ten zestaw?
lakikwap Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Niewiem, jednak moim zdaniem wosk lepiej współgra z lakierem gdy po korekcie jest dodatkowo lakier przygotowany clinerem.
bartb Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? c
Master kecav Opublikowano 7 Marca 2011 Master Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Gdzie kupujecie pastę Autosol Autosol
senz Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? Jak najbardziej
eMeM Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 kwazar venus pro z końcówką spieniającą da rade w domowym myciu 2 aut?
lukwawa Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czy po garazowym umyciu ONR spokojnie mozna glinkować? Co więcej ONR używam jako lubrykata do glinki-w odpowiedniej proporcji rozrobionego z wodą-nie ma nic lepszego szamponu niż ONR wykorzystanego jako poślizg do glinki
Kubz Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Kupiłem zestaw do woskowania (14 PLN) polskiej firmy Stella: aplikator, 3szt. pucerek z raczej miękkiej fibry i uczwyt do nich z twadej pianki na rzepy. Czy ktoś z Kolegów miał ten zestaw? Mam taki zestaw, używałem go do czyszczenia szyb. Piankowy uchwyt super rozkłada nacisk.
Tygrysek3005 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czy Gliptone GT11 nadaje się do jasnej kremowej skóry??
bartek881 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czy Gliptone GT11 nadaje się do jasnej kremowej skóry?? tak
theScorp Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Czy jest sens nakladania DC2 po DJ LP ?
Wax Paradise Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 theScorp, nie ma najmniejszego sensu
Rekomendowane odpowiedzi