etiv Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 tak sobie czytam i ten cały wątek ma coraz mniej wspólnego z tytułowym "forum volkswagena"
Ciastek Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Kolejny cytat No właśnie próbowałem kilku już w okolicy.I starych i nowych (pełno się tego otwiera ostatnio). I tańszych i droższych. Zapach tego proszku do mycia jest w zasadzie taki sam. Po myciu jest owszem czyściej, ale potem jak się wosk nakłada (ręcznie to robię) to ściera jest po prostu brudna. Szczególne po dachu. Na myjce używam tylko programów: - mycie mikroproszkiem - nabłyszczanie Pozostałem programy zlewam. Co do szczotki: obawiam się, że to może rysować jak ktoś wcześniej będzie se mył koła/opony (bo chyba nie ma zakazu).
fipa Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Jedni wąchają woski, inni proszki na bezdotyku :-)
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 11 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 A ja proponuje naprawdę budżetowe ! od 4-5pln kontra w/w "budżetowe" za 45pln - w Rossmanie lub biedronce za 200mlzwykły lakier do włosów - podsłuchałem tego knifu w programie na TV4 jeśli chcecie matowy, to wybrać matowy, bez połysku - ma wszystkie składniki które nadadzą świetny wygląd włącznie z rpovitaminami a dzięki silikonowi nada długi czas trwania i wytrzyma dobry tydzień ! Jeśli pomogłem - naciśnijcie POMÓGŁ! No i po co przepłacać... ?
faraon3021 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Wiolka mx_n, ktos Ci to wysyla? Czy sama masz nosa do takich "kwiatkow"
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 11 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Wiolka mx_n, ktos Ci to wysyla? Czy sama masz nosa do takich "kwiatkow" He he tak się składa, że mam "szczęście" do przypadkowego brania udziału w tego typu dyskusjach
maj0nez Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 jaki środek polecacie do przetarcia np wyblakłej poduszki powietrznej albo boczków drzwiowych, w airbag wsmarowałem niewiele kremu nivea soft i wygląda o niebo lepiej Na wyblakłe boczki w drugim aucie użyłem sylikony w sprayu ( taki jak do uszczelek na zimę ). Wyblaknięcia zniknęły, a kolor był jednolity na całości, a nie jasniejszy itp. tam gdzie było bardziej wyblakłe. :-)
damian Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Rozmowa na gg XYZ 16:01:19ale lapy po Auto Detalingu bola bo dzis pasta tempo jade rysy a jutro autopolitura walne lakier i bedzie elegancko Ja 16:01:59 auto detailing to napewno nie pasta tempo ;p XYZ 16:02:33 ale czyscilem auto na myjce pedzelkiem itp XYZ 16:02:44 jak narazie auto detaling robie lakieru pomalu
Capaz Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Komentarz pod filmem, na którym ktoś poleruje lakier: Też coś ja czyszczę pastą do zębów i nakładam wosk. Tą metodą nawet najtandetniejszy lakier nie schodzi i jestem gotów w 2 godziny. Pasta nie może być wybielająca, gdyż takowe zawierają granulki mogące uszkodzić lakier. Ja kupuję najtańszą colgate w biedronce zmywa wszystko począwszy od kup owadzich po ich zasuszone zwłoki.
Fuji Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Komentarz pod filmem, na którym ktoś poleruje lakier:Też coś ja czyszczę pastą do zębów i nakładam wosk. Tą metodą nawet najtandetniejszy lakier nie schodzi i jestem gotów w 2 godziny. Pasta nie może być wybielająca, gdyż takowe zawierają granulki mogące uszkodzić lakier. Ja kupuję najtańszą colgate w biedronce zmywa wszystko począwszy od kup owadzich po ich zasuszone zwłoki. Ciekawe czym myje zęby
dartzeel Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Komentarz pod filmem, na którym ktoś poleruje lakier:Też coś ja czyszczę pastą do zębów i nakładam wosk. Tą metodą nawet najtandetniejszy lakier nie schodzi i jestem gotów w 2 godziny. Pasta nie może być wybielająca, gdyż takowe zawierają granulki mogące uszkodzić lakier. Ja kupuję najtańszą colgate w biedronce zmywa wszystko począwszy od kup owadzich po ich zasuszone zwłoki. Ciekawe czym myje zęby Fareclą
adii Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Pewnie nie myje .. Albo Ludwikiem bo fajnie się pieni i odtłuszcza
Shmatan Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Zdecydowanie cifem (pierwsza strona tematu)
daniels Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=_OzBo6yeB5c&feature=g-all-c przeczytajcie komentarze ludzi, ręce opadają...
JM63 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 daniels, Co poradzić... Jak to mówią nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu(...)
michałoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 daniels, Walczę na pewnym forum z gościem który w temacie o polerowaniu auta poleca ludziom ręczną korektę schollem S03, S17 i S40, bez żadnego przygotowania oraz robioną w ten sposób: Ciekawe czy nałożonego w ten sposób S03 udaje mu się wypracować Nie będę wrzucał linku do tematu, bo raz już zostałem posądzony o "wykorzystywanie jego prywatnych zdjęć bez jego zgody" mimo tego, że wrzucił je na ogólnodostępne forum Pozdrawiam
weglus Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 widze, że nawet koretke klamek robi ja sie troche posprzeczałem z kuzynem i jego kolegą. zajeżdzam do nich na bezdotyk, a kolega napitala swojego białego peugeota pastą polerską ze słoika. nakłada to zwykłą gąbką kuchenną. powiedziałem mu, że powinien mieć coś twardszego i, że źle to robi. nałożył tą paste na całe auto w słońcu, a później machał fibrą żeby wypolerować. domyślacie sie jak ciężko było. kazał mi sprawdzić jaki lakier jest śliski. pozostawiłem to bez komentarza. no i powiedzieli "niech właśnie ta pasta poleży, nada połysku i troche tych rys zamaskuje jak zaschnie"
SzaKal Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Ciekawe czy nałożonego w ten sposób S03 udaje mu się wypracować To zależy jakie obroty ma jego ręka
Administrator Evo Opublikowano 26 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 michałoś , dawaj linka
pawel020202 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Ciekawe jak mu potem idzie wydłubywanie pasty z tych wszystkich szczelin Ja osobiście nie zwracam żadnej uwagi na takie osoby. Nie przeszkadza mi też jak ktoś auto myje szczotami, druciakami itp.
michałoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Spoko... tylko niech robi to u siebie, a nie poleca zakup całych opakowań ludziom którzy nie mają o tym bladego pojęcia i "podpowiada" co i jak Evo nie wiem czy bez rejestracji da się wejść w ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi