maya Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Evo serio mówisz ? u nas za 2 elementy potrafią 400 zł wziąć, a są tacy co biorą 400 za całe auto, jaki klient taka cena
Administrator Evo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie no, miała być ironia Uzależnianie jakości polerki i obecności hologramów od ceny 370 zł za element to już wyższa abstrakcja , ocierająca się o elementy fantasy.
SewerynD Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 koza, i co samochód został umyty i hologramy wszyły na nowo ? Również po takich cenach widziałem robotę i to u znajomych dalszych bliższych, było prawie tak samo "na szybko" zrobione tylko na sam koniec Ultrafine jeden przejazd, do pierwszego mycia starczy...
SzaKal Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Na półce stoją 3 rodzaje past 3M - zielona, żółta i niebieska. Zielonej stoi 5 sztuk, niebieskiej 5 sztuk, żółtej 27 sztuk Heh jak ostatnio zadzwonił do mnie znajomy lakiernik który mówi przyjedz Arek i powiedz co źle robię bo w słońcu widać jakieś chmury , przyjechałem w momencie kiedy przyjechał również przedstawiciel z sklepu lakierniczego ... Też ogląda samochód czarny CLS i mówi ej Sebastian bo po białym korku musisz użyć jeszcze niebieskiego ... Gdy powiedziałem że niebieski w większości wypełni a nie usunie to przedstawiciel do mnie skąd mam niby takie informację, on wszystkim klientom sprzedaje niebieski korek i każdy jest zadowolony
KamoDBWC Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Lakiernicy to dziwni ludzie pracowałem z jednym przy produkcji frontów meblowych i niestety nie przekonasz lakiernika do swoich metod bo oni są najmądrzejsi jeśli chodzi o lakier i polerkę
cptolgierd Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Niestety jest to prawda - przykład - mój brat, który jest lakiernikiem. Zaproponowałem mu żeby użył moich past Menzerny i zobaczył jak się sprawuje DAS6. Powiedział że za wolno to idzie i wrócił do szlifierki z transformatorem i nakładką + gąbką żółtą + 3m zielony korek. Niereformowalny człowiek -,-' Aktualnie używa jakiejś nano brite...cośtam, gdzie cały (250ml) idzie na 1 auto wielkości kombi.
dominiq Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Teraz cos na temat pronto do mebli powiem Ci, że niebieskie pronto daje radę nie tylko na kokpit Używam PB na zewnątrz Black Hole plus Ex Sealant środek Natural Lock ale z braku laku ostatnio poszło wyśmiewane wyżej pronto nie ma fajnego migdałowego zapachu jak NL ale wolę na szybko użyć go niż jakiegokolwiek plaka i mieć świecące i ociekające wnetrze Wow, taki detailer a śmiga prontem po kokpicie a widzisz niebieskie wystarczy psiknąć równomiernie i przetrzeć daje ładny efekt bez połysku ja używałem dotychczas plak i innych ale matowych, od niedawna używam pronto do kokpitu Mam kolege który po umyciu auta nakłada na nie ................ Pronto do mebli i jest mega zadowolony
fazy Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 hmm, może i ja bym przetestował patent bo i tak pronto nie jest do drewna, tylko do lakieru sklejki, lub lakieru na drewnie
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 14 Czerwca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Miłej lektury http://www.mojasportage.pl/viewtopic.ph ... =10#p20227
tfelek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Miłej lektury http://www.mojasportage.p...start=10#p20227 Nie no Konik wymiata
dominiq Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 A tymczasem na forum audi 1.5 Co do samego mycia - auto przez myciem szamponem musi byc obowiązkowo mokre - mniej trzeba wody z szamponem, myjemy zawsze Ciepłą wodą Co jeszcze? Nasze audi to kawał blachy warto miec wiadro z 15 -20 litrów , 10 to za mało. Co do rozwiazania z 2 wiaderkami - to szkoda na to czasu, lepsze 1 a wieksze wiadro z szamponem. - szampon - jak kto woli ale wg mnie ludwik jest najlepszy. - rekawica - tu nie polecam lepsza jest zwykla duża gabka, bo lepiej czujesz co myjesz - w rekawicy czasem moze sie coś zaplątać i potem niechcący porysujemy sobie mocno lakier, szczotek tez nie polecam. -Co do recznika do wycierania na sucho - najlepsza jest ircha. 1.6 silnik zawsze lepiej myc cieply - jak? Wyłacznie karcherem na goracą wode Powoduje to ze blok nam nie peknie a smary i brudy sa juz rozgrzane, wiec lepiej zejdą . http://audi-c4.pl/viewtopic.php?p=17199 ... 46be#17199
dareme89 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Właściciel oferty: polerowanie aut warszawa eżeli chodzi o pastę to używam Farecli G3. Uważam że jest najlepsza Jeżeli Potrafisz Polerować to z G3 wyciągniesz więcej niż z 3M-a
JM63 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 dareme89, Po około 6 godzinach odbierasz lśniący nabłyszczony zawoskowany a co za tym idzie zabezpieczony nie do poznania samochód W skład programu wchodzi:• Usunięcie zanieczyszczeń powierzchni, resztek owadów, plam ze smoły i asfaltu, lotnej rdzy (pyłu mechanicznego) • Doczyszczanie Felg w miarę możliwości. • Polerowanie: usunięcie rys i zmatowień • Nabłyszczenie i konserwacja. Opanowaną sztukę ma... Chciałbym tak, a na razie sam proces wash&wax to z 6h minimum, a tu pan jeszcze 'polerkę' strzeli i felgi doczyści w miarę możliwości . Forum BMW: Po wyschnięciu małe pryskanko Opalem (Normfest):Fajna rzecz, w działaniu coś jak glinka i wosk w jednym.
maya Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 JM63 wosk Amyway i wszystko jasne
Danio Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Może chciał napisać: woskowanie anyway Zaciekawiło mnie zróżnicowanie ceny "polerki" od koloru lakieru
cz@rek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zaciekawiło mnie zróżnicowanie ceny "polerki" od koloru lakieru No wiadomo im ciemniejszy lakier tym trudniej ukryć partactwo to se trzeba odbić w cenie
Wojek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 To i ja dodam coś znalezione na lokalnym forum Wnętrze (pranie) Autobusy 10zł/miejsce Bagażnik 30 - 60zł Boczki 30 - 50zł Detailing 20 - 50zł Fotel 20 - 30zł Kanapa 30 - 40zł Podsufitka 30 - 50zł Wykładzina 30 - 40zł Sedan 120zł Kombi 130zł Van 150zł Bus 100 - 180zł Lakier Korekta lekka 90zł Korekta pełna 250zł Wosk 40 - 70zł Reflektory/lampy Szkło 60zł Plastik 40zł Elementy plastikowe Odświeżanie koloru, usuwanie rys, zadrapań i przebarwień 50zł Felgi (polerka) Rant 14" 20zł/szt. Rant 15" 25zł/szt. Rant 16" 30zł/szt. Całe felgi - wycena indywidualna, zależna od wzoru i rozmiaru Cena usługi jest zależna od stopnia zabrudzenia, zniszczenia i wielkości powierzchni. Przy dużych zleceniach możliwość negocjacji ceny. co tu negocjować jak po odliczeniu środków, prądu i lokalu nic nie zostaje Piszą na głównej, że z powodzeniem działają od 2009r chyba dosyć względne to powodzenie jest bo w galerii cieniutko polecam zajrzeć na strone tych pseudo detailerów http://classic-garage.cba.pl Pozdrawiam Wojtek
GR_BKP Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 polecam zajrzeć na strone tych pseudo detailerów Ludzie się dziwią, że zdejmujecie koła, żeby umyć nadkola... a oni silniki do mycia komory wyciągają!
fazy Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Niektóre marki samochodów, szczególnie mocno przyciągają specyficzne grupy użytkowników Zwykle te niemieckie...
DjDarecki Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Niektóre marki samochodów, szczególnie mocno przyciągają specyficzne grupy użytkowników Zwykle te niemieckie... Rozwiń swoją myśl.. Mam auto niemieckie i ?
Capaz Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Niektóre marki samochodów, szczególnie mocno przyciągają specyficzne grupy użytkowników Zwykle te niemieckie... Rozwiń swoją myśl.. Mam auto niemieckie i ? Chodziło mu o to, że niemieckie samochody kupują ludzie specyficzni, czyli bardzo wymagający i bardzo ceniący komfort swojego samochodu Prawda..? .... Ja też mam niemiecki samochód
fazy Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Rozwiń swoją myśl.. Mam auto niemieckie i ? niemieckie samochody kupują ludzie specyficzni Otóż coś w tym jest.
Geno Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja jestem fanem Hondy, a jeżdżę VW. Także stereotypy można czasami schować w kieszeń
Rekomendowane odpowiedzi