michałoś Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Wypracowujesz UC -> przecierasz MF -> SRP -> przecierasz MF -> nakładasz wosk Dodałbym tu jeszcze IPA Wypracowujesz UC -> przecierasz MF -> IPA -> przecierasz MF -> SRP -> przecierasz MF -> nakładasz wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 20 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Czy do UC można z powoedzeniem stosować gabkę LAKE COUNTRY CUTTING HAND PAD? do ręcznego polerowania? Tak, do tego ona (jak sama nazwa wskazuje) służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A mogę czymś zastąpić IPA? Nie mam go aktualnie na stanie a na przesyłkę pewnie ze 2 dni będę musiał czekać. Drugie moje pytanie to jak mogę sobie podzielić pracę. Nie mam garażu więc będę działał na podwórku. Na pewno nie zdążę w jeden dzień bo będę robił ręcznie. Tak myślałem że może mycie i glinkowanie pierwszego dnia, resztę następnego albo jeszcze kolejnego, bo nie wiem ile czasu mi zejdzie z polerką. Po glinkowaniu wiem że przez noc może spokojnie stać bo rano sobie umyję i będę leciał dalej z robotą. Ale jak cały dzień zejdzie mi na polerce (a jestem prawie pewien że tak może być) to mogę zostawić na noc, a następnego dnia cleaner i wosk? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Po co IPA, skoro masz cleaner? Ostatnio jakiś szał na IPA panuje, a jest to zbędna rzecz przy pracy ręcznej. Konieczny jest cleaner. IPA służy jedynie do usunięcia olejków z past po polerowaniu. Lakieru tym się nie oczyści, jak w przypadku cleanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 W tamtym roku kupowałem kosmetyki i jak podawałem zestaw to nikt nie wspominał o IPA. Teraz rzeczywiście w co drugim poście jest o IPA:) Mam cleaner AG SRP. Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Września 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Konrad, Wax Paradise, Myślę że dla michałoś, chodziło o to żeby użyć IPA w celu wyeliminowania kwiatków po "korekcie" wiadomo jak to jest przy pracy ręcznej bardziej głaskanie niż korekta, ale zawsze warto przetrzeć IPA żeby widzieć faktyczny stan lakieru, Po SRP na pewno faktycznego stanu nie zobaczymy jeżeli połowę defektów powypełnia. SRP jako podkład pod wosk ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Konrad, Wax Paradise, Myślę że dla michałoś, chodziło o to żeby użyć IPA w celu wyeliminowania kwiatków po "korekcie" wiadomo jak to jest przy pracy ręcznej bardziej głaskanie niż korekta, ale zawsze warto przetrzeć IPA żeby widzieć faktyczny stan lakieru, Dokładnie o to mi chodziło. Sam przeprowadzałem ręczną "korektę" i wiem ze UC potrafi fajnie zamaskować niedoskonałości które myślę, że by wyszły po przejeździe cleanerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 To jak to w koncu jest z tym IPA, stosowac zamiast cleanera pod FK na okres zimowy czy dac sobie spokoj i zostac przy samym cleanerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 20 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A na zimę to zupełnie inna historia Teoretycznie wosk na IPA będzie siedział dłużej, tak wynika z forumowych dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Po co IPA, skoro masz cleaner? Ostatnio jakiś szał na IPA panuje, a jest to zbędna rzecz przy pracy ręcznej. Konieczny jest cleaner. IPA służy jedynie do usunięcia olejków z past po polerowaniu. Lakieru tym się nie oczyści, jak w przypadku cleanera. Wax Paradise, ja osobiscie mam wrazenie (zaznaczam, ze moja przygoda dopiero sie zaczyna ), ze uzycie IPA po UC daje lepszy efekt. Wypracowujesz UC -> przecierasz MF -> IPA -> przecierasz MF -> SRP -> przecierasz MF -> nakładasz wosk Robilam recznie 2 srebrne autka, niedlugo po sobie. W jednym byl uzyty UC, cleaner i wosk, w drugim UC, IPA, cleaner i wosk i efekt byl lepszy w drugim przypadku - widac nawet po kropelkach (foto) fotka Roznice widac oczywiscie gdy oba sa czyste ale nie dysponuje foto dla porownania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkowal89 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Chciałem spytać o twardość lakieru we fiatach i czy ręcznie za pomoca uc i aplikatora usune choć częściowo świrle i ryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 30 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Powinna być widoczna poprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Jestem po pierwszym zaaplikowaniu UC na LC cutting pad i musze przyznać że pasta rewelacja! Nawet ręcznie auto wygląda świetnie. Rzecz jasna 'poważnych' rysek nie pozbędziemy się ale auto wyglądać będzie better! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
89matthew89 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Co będzie lepsze po UC(ręczna korekta) : -MEGUIARS ULTIMATE POLISH ? -AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH SRP ? -POORBOY'S WORLD SSR 1 ? czy -MEGUIARS SWIRLX chodzi mi o pozbycie się hologramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekB Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 ja osobiscie brałbym swirlx'a. Sam używam do reczne i fajnie daje rade. Miekka strona pada tricolor i ladnie wszystko wyprowadza. UC uzywam do grubszej robótki . Z innymi środkami nie miałem styczności więc nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Prawidlowo uzyty Ultimate Compound usunie wszystkie hologramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
89matthew89 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Może parę wskazówek jak nałożyć go prawidłowo (bez maszyny) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 nałożyć ile razy mozna czytac o "nakładaniu" środków polerskich nakłada to się woski. UC bierzesz na twardy aplikator i napie....sz, aż będziesz miał zakwasy w łapach, a sam produkt praktycznie zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 3 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 i napie....sz, aż będziesz miał zakwasy w łapach, a sam produkt praktycznie zniknie genialny opis! strasznie obrazowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 witam , nie chcę sie sprzeczać-świeżak jestem... Ultimate Compound Opis produktu Środek do czyszczenia lakieru (450 ml) Meguiar's® środkiem Ultimate Compound zrewolucjonizował produkty ścierne i polerujące. Nasza nowa technologia szybko usuwa uporczywą oksydację, plamy, odbarwienia po ptasich odchodach i inne uszkodzenia powłoki lakierniczej, jednocześnie polerując powierzchnię do lustrzanego połysku. W porównaniu z tradycyjnymi środkami polerskimi, nasza nowa formuła jest bezpieczna dla bezbarwnych lakierów, oczyszcza powłokę, tworzy zadziwiająco przejrzystą powierzchnię, wolną od zadrapań, zmatowień i zarysowań. Jakkolwiek zastosowany, [shadow=blue]ręcznie lub przy pomocy maszyny polerskiej [/shadow]Dual Action Polisher, środek Ultimate Compound jest idealnym wyborem do przygotowania lakieru pod woskowanie Twoim ulubionym woskiem firmy Meguiar's. stosowałem się do opisu- i wzorowałem na tym co Inni robią ... grzybero, ale nie zaznaczyłeś najważniejszego przy pomocy maszyny polerskiej Dual Action Polisher Jeśli ty pracowałeś na rotacji to o to chodziło koledze Pavlik, Tak patrząc na opis produktu to mamy tam pewną sprzeczność, bo albo: Jakkolwiek zastosowany albo: ręcznie lub przy pomocy maszyny polerskiej Dual Action Polisher [ Dodano: 20 Październik 2011, 08:48 ] stosowałem się do opisu- i wzorowałem na tym co Inni robią .. problem w tym, że gdzie się nie spojrzy, to każdy zgodnie twierdzi, że UC tylko do ręcznej robótki, wliczając DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Mam pytanie dotyczące UC. Czy po polerce mechanicznej Menzerną FG500 następnie SF4000,jest sens stosować UC + Tri color aplikator? Czy tałem ,że powinno się stosować cleaner(UC)>sealant>wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Rico, ales pomieszał UC to pasta polerska i to z tych mocnych a nie cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 No tak... teraz rozumiem. Wydedukowałem z opisu produktu że to cleaner. Teraz będę szukał dobrego cleaneru. [ Dodano: 4 Listopad 2011, 11:46 ] Czyli FG500>SF4000>Dodo Juce Lime Prime Light>Sealant> i np.wosk colli 476? Dalej kiepsko czy juz jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Czyli FG500>SF4000>Dodo Juce Lime Prime Light>Sealant> i np.wosk Colli 476? Dalej kiepsko czy juz jest ok? ja bym z tego wywalił sealenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 No tak... teraz rozumiem. Wydedukowałem z opisu produktu że to cleaner.Teraz będę szukał dobrego cleaneru. [ Dodano: 4 Listopad 2011, 11:46 ] Czyli FG500>SF4000>Dodo Juce Lime Prime Light>Sealant> i np.wosk Colli 476? Dalej kiepsko czy juz jest ok? Poleciałbym tak: FG500>FF3000>IPA>coli476 DJLP+Coli nie chodzą w parze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi